Skip to main content

Terima Kasih a.k.a Arigatou!

Seperti biasa...segmen ini dibawa khas oleh:



Bagi memudahkan lagi pemahaman korang..cerita berbentuk gambar disertakan..

Ceritakan satu peristiwa yang korang tak dapat lupakan berkaitan TERIMA KASIH .

Kalo..pasal blog ni..org yang paling byk bagi semangat ..sapa lagi ..Bro Ben la..x caya..baca sini.
kat entri tu pun aku dah ucap tq pada dia...bkn per...Bkn setakat  kat alam maya jer..bila jumpa live pun.. x segan silu bagi tips..kalo dia tamak..tak payah bagi tips pun kat aku..yer la..baru jer jumpa..takkan nak citer lebey..sbb tu aku tak pelik kalo orang suka singgah blog dia..pastu share plak link kita kat blog dia..hah..berduyun2 la org tgk blog kita plak..ni bkn setakat sharing is caring nih..siap bagi sharing profit ..so apa lagi..tak reti2 nak ucap terima kasih Ben...bkn nak 'jek' lebey..mmg realiti pun..kalo takde moral support cam nih..rasa..dah lama berkubur dah pun..




Bagaimanakah nak menyemai sikap berterima kasih di kalangan kita ?


Semuanya soal hati..InsyaAllah..kalo hati tu betul2 nak ucap terima kasih..kompem perkataan tu terkeluar sendirik!!.





Ucapan terima kasih yang paling ikhlas korang pernah terima dari siapa dan apakah cerita disebalik itu ?

Dari seorang pakcik yang sesat nk g hospital putrajaya..sbbnya..aku bukan bagi tunjuk arah dah..aku bawak dia g samapi hospital tuh..bkn apa..dah memang lalu situ..nampak dari muka dia..ihklas ucap 'Terima Kasih ye nak"..


Secara jujur , adakah anda terlupa mengucapkan terima kasih pada seseorang , hari ini ?

Ada..kat makcik cleaner yang amik sampah kat bilik aku tadik..sorry..aku mmg emosi sket pagi tadi..tetiba nak kena 'habiskan' kerja org lain...erkk..kalo makcik sempat singgah blog aku..Terima Kasih ekk..ari isnin nanti saya ucap balik...

Comments

tengkorakemas said…
terima kasih tag saya bro utk join blog larian.. :D

dah buat pun

http://tengkorakemas.blogspot.com/2010/12/sampai-bila-nak-gear-1.html

Popular posts from this blog

Tafsiran Mimpi Patah Gigi

Mimpi selalu dikaikan dengan mainan tidur ataupun mainan syaitan..biasanya kalo kita pk2 lebey sebelum tido kompem terbawak2 dalam tido..ada gak orang cakap kalo mimpi sebelum subuh tu bole la nak amik pakai..tp kalo mimpi lepas subuh tu kompem la mainan syaitan..apatah lagi kalo tak reti2 nak bgun solat subuh..ada gak kajian cakap ..kalo kita tido kat bilik terlalu sejuk a.k.a tido dlm A/C la..kita akan mudah mendapat mimpi ngeri berbanding tido dalam suhu biasa..aku tak tahu la betul ke tak..tp kalo korang nak try apa salah nya..set la A/C yang plg low..tgk apa jadi..

Entri kali ni aku nak cakap pasal mimpi patah gigi..or tercabut gigi ..biasanya org akan kaitkan mimpi ni dgn seseorang yang mungkin meninggalkan kita bermakna akan meninggal la.aku tak suh korang percaya 100%..ajal maut di tangan tuhan apa..tu mmg tak boleh disangkal lagi..apa pun aku nak berkongsi sket la pengalaman aku or family aku..

1. Wife aku mimpi cabut gigi atas ..awal tahun 2005 (x salah aku)..akhir 2005 ayaha…

Kenapa dan Kesan Hempedu Di Buang - Based on True Story

Semalam aku didatangi komen dari seorang pembaca...
Ni adalah Lanjutan dari Entri nih..  Erk..Kene Buang Hempedu?!!

Kesan

Alhamdulillah..dah 2 bulan lebih hempedu dibuang..tiada kesan sampingan yang boleh dilihat dari mata kasar..berat badan turun sedikit..bukan sbb kene pantang makan..dari segi pemakanan ..x ada apa yang kene pantang..cuma harus beringat dari segi penngambilan bende berlemak..so..kuantiti kene beringat la beb!..hehehe.. kalo dulu dah biasa makan KFC 3 ketul..makan la 2 ketul jer..lebih kurang macam tu lah

Sebabnya..doktor cakap..dulu aku ada hempedu untuk ditugaskan menghancurkan lemak2 makanan ni..sekara ni .. Hati yang ambil alih tugas tu..
So secara logiknya..kita tak nak lah Hati ni bekerja keras dari biasa..nnti overwork hati kita..dan sakit la hati kita nnti..hehehe..eh..ni betul ni..

Tp dari segi ilmu kedoktoran nnya..nak elakkan hati kita jadi Fatty Liver..hati berlemak lah..
So..kalo dirumuskan.. Alhamdullillah dengan kuasa Allah.. tiada kesan sampingan yan…

Masjid Berhampiran Stesen LRT/Monorel

Aku terpanggil nak tulis entri nih...
Bukan per..kadang2..orang bertanya ngan aku...mana masjid yang berdekatan dengan LRT..
Berdekatan ni maksudnya boleh jalan kaki la..tak lebih 500meter - 1 km gitu..pada aku la..tu pun kat 10 minit gak jalan kalo 1 km..

Orang bertanyakan soklan macam ni especially ari jumaat..sbb nak solat jumaat..kalo nak solat fardhu lain..biasanya ..surau bole kita jumpa kat mana2..

Klik untuk Besarkan Gambar

So..sepengetahuan aku..ada beberapa stesen LRT/Monorel yang berhampiran dengan masjid untuk menunaikan solat jumaat..
1. Stesen Masjid Jamek ( Star LRT / Putra LRT) --> Memang dekat benar dengan Masjid 2. Stesen Hang Tuah (Star LRT / Monorel) --> Kene cross bridge untuk ke Masjid 3. Stesen Titiwangsa (Star LRT / Monorel) --> Ni dalam 500 m dari stesen 4. Stesen KLCC ( Putra LRT) -- Yang ni agak jauh sket..tp bole ikut shopping mall..tp jgn terlajak plak..
Mungkin ada lagi stesen yang berhampiran dgn LRT/Monorel nih..tp aku je yang tak tahu..so..ka…