Skip to main content

Apa Yang Best - EURO 2012

BEST PLAYER - Andres Iniesta (Spain)

Nobody relishes the big occasions like Iniesta, the man who provides Spain with much-needed incisiveness to go with their metronomic tiki-taka. Described by Zinedine Zidane as a paler verison of himself, Iniesta might just go down in history as the great man's equal if he keeps this up. Was the pick of an exceptional Spanish bunch in the final to cap off a wondrous tournament.

BEST GAME - Denmark 2-3 Portugal

This one had it all, including a Nicklas Bendtner brace, some horrific Cristiano Ronaldo misses, a team coming back from two down, and an emphatic late winner from Silvestre Varela. Plus it had a major impact on the outcome of the group - but for Varela's strike Portugal may well have gone out.

BEST MANAGER - Cesare Prandelli (Italy)

Dragged a team supposedly made up of has-beens and misfits all the way to the final. Prandelli did so with a combination of tactical innovation and expert man-management. Reinvented Italy as an attractive, attacking team, and showed himself to be a thorougly decent man.

BEST SINGLE-MATCH PERFORMANCE - Mario Balotelli (Italy v Germany)

He might not have dominated the match, but what he did was done with such aplomb that the award cannot go anywhere else. Derided by Alan Shearer as having "done nothing in the game yet" (career trophies: Balotelli 6, Shearer 1 - unless you count Le Tournoi) -Balotelli blasted Germany out of the competition with two emphatic goals. The outpouring of love from a previously sceptical Italian public augurs well for the future.

BEST PASS - Wesley Sneijder to Klaas-Jan Huntelaar (Netherlands v Denmark)

To the Dutch number 10 for his extraordinary ball in the opening game against Denmark. Sneijder hit the ball 40 yards with the outside of his right boot, guiding it perfectly into the striker's path. Huntelaar missed, of course.

Sumber: Yahoo UK Sports

Published with Blogger-droid v2.0.4

Comments

Popular posts from this blog

Tafsiran Mimpi Patah Gigi

Mimpi selalu dikaikan dengan mainan tidur ataupun mainan syaitan..biasanya kalo kita pk2 lebey sebelum tido kompem terbawak2 dalam tido..ada gak orang cakap kalo mimpi sebelum subuh tu bole la nak amik pakai..tp kalo mimpi lepas subuh tu kompem la mainan syaitan..apatah lagi kalo tak reti2 nak bgun solat subuh..ada gak kajian cakap ..kalo kita tido kat bilik terlalu sejuk a.k.a tido dlm A/C la..kita akan mudah mendapat mimpi ngeri berbanding tido dalam suhu biasa..aku tak tahu la betul ke tak..tp kalo korang nak try apa salah nya..set la A/C yang plg low..tgk apa jadi..

Entri kali ni aku nak cakap pasal mimpi patah gigi..or tercabut gigi ..biasanya org akan kaitkan mimpi ni dgn seseorang yang mungkin meninggalkan kita bermakna akan meninggal la.aku tak suh korang percaya 100%..ajal maut di tangan tuhan apa..tu mmg tak boleh disangkal lagi..apa pun aku nak berkongsi sket la pengalaman aku or family aku..

1. Wife aku mimpi cabut gigi atas ..awal tahun 2005 (x salah aku)..akhir 2005 ayaha…

Kenapa dan Kesan Hempedu Di Buang - Based on True Story

Semalam aku didatangi komen dari seorang pembaca...
Ni adalah Lanjutan dari Entri nih..  Erk..Kene Buang Hempedu?!!

Kesan

Alhamdulillah..dah 2 bulan lebih hempedu dibuang..tiada kesan sampingan yang boleh dilihat dari mata kasar..berat badan turun sedikit..bukan sbb kene pantang makan..dari segi pemakanan ..x ada apa yang kene pantang..cuma harus beringat dari segi penngambilan bende berlemak..so..kuantiti kene beringat la beb!..hehehe.. kalo dulu dah biasa makan KFC 3 ketul..makan la 2 ketul jer..lebih kurang macam tu lah

Sebabnya..doktor cakap..dulu aku ada hempedu untuk ditugaskan menghancurkan lemak2 makanan ni..sekara ni .. Hati yang ambil alih tugas tu..
So secara logiknya..kita tak nak lah Hati ni bekerja keras dari biasa..nnti overwork hati kita..dan sakit la hati kita nnti..hehehe..eh..ni betul ni..

Tp dari segi ilmu kedoktoran nnya..nak elakkan hati kita jadi Fatty Liver..hati berlemak lah..
So..kalo dirumuskan.. Alhamdullillah dengan kuasa Allah.. tiada kesan sampingan yan…

Masjid Berhampiran Stesen LRT/Monorel

Aku terpanggil nak tulis entri nih...
Bukan per..kadang2..orang bertanya ngan aku...mana masjid yang berdekatan dengan LRT..
Berdekatan ni maksudnya boleh jalan kaki la..tak lebih 500meter - 1 km gitu..pada aku la..tu pun kat 10 minit gak jalan kalo 1 km..

Orang bertanyakan soklan macam ni especially ari jumaat..sbb nak solat jumaat..kalo nak solat fardhu lain..biasanya ..surau bole kita jumpa kat mana2..

Klik untuk Besarkan Gambar

So..sepengetahuan aku..ada beberapa stesen LRT/Monorel yang berhampiran dengan masjid untuk menunaikan solat jumaat..
1. Stesen Masjid Jamek ( Star LRT / Putra LRT) --> Memang dekat benar dengan Masjid 2. Stesen Hang Tuah (Star LRT / Monorel) --> Kene cross bridge untuk ke Masjid 3. Stesen Titiwangsa (Star LRT / Monorel) --> Ni dalam 500 m dari stesen 4. Stesen KLCC ( Putra LRT) -- Yang ni agak jauh sket..tp bole ikut shopping mall..tp jgn terlajak plak..
Mungkin ada lagi stesen yang berhampiran dgn LRT/Monorel nih..tp aku je yang tak tahu..so..ka…