Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2012

Dimana Kita?

Published with Blogger-droid v2.0.4

Cuba Lagi Ya!!

Walaupun bukan pemain dari Malaysia yang beraksi, melihat jersey yang bernamakan Malaysia sudah cukup membanggakan aku.
bukan mudah nk nama kita terpampang kat situ.
ye lah, mgkin org pk kalo ada duit apa pun kita bole buat.
tp kesudian owner nak wat design baju sebegitu mgkin x ramai kot. baik dia letak produk core bisnes dia. betul x?apa pun aku tau ramai penyokong the reds kat malaysia. silap2 sanggup perabih duit utk pasukan kesayangan mereka.
x pe la. itu duit korang. tapi suka aku kongsi antara sedutan ceramah ustaz azhar yg menyatakan kalo kita berbelanja jgn sampai memudaratkan. maksudnya berlebih lebih tak tentu pasal.Wallahualam.
Published with Blogger-droid v2.0.4

Terlajak Cetak Buruk Padahnya-Artis Bertatu Allah

Kalo dulu terlajak kata buruk padahnya, sekarang terlajak type sms ke, terlajak tweet ker, terlajak post fb ker buruk padahnya.
Ni pasal akhbar the star yang ter cetak gambar artis bertatu Allah.
Apa pun the star minta maaf di atas keterlanjuran tu.
Sekarang kene pk byk kali nak wat sesuatu.Tp kalo pk2 bukan dari dulu lagi kita kene berhati hati wat sesuatu. agaknya ntah kenapa sekarang kita asyik 'ter' je. tertulis lah, tertendang la, yang terbaru tertolong book kan bilik hotel. ops. jgn.salah paham yer. jgn terpk benda lain pulak!!. hehehehe.---------------------------------------------------The Star minta maaf siar 'tatu Allah' di dada artis Harian berbahasa Inggeris The Star hari ini memohon maaf kepada umat Islam kerana menyiarkan gambar artis Amerika Syarikat Erykah Badu yang memperlihatkan tatu kalimah Allah tertera di dadanya."Kami dengan ikhlas memohon maaf kepada umat Islam atas kesilapan ini," permohonan maaf yang disiarkan dalam laman webnya hari …

Transformers 4 Tanpa Shia LaBeouf

Peminat tranformers masih bole menyaksikan robot kesayangan mereka beraksi pada Jun 2014. Bezanya kali ni tanpa heronya si Shia tu la. X tau Michael Bay nak amik sapa tunggu je la yek.
Ni aku petik n copy dari FoxMovies.--------------------------------------------------------Director Michael Bay plans a fresh take on shape-shifting robots with the fourth installment in his "Transformers" franchise.Paramount Pictures announced Monday night that Bay will return to direct the next chapter in the blockbuster sci-fi series, due in theaters June 29, 2014.Bay's third movie based on the Hasbro toy line, "Transformers: Dark of the Moon," came out last summer and took in $1.1 billion worldwide.The studio's announcement said the next "Transformers" will be a new take -- which probably is necessary since star Shia LaBeouf said last summer that he would not return for a fourth movie. Bay's production team will be back, though, including Steven Spielberg as…

11 April Cuti Umum!!

Yey!!
Itu lah untungnya Malaysia.
Seingat aku sewaktu berkelana kat matahari terbit takdelah byk cuti umum. hehehe.
Anyway, bak kata pepatah orang tua2, rezeki jgn di tolak!!Kata Aku: Sekali cek kalender, 11 April tahun ni jatuh ari rabu daa.Published with Blogger-droid v2.0.4

Mimpi Bertemu Nabi

Mimpi nabi
Jika kita masih ingat bagaimana pengasas ajaran al-Arqam semasa masih hidup membuat pelbagai dakwaan. Ketika itu ada imam masjid tertentu mendakwa bahawa dia berjumpa Nabi SAW dalam mimpinya membenarkan ajaran Ashaari Muhammad. Ramai yang terpengaruh dengan mimpi tersebut.Itu bukan kali pertama, bahkan sudah puluhan kisah setiap kali ada yang mendakwa menjadi Mahdi, ada sahaja orang yang bermimpi berjumpa Nabi SAW dan mengakuinya. Ini termasuk kisah Mahdi di Sudan yang jauh lebih berjaya dari Ashaari Arqam.Ada pula yang mengeluarkan dalil bahawa Nabi s.a.w telah bersabda:"Sesiapa yang melihatku dalam tidur sesungguhnya dia benar-benar melihatku, kerana syaitan tidak dapat menyerupaiku." (Riwayat Muslim).Ya, syaitan memang tidak boleh menyerupai Nabi s.a.w, namun syaitan boleh menyerupai orang lain dan seseorang yang tidak pernah melihat Nabi s.a.w menyangka itu Nabi s.a.w. Tipuan syaitan sangat licik.Dalam kitab Fath al-Bari Sharh Sahih al-Bukhari, apa yang disebut…

Tanda Rumah Diganggu Makhluk Halus

Satu lagi, kalo kat umah tu takder org baca Al-Quran atau mengerjakan Solat.Published with Blogger-droid v2.0.4

Mak Bapak Bergaya Ke Opis, Tapi Anak Ber'kutu' Ke Sekolah!!

Aku rasa masalah kutu ni mmg biasa kot bg bebudak sekolah.
anak aku masih tadika, belum bersekolah rendah lg.
aku mgkin tak mengalami masalah kutu sbb nya aku botak.
kutu pun mgkin 10 kali pk sama ada nak lepak atas kepala aku atau tidak. mgkin kutu ni merasa panas atau tak menarik jika ditakdirkan kene lepak atas kepala aku.hahahahaaku bukan apa. lately problem kutu ni menjadi jadi plak.
balik jer anak aku dr tadika, dah menjadi rutin wife aku plak menyemak helaian rambut anak aku.
beli syampu kutu la, sikat kutu la n mcm2 alternatif la nak bg kutu tu hilang.aku tak nak salahkan pihak tadika 100%.
pada aku, kutu tu pun bukan tadika yang bawak.
tp bebudak lain.
aku tak kata yang aku ni parents yang perfect. tp at least aku cuba sedaya upaya nak pastikan anak aku tak berkutu ke tadika.parents lain aku tak tahu la.
mgkin ada yang senasib ngan aku.
jadinya usaha kami ni boleh jadi sia sia sbbnya ada parents lain tak kisah pun pasal kutu anak di kepala.
so parents2 semua, sama2 la kita b…

Beza Debat Kat Malaysia Dengan Luar Negara

Kat bwh ni pendapat Tun M mengenai debat. Walaupun berbunyi negatif tp aku setuju. Kita ni belum betul2 matang mcm negara luar.
Still ada perasaan nak tgk sapa yg pandai bercakap dari tgk isi apa yg dicakapkan
Sahabat aku ckp, beza Tun M dgn pemimpin negara kita yg lain, dia ckp x berbunga mana, tak ada pun lenggok bahasa yg indah2 tp isi ada. mulanya aku tak percaya gak, tp tgk balik youtube ada betulnya. dia ckp ringkas jer, tp yg penting org paham apa isi nk diberitahu.
bukan aku ni sokong 100% kerajaan, tp aku bukan fanatik kat satu satu parti jer.---------------------------------------------------------- Mahathir berkata debat membincangkan isu Melayu boleh diadakan tetapi "kesannya tidak ada"."Debat boleh, seronok orang tengok tapi kesan tak ada," katanya sambil menambah ianya lagi memburukkan lagi keadaan kerana setiap pihak masing berpegang dengan pendirian masing-masing.Mahathir mendakwa rakyat Malaysia masih membenarkan perasaan sentimen mempengaruhi dir…

Jadual EURO 2012

Klik SINI untuk download dalam PDF

Ekspo Buku Islam 2, Putrajaya

Tarikh : 24 Februari - 4 Mac 2012
Tempat : Dewan Cempaka Sari, Presint 3 Kompleks Perbadanan Putrajaya
Masa : 10.00pagi - 9.00malam


Isu KFC- I City Dah Settle

Isu terajang ni dah settle.
So kita tak yah lah nak panjang panjang kan lagi.
kita pun takder kat situ masa kejadian.
kalo ada lain lah citer.
tp kalo ada pun, perlu ke kita nak bukak cite?camana pun satu yang aku belajar,
Customer is right but NOT always right!!
x percaya? x apa. pasni cuba la try skrip yang sama kat McD plak.
mana tau dapat penampar BigMac ker. hehehehe.
rilek2. lawak jer. emosi lebey2 . x payah baca blog aku.
--------------------------------------------------------
KFC mohon maaf pada mangsa kekasaran di i-City
6:39PM Feb 18, 2012 Pihak pengurusan KFC Malaysia hari ini bertemu dan memohon maaf kepada pelanggan Danny Ng, yang telah dikasari oleh kakitangannya di cawangan i-City di Shah Alam.Dalam satu kenyataan hari ini, Timbalan Presidennya, Alan Au berkata rangkaian makanan segera itu juga memohon maaf kepada semua pelanggan pada hari kejadian kerana khidmat yang tidak memuaskan oleh kakitangannya dan kesulitan yang dihadapi mereka.Ng dan keluarganya bertemu deng…

So..Ko Nak Suh Aku Buat Apa?

Tazkirah Pagi Jumaat: Kekayaan, Pangkat Atau Keturunan Bukanlah Ukuran

Hadis Rasulullah s.a.w. yang bermaksud:Bahawa orang-orang Quraisy digelisahkan oleh perkara seorang wanita Makhzum yang mencuri. Mereka berkata: Siapakah yang berani membicarakan masalah ini kepada Rasulullah s.a.w.? Mereka menjawab: Siapa lagi yang berani selain Usamah, pemuda kesayangan Rasulullah s.a.w. Maka berbicaralah Usamah kepada Rasulullah s.a.w. Kemudian Rasulullah s.a.w. bersabda: "Apakah kamu meminta syafaat dalam hudud Allah?" Kemudian baginda berdiri dan berpidato: "Wahai manusia! Sesungguhnya yang membinasakan umat-umat sebelum kamu adalah apabila seorang yang terhormat di antara mereka mencuri, maka mereka membiarkannya. Namun bila seorang yang lemah di antara mereka mencuri, maka mereka akan melaksanakan hukum hudud atas dirinya. Demi Allah, sekiranya Fatimah puteri Muhammad mencuri, nescaya akan aku potong tangannya." (hadis riwayat Muslim)Published with Blogger-droid v2.0.4

Hasil Semakan SBPA

Kalo ikut kenyataan ni, hasil semakan SBPA akan keluar selepas 16 April 2012. Dan kerajaan menjanjikan 'Less Favourable'..maknanya tak akan jadi lagi tak elok pada yang dok ada sekarang la...hehehe...tunggu...

Kata Aku : Selang 2 minggu lepas SBPA settle..bersedialah untuk PRU 13 yer..hahahaha!!!

Pendapat Dr. Asri Tentang Hadirkan Diri Perayaan Agama Lain.

Bekas mufi Perlis Dr Mohd Asri Zainul Abidin hari ini berkata pemimpin Islam dibenarkan hadir ke sambutan perayaan bukan Islam, seperti yang dilakukan perdana menteri pada Sambutan Thaipusam baru-baru ini selagi mematuhi beberapa syarat.Antaranya, kata Dr Asri (bawah), mereka tidak dibenarkan terlibat dalam sebarang bentuk ritual, melibatkan aspek pakaian, perarakan dan tindakan yang menunjukkan tanda "restu" pada amalan agama lain."Tetapi sebagai pemimpin dan pentadbir (negara) hadir untuk memberi nasihat dibolehkan selagi tidak terlibat dengan disiplin dan ritual agama lain," katanya yang juga zamil pelawat di Universiti Oxford, United Kingdom."Cuma silapnya PM ini terlibat dalam upacara. Saya tak kata kufur. Mungkin beliau tidak diberikan pandangan jelas," katanya ditanya tentang pemakaian Najib pada hari itu.Datuk Seri Najib Razak dan isteri pada 7 Februari lalu hadir ke sambutan Thaipusam lengkap berpakaian kurta kuning muda dan dipakaikan kalungan b…

Asal Usul Israel dan Tanggungjawab Kita

Negara bernama Israel sebenarnya tidak wujud dalam peta dunia sejak Allah mencipta bumi. Negara ini diwujudkan secara haram oleh kuasa besar dunia selepas perang dunia kedua, bagi mengotakan perjanjian Balfore  yang melibatkan British yang dibantu oleh zionis Yahudi, sejak  perang dunia pertama lagi. Negara ini hukumnya haram mengikut hukum agama dan undang-undang antarabangsa ciptaan manusia. Ini kerana ia merampas daripada penduduk asalnya dan menghalau sebahagian besar daripada mereka. Negara kuasa besar dunia yang menjajah memejam mata bagi menghilangkan sifat perikemanusiaan mereka untuk melakukan jenayah bersejarah ini demi kepentingan mereka. Bahkan sebahagian pemimpin negara itu dibantu oleh wang dan media golongan zionis untuk berkuasa.

Dalam pertarungan politik dan ekonomi antarabangsa yang didalangi oleh kuasa besar dunia pula, menjadikan negara haram Israel rakan strategik untuk menjaga kepentingan mereka dirantau paling banyak membekalkan sumber tenaga kepada dunia, dan j…

Arahan Menteri : Tangkap Pasangan BUKAN Suami Isteri

Esok 14 Februari.
Biasala heboh dah satu negara pun.
Hari valentine kan. Aku malas nak terangkan harik apa ni. korang carik la sendirik.
bukan susah pun.
yang menarik perhatian aku, ada arahan tangkap dari menteri.
elok lah tu. ramai.sgt dah remaja ker org tua ker yang beragama islam tp tak sedar sedar diri lagi.
tp sebenarnya, bukanlah kene tunggu hari valentine baru nak bertindak. seeloknya hari hari biasa pun pantau2 la jugakkan.
baru betul.
------------------------------------------------+-------
Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom meminta semua Jabatan Agama Islam Negeri menguatkuasakan tindakan yang perlu diambil terhadap pasangan Islam bukan mahram pada Hari Kekasih yang disambut pada malam ini atau esok.Beliau berkata ini kerana Hari Kekasih bukan amalan umat Islam."Kita bergerak serentak di seluruh negara untuk menguatkuasakan peraturan dan tindakan yang perlu bagi hal-hal yang berkaitan dengan memperingati kekasih ini," katanya kepada …

Susunan Keutamaan Ilmu Tafsir

Mengikut kaedah ilmu tafasir, al-Quran hendaklah ditafsirkan mengikut keutamaan. Sekiranya ada ayat-ayat al-Quran sendiri yang menafsirkan al-Quran hendaklah didahulukan, kemudian diikuti dengan sunnah Rasulullah S.A.W yang menafsirkan al-Quran, seterusnya diikuti dengan tafsir para ulama sahabat yang menerima secara berdepan dan menyaksikan tafsiran Rasulullah S.A.W secara menghayatinya, kemudian tafsir para ulama salaf dan khalaf (generasi awal dan mutakhir) yang menafsirkan al-Quran mengikut Ulum al- Quran (Ilmu-Ilmu alat bagi memahami al-Quran).Begitulah caranya al-Quran ditafsirkan dengan tepat, mengikut  perintah Allah dan petunjuknya melalui Rasulullah S.A.W supaya diamalkan dengan berdasarkan iman. Kalau tidak maka tafsirnya salah dan berdosa besar  atau menyeleweng sehingga sesat dan menyesatkan. Kalangan ulama yang mengambil pendekatan begitu adalah mengambil contoh golongan ahli kitab yang dimurka Allah (al-Maghdub alaihim dalam surah al-Fatihah) atau ulama jahat.

Firman A…

Isu Kashgari: Polis Malaysia Perlu Bertindak Bijak

Seme org tau pasal blogger arab yang kutuk Nabi Muhammad dlm twitter dia.
Polis kita dah tangkap mamat ni.
Kalo korang baca twitter mmg sadis gila.
korang google la, malas aku nak tulis kat sini.Dia bukan buat bende tu dalam x sedar. dia mmg sedar dan waras. jadinya tak ada sebab kene nak kene kompromi.
kene kene hantar dia balik ke negara dia.bukan apa, ni ada plak badan hak asasi la konon keluarkan kenyataan cam ni. 'Penyelidikan kanan Human Rights Watch, Christoph Wilcke berkata Malaysia tidak perlu "bersubahat dengan menghantar Kashgari balik", sambil mendakwa dia tidak mungkin mendapat perbicaraan yang adil di sana."Ulama Saudi telahpun memutuskan bahawa Kashgari adalah murtad yang harus menghadapi hukuman," katanya.'Pada aku kalau kerajaan sana dah cakap cam tu, kita hantar jer lah. lagi kita simpan lagi bahaya.
Sebabnya aku takut, nnti kalo ada org mesia yg salah dan polis kita cari dia. buatnya dia lari kat arab dah polis arab x nak cooperate ngan k…

Memahami Al-Wasatiyyah

Al-wasatiyyah dalam agama dan sistem cara hidup

Kedatangan Rasulullah S.A.W membawa Islam agama Allah adalah kesinambungan risalah para Rasul sebelumnya, setelah ajaran Rasul terdahulu dipesong menjadi sesat. Dua agama samawi, Yahudi dan Kristian yang terserlah sudah dipinda dan diubah oleh para pendeta dan paderi yang bersekongkol dengan kerajaan yang zalim di zaman masing-masing, sehingga berlaku penindasan agama terhadap masyarakat  dengan mengadakan hukum yang tidak diizin oleh Allah.

Agama yang tidak samawi pula lebih sesat, sehingga menjadikan manusia memuja makhluk seperti batu dan binatang yang tidak berakal, serta menyanjung para sami seperti Tuhan. Islam berada ditengah-tengah penyelewengan agama, membawa Aqidah Tauhid mengesakan Allah dalam ibadah dan cara hidup, menentang penyelewengan agama samawi dan tidak samawi. Menentang agama yang menjadikan manusia seperti malaikat dan meletakkan manusia seperti binatang dan lebih rendah daripada binatang  dan makhluk yang lain.

Be…

Sabar 3 Tahun, Terus Dapat Empat!!

Allah maha kuasa!
Kita tak tahu bila rezeki kita dtg.
tp teruskan usaha, insyaAllah akan berjaya.
------------------------+-------------------------------Penantian sepasang suami isteri, Norbazilah Amin, 27, dan Mohd. Sazalee Mohd. Hilal, 35, untuk memiliki cahaya mata sejaktiga tahun lalu berbaloi apabila dikurniakan kembar empat pada 14 Oktober lalu.Kembar empat tidak seiras itu, terdiri daripada tiga perempuan iaitu Sherlea, Seliesha, Shazrica dan seorang lelaki Shazrick dilahirkandiPusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM).Menceritakan pengalamanmengandung dan melahirkan keempat-empat mereka, Norbazilah, yang bekerja sebagai jururawat di PPUM terpaksa mengambil cuti setahun sepanjang tempoh itu."Ini kerana kesihatan yang tidak menentu dan dalam tempoh itu saya sering berulang-alik ke PPUM untuk mendapat pengawasan rapi daripada doktor."Saya tidak boleh makan dan hanya minum untuk mengalas perut yang lapar. Akhirnya saya bersalin menerusi pembedahan pada usia kandungan men…

Nak Saman PM & TPM, RM 55 Bilion!!

Pergh, x agak2 tu.
Mulanya ingat nak saman apa, sekali tu HINDRAF yg nak saman.
Mmm.ikut suka korang lah.
kita negara demokrasi.
korang rasa betul buat lah, pegila mahkamah. ikut saluran yang betul.
err, kalo korang kalah, kene saman balik 55 bilion x?
boleh gak PM n TPM kasik bonus kat seme orang!! hehehehe.-----------------------------------------------------++++++++++++----------+++++---------+++PM akan disaman RM55 bilion dalam Tamil,
Oleh Koh Jun Lin | 4:41PM Feb 7, 12 Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan Menteri Pelajaran Tan Sri Muhyiddin Yassin mungkin akan menerima saman pertama dalam bahasa Tamil, di samping bahasa Melayu yang disyaratkan.Barisan Bertindak Hak-Hak Hindu (Hindraf) hari ini berkata akan memfailkan saman terhadap lelaki pertama dan kedua Malaysia itu di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada pagi Khamis.Pengasas bersama Hindraf P Uthayakumar dan peguam M Manoharan berkata, mereka akan memohon mahkamah mengeluarkan perintah supaya kesemua 523 sekolah Tamil di…

Asia Wall Street Journal

Bahan bacaan ni aku dapat dari MalaysiaKini.
Ia sekadar pengetahuan am.
korang nak percaya ke, x percaya ker ada aku kesah ker?
hehehe.
jadinya. baca dengan mata dn akal. bukan baca dengan emosi yer!!--------------+-++++++++--------------------------------Asia Wall Street Journal -AWSJ - namanya sahaja telah menunjukkan bahawa akhbar ini tanpa segan silu mengatakan kepada dunia bahawa ianya mewakili kepentingan Wall Street. Untuk Mak Cik Felda dan Pak Cik Felda yang tidak tahu - Wall Street ialah nama satu jalan di New York. Di jalan ini ialah rumah Bursa Saham Amerika, NASDAQ , New York Mercantile Exchange. Jalan ini adalah tempat di mana lanun dan penyangak-penyangak kapitalis bertelur, mengeram dan menetaskan kerenah, masalah dan bala bencana kepada muka bumi ini.Wall Street tempat berjual beli. Wall Street juga menjadi reban utama kaum Zionis Antarabangsa. Di Wall Street kaum Zionis berkumpul bersama kaum kapitalis antarabangsa untuk membuat duit dan mencari laba. Penyangak dan la…

Bila Dan Di Mana Boleh Dapat Baucar BR1M

Boucar BR1M boleh diambil di pejabat daerah 10:18AM Feb 6, 12 Penerima Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) yang tidak dapat hadir semasa penyerahan bantuan itu boleh mendapatkan baucar bayaran berkenaan di Pejabat Daerah atau Pejabat Pembangunan Negeri di kawasan masing-masing.Menteri Kewangan Kedua Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah berkata setelah mendapatkan baucar berkenaan, mereka perlu ke bank yang ditetapkan untuk menukar baucar itu kepada wang tunai."Bagi pemohon yang permohonannya ditolak, saya minta mereka mengisi borang rayuan dengan segera. Bukan mengisi borang permohonan tetapi borang rayuan yang disediakan," katanya kepada pemberita selepas majlis penyampaian bantuan kepada 27 mangsa ribut di Kampung Ulu Chemor di Ipoh, semalam.Beliau berkata orang ramai yang belum menerima maklum balas berhubung permohonan mereka diminta bersabar kerana pihak terlibat sedang menyediakan surat panggilan penyerahan baucar berkenaan.Ahmad Husni berkata terdapat rungutan daripada pemoho…

Minum Starbucks, Pakai Nike, Klik Google = Sokong Gay!?

Itu citer yg aku dapat pagi2 isnin ni.
camana?
aku rasa isu boikot memboikot ni dah lama.
x.salah dh byk risalah tentang produk nih.
tp yg ni aku dapat dr akhbar perdana.
pada aku, kalu kita rasa was2 tak payah la guna or minum or makan ker.
sbb nya perkara ni agak complicated.
aku bg contoh, mcam gak hp nokia.
dulu org ckp beli nokia sokong yahudi.
McD pun sama gak.
So, kalo korang yakin ngan sumber korang, ikutlah Pandangan Hati korang yer.
Kan Pandangan Hati Itu Yang Hakiki!!-----++--------------------------------+--++------------CALIFORNIA 5 Feb. – Seorang paderi Kristian menggesapengguna supaya memboikot Starbucks ekoransyarikat itu menyokong satu rang undang-undang mengesahkan perkahwinan sejenis di Washington, lapor King 5 News.Steven Andrew yang juga Presiden Institusi Paderi Kristian Amerika Syarikat (AS) di California berkata,penganutKristian kecewa dengan tindakan Starbucks yang menentang ajaran Tuhan.“Starbucks boleh mengikut ajaran Syaitan jika mereka mahu, tetapi paderi-…

Episod Terkini SBPA

KUANTAN 5 Feb — Kerajaan bersetuju untuk memberikan lebih banyaktempat kepada pemimpin tertinggi Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) bagi menganggotai pasukan khas semakan semula Skim Baru Perkhidmatan Awam (SBPA).Justeru itu, Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Mohd Sidek Hassan berkata CUEPACS perlu manfaatkan sepenuhnya peluang berkenaan bagi merealisasikan hasrat lebih 1.3 juta ahli mereka di seluruh negara.
-----------------++-+++-------------------------------Tahniah CUEPACS.
aku harap peluang ni jgn disia siakan.
sbbnya isu SBPA ni mmg sensasi sgt.
aku pun bkn baca satu sumber jer.
kalo ia dirancang dgn skrip, amat mendukacitakan.
sbb aper, perjalanan SBPA ni menarik.
mengalahkan ombak rindu.
korang carik la sendirik. mcm2 sumber ada, mcm2 citer ada.
lepas tu nak percaya mana satu tu. sendirik pk la ek.
dah besar panjang ek.Kata Aku: Tak nak dgr alasan lepas ni ditangguh kerana CU*PACS!!
Published with Blogger-droid v2.0.4

Satu Daripada Enam Orang Menghidapi Sakit Mental

Presiden Persatuan Psikiatri Malaysia (MPA), Dr. Abdul Kadir Abu Bakar (gambar) berkata, statistik itu satu angka yang tinggi kerana menunjukkan seorang daripada enam rakyat negara ini ada penyakit mental."Macam kemurungan ada dua peratus, sakit risau ada 1.8 peratus dan psikosis ada satu peratus. Penyakit mental yang serius adalah macam psikosis dan kemurungan...penyakit keresahan itu pun kronik juga dan kemudiannya penyakit ringan-ringan lain," katanya ketika ditemui di sini.
----+-------------------------------+-++++-------------Fuh. Bukan angka yg kita bole dok diam jer nih.
Especially kemurungan tu.
Aku rasa tekanan hidup, kos sara idup yg tinggi mgkin faktor yg kita terlepas pandang.Kata Aku: JPA jgn tangguh lama2 pasal SBPA tu, bkn per,  aku takut nnti angka tu bertukar nnti. hehehe.Published with Blogger-droid v2.0.4

Rumah Peranginan Persekutuan

Aku tgh mood cuti2 malaysia nih.
Smlm Hari wilayah, aku amik xtra 2 hari khamis jumaat.
dapat cuti 7 hari. sbb isnin n selasa depan pun cuti umum gak.
kejam x? hehehe. bukan selalu kan.
tp takdelah smpai nak g oversea. balik kampung halaman jer.
tp sbb gak baca entri blog Tun M.
betuk ckp dia.
kita bertuah kat mesia ni. byk cuti.
byk cuti satu hal la. tp penting aman damai.
negara lain mgkin ada cuti, tp porak peranda pun x guna gak.apa pun gambar kat atas tu pas rumah peranginan persekutuan.
amacam? pernah guna x kemudahan nih.
satu hari nnti ingat nk try la. ada yg pernah guna x?
cer citer. cer citer.
kongsikan pengalaman anda.
Published with Blogger-droid v2.0.4