Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2011

Ramadhan Datang Lagi..

Niat Puasa





Niat Buka Puasa



Jadual Buka Puasa - KL, Putrajaya Dan Sewaktu Dengannya..
























Jadual ni sumber dari blog Mat Joe..Semoga Allah membalas jasa tuan...

Sebagai selingan..jaga la nafsu pelahap kita..jgn jadi cam nih!!!..

Dua Sudut

Apa yang anda lihat??
nampak satu gambo or dua gambar...??

Gambar ni hanya alat yang digunakan uji minda kita..
Kadang2 kita ni suka tgk satu sudut sahaja..
So..amik masa..kita perlu fikir dua..atau lebih sudut dalam menilai sesuatu perkara..

Amacam? dah nampak??

Sebab - Sebab Kenapa Japan Menang World Cup 2011

Patience the key to World Cup win: Japan coach


FRANKFURT (Kyodo) -- Japan coach Norio Sasaki hailed his Nadeshiko flowers after claiming their first Women's World Cup title on Sunday, saying patience was the key to beating the United States and ending a 24-match winless streak against the world's No.1 ranked team.

The Americans created a hatful of chances and led twice through Alex Morgan and Abby Wambach, but Japan fought back through goals from Aya Miyama and Homare Sawa before prevailing in a dramatic 3-1 penalty shootout in Frankfurt.

"My girls really played their hearts out. You never know which way it is going to go in a penalty shootout but we stayed cool. I am really surprised," said Sasaki.

"Looking back at the game, there are some points of criticism. We were quite rigid at times and we didn't always play our game. Our defense was very focused and organized, very much like the game against Germany," he said, referring to the 1-0 quarterfinal w…

Khas Untuk Wanita - Wanita Malaysia di tangga 16 paling tertekan

Wanita India mendahului senarai golongan paling tertekan di dunia manakala wanita Malaysia berada pada kedudukan ke-16, menurut satu kaji selidik baru-baru ini mengenai tahap tekanan perasaan yang dihadapi wanita.


Kaji selidik yang dijalankan di 20 negara membangun dan ekonomi yang baru muncul di dunia, mendedahkan bahawa wanita di seluruh dunia berasa tertekan dengan wanita di negara-negara yang dikatakan baru muncul berdepan dengan tekanan yang hebat berbanding wanita di negara-negara maju.
Wanita India adalah golongan paling tertekan (87 peratus), diikuti oleh Mexico (74 peratus) dan wanita Rusia (69 peratus). Di negara-negara maju, tahap tekanan perasaan tertnggi dihadapi wanita Sepanyol (66 peratus), Perancis (65 peratus) dan Itali (64 peratus).

Wanita Malaysia (44 peratus) berada pada kedudukan ke-16 dengan wanita di Thailand (45 peratus) berada pada tempat ke-15 dengan Korea Selatan (45 peratus). Wanita Asia lain iaitu Jepun (52 peratus) berada pada kedudukan ke-12 dan wanita di …

Kenali Dunia Anda Dalam Satu Gambar !!

Tak nak cakap byk..sila klik pada gambar untuk imej yang lebih jelas.

Buffet Ramadhan 2011

Puasa pon belum start tapi dah start cari tempat nak bukak puasa...hehehe..
Jangan ikut hawa nafsu ekk..jgn berlebih-lebih..
Jangan membazir...
by the way..masjid nak solat tarawikh dah cari ker??

Am I ready to meet the Creator?

We must remember that we're mortals.
It's not life is short- we all know it is - but how well we live it.
Big or small, rich or poor, famous or infamous, we all have to return to the Creator.
We dont know when or how, but the question at that moment will be :

"Am I ready to meet the Creator?"

Know-Who Beats Know-How

Itu lah dunia sekarang..pandai sesaje..tp soft skill tarak..agak sukar bersaing..pandai sket..soft skill bagus..itu ada advantage lebih.. x caya..aii.. takkan nak bg contoh kot..byk kan kat dunia luar sana..

So..ingatan aku pada semua..termasuk dirik sendirik..kene pandai cari ilmu soft skill nih..soft skill bukan bermaksud mengampu..tp bole buat orang convince pada kemampuan anda ..itu yang penting...

Amcam..tepuk dahi..tnya hati..!!

Malaysia Vs Arsenal - Mampukah Sejarah Berulang

Aku rasa ..ramai yang bersetuju..kalo aku kata..bila team2 besar EPL datang sini..
Diaorang main2 jer..bukan nak main beria pun..takut injured..
So..senang citer..orang tu nak cakap.. x payah g stadium la..x berbaloi..
Kalo ko x nak pergi tak apa la..
Jgn la bagi statement menghasut plak..hehehe..

Iklan jap..

















So kalo nak pergi..tu adalah harga tiket..
Sedikit tips..orag cakap..biasa nya beli je tiket murah..kalo orang tak ramai ..
Ader je peluang nak duduk tempat yang mahal tu..hahaha..
Ni..x tau la betul ke idak..tp ..kawan aku cakap..itu la realiti nyer...

So berbalik semula pada tajuk di atas..
Mungkin ade yang tak tahu kot..
Kita pernah menang ngan Arsenal wehh.. x caya..jap arr.. gua google..







Haa..kan aku dah cakap..kita pernah menang 2-0 lagik..tahun 70-an..
Masa tu Allahyarham Mokhtar Dahari yang score..kompem gol lawa masa tuh..

Tp x sure la plak waktu Arsenal dok tangga berapa liga EPL..x kan tercorot kot..
Kalo tercorok takde pekdah nye nak datang malaysia kan..

Yang aku nak…

Liga Super 2011 - KALAU

Malam ni liga super akan melabuhkan tirai nyer...
Macam2 tahun ni..elok la habis sebelum datang Ramadhan..Bole wat amal ibadat plak nnti..

So malam ni..

KALAU kelantan menang atau seri malam ni dengan sabah..MAKA kelantan lah juara liga super 2011..first time jadi juara

KALAU kelantan kalah...selangor menang dgn perak, seri tak boleh..MAKA selangor liga super 2011..dengan rekod juara liga super 3kali berturut turut..

KALAU kelantan kalah, selangor juga kalah..tapi terenganu menang lebih dari 3-0 keatas Felda united (seri pun tak cukup)..MAKA terenganu juara liga super 2011...first time jadi juara gak nih..

Itu cerita juara...apa citer bab yang nak terkeluar dari liga super nih...
yang ni straight fwd sket...

KALAU pahang menang, kl kalah atau seri..MAKA kl terjunam ke liga primier musim depan..
dan sebaliknya..KALAU kl menang pahang kalah atau seri..MAKA pahang lah yang terjunam..

KALAU kl seri, pahang pun seri..MAKA Pahang yang terjunam..

Begitulah kisah KALAU..untuk Liga Super Musim…

Sudah-sudah lah..

Mula-mula kita dengar 'BERSIH' itu x bersih.siap ader yang cakap haram tuh..
Pastu "BERSIH, dibatalkan...
Perkasa , Patriot pun turut serta...

Kini 'BERSIH' sanggup ke Stadium..
Tapi 'PATRIOT" plak x bagi..ader la alasan dia..malas aku nak cakap..
Kalo bab2 alasan nih..sapa2 pon bole bagi..budak 5 tahun bole bagi alasan..ops..
Lupa nak tnya...
Apa plak kata 'PERKASA'??

Adoi..
Aku rasa..sebagai rakyat marhaen nih..yg sekadar memerhati nih..
Pelik..sedih...lawak pun ada...
Budak sekolah pun dah pandai perli weh..
'Sapa2 ahli rumah kuning..jangan pakai baju kuning..tapi ..pakai baju putih..ader tulisan warna hitam 'KUNING!!!"..
Tu budak2 sekolah yang cakap...

Sudah-sudah lah tuh..
Cukup-cukup lah tuh..
Dapat mengadap tuanku..nyatakan hasrat..
Pada aku..dah cukup istimewa dah..
Rakyat biasa ni..setakat tgk dlm TV jer tau...

Betul..
Kita kene pertahankan hak kita..
Tp cara camana plak kan..
Jangan ambil mudah..
Ramai org tunggu peluang...

Bodoh Tak Boleh Di Ajar, Pandai Tak Boleh Diikut !

Citer pasal saper nih?..
Tgk jer entri cam nih..terus je pk nak menghentam seseorang..hehehe..
Lumrah..manusia..pk negatif dulu..

Aku bukan nak tuju kat sapa2 pun...
Pada diri aku sendiri lar..sapa lagi..
Kadang2 diri sendiri yang bersikap macam nih...
Rasa diri dah cukup pandai, dgn ilmu, dgn jawatan..tp malangnye..x bole jadi ikutan pun..

Atau..
Dah rasa diri kita bodoh..tp..tak bole diajar plak..
Mengapa agak nye kan...

Tanya balik soklan tu pada diri sendiri...
ada jawapan..belum ada...
x apa..
cari lagi..
teruskan usaha..
jgn putus asa!..

Jadi lah orang bodo yang boleh diajar..dan orang pandai yang boleh dikut..

Perhimpunan 9 Julai 2011

X kisah la sapa nak berhimpun 9 Julai nih..bersyukur kita ni dah aman damai...baru2 ni pun dah diberitahu yang mesia negara 19 aman kat dunia nih..Alhamdulillah...


Tp..kalo peergi details sket..kecenderungan org mesia suka sgt demo..menyumbangkan markah gak...


Ha...masalahnye..kalo rating tggi tu tak bagus...so..baik dok rumah je lah....Aman damai...

Malaysia Vs Taiwan - 3 Julai

Masih ada yang sangsi dgn kemampuan player kita...(sumber - Utusan Malaysia)


x mau cakap byak...
Harap kita menang petang nih!!..

Go..Tiger..Go...

Tanya Sama Pokok !!

Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu kemana
Terlalu banyak alasannya
Ku terdiam


Menyusur dikaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh


Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada




Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duk terdiam


Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh


Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada


La la la la la la la la la
La la la la la la la lalalalalaaaa


Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada


Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duk terdiam


Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh
Tanya sama pokok



Nice song!!