Skip to main content

Asal Bukan MU!!




Rilek2..jgn nak pukul aku..
Aku tahu ramai 'die hard' MU kat luar sana..
Aku takde kene mengena ngan gambar di atas...

Bukan apa lately ..byk sgt dengar akronim..

ABU - Asal Bukan Umno
ABAI - Asal Bukan Anwar Ibrahim
TIBAI - Tolak Individu Bernama Anwar Ibrahim

Pasni tak tahu apa yang keluar..kreatif orang kita ni..tp kreatif menjatuh kan orang!!


So aku google..'Asal Bukan MU'...tetiba ..aku jumpa ..dua website di atas...
Seperti yang aku jangka..x dapat sambutan..
4 orang jer 'like' kat dlm FB...
Silap2 individu sama create 4 akaun..hahahahaha..

X payah la nak dok menghasut orang..
Eh..ni aku citer pasal bola tau..
Pasal politik...yg tu tggu jer la PRU..pegi ngundi..baru bole citer..
Setakat nak hu ha hu ha..daftar SPR pon belom.. pergi tgk doraemon jer lah..hehehehe

Senang citer...sokong pasukan sendiri jer dah lah..
Dah diaorang dah sokong MU..suka ati diaorang la..
Buat apa nak hasut2..

Moral of the story..x payah letih2 nak bukak website menjatuhkan orang lain..
x ada orang suka pun..
buat gadoh lagi ada!!

Comments

Popular posts from this blog

Tafsiran Mimpi Patah Gigi

Mimpi selalu dikaikan dengan mainan tidur ataupun mainan syaitan..biasanya kalo kita pk2 lebey sebelum tido kompem terbawak2 dalam tido..ada gak orang cakap kalo mimpi sebelum subuh tu bole la nak amik pakai..tp kalo mimpi lepas subuh tu kompem la mainan syaitan..apatah lagi kalo tak reti2 nak bgun solat subuh..ada gak kajian cakap ..kalo kita tido kat bilik terlalu sejuk a.k.a tido dlm A/C la..kita akan mudah mendapat mimpi ngeri berbanding tido dalam suhu biasa..aku tak tahu la betul ke tak..tp kalo korang nak try apa salah nya..set la A/C yang plg low..tgk apa jadi..

Entri kali ni aku nak cakap pasal mimpi patah gigi..or tercabut gigi ..biasanya org akan kaitkan mimpi ni dgn seseorang yang mungkin meninggalkan kita bermakna akan meninggal la.aku tak suh korang percaya 100%..ajal maut di tangan tuhan apa..tu mmg tak boleh disangkal lagi..apa pun aku nak berkongsi sket la pengalaman aku or family aku..

1. Wife aku mimpi cabut gigi atas ..awal tahun 2005 (x salah aku)..akhir 2005 ayaha…

Kenapa dan Kesan Hempedu Di Buang - Based on True Story

Semalam aku didatangi komen dari seorang pembaca...
Ni adalah Lanjutan dari Entri nih..  Erk..Kene Buang Hempedu?!!

Kesan

Alhamdulillah..dah 2 bulan lebih hempedu dibuang..tiada kesan sampingan yang boleh dilihat dari mata kasar..berat badan turun sedikit..bukan sbb kene pantang makan..dari segi pemakanan ..x ada apa yang kene pantang..cuma harus beringat dari segi penngambilan bende berlemak..so..kuantiti kene beringat la beb!..hehehe.. kalo dulu dah biasa makan KFC 3 ketul..makan la 2 ketul jer..lebih kurang macam tu lah

Sebabnya..doktor cakap..dulu aku ada hempedu untuk ditugaskan menghancurkan lemak2 makanan ni..sekara ni .. Hati yang ambil alih tugas tu..
So secara logiknya..kita tak nak lah Hati ni bekerja keras dari biasa..nnti overwork hati kita..dan sakit la hati kita nnti..hehehe..eh..ni betul ni..

Tp dari segi ilmu kedoktoran nnya..nak elakkan hati kita jadi Fatty Liver..hati berlemak lah..
So..kalo dirumuskan.. Alhamdullillah dengan kuasa Allah.. tiada kesan sampingan yan…

Masjid Berhampiran Stesen LRT/Monorel

Aku terpanggil nak tulis entri nih...
Bukan per..kadang2..orang bertanya ngan aku...mana masjid yang berdekatan dengan LRT..
Berdekatan ni maksudnya boleh jalan kaki la..tak lebih 500meter - 1 km gitu..pada aku la..tu pun kat 10 minit gak jalan kalo 1 km..

Orang bertanyakan soklan macam ni especially ari jumaat..sbb nak solat jumaat..kalo nak solat fardhu lain..biasanya ..surau bole kita jumpa kat mana2..

Klik untuk Besarkan Gambar

So..sepengetahuan aku..ada beberapa stesen LRT/Monorel yang berhampiran dengan masjid untuk menunaikan solat jumaat..
1. Stesen Masjid Jamek ( Star LRT / Putra LRT) --> Memang dekat benar dengan Masjid 2. Stesen Hang Tuah (Star LRT / Monorel) --> Kene cross bridge untuk ke Masjid 3. Stesen Titiwangsa (Star LRT / Monorel) --> Ni dalam 500 m dari stesen 4. Stesen KLCC ( Putra LRT) -- Yang ni agak jauh sket..tp bole ikut shopping mall..tp jgn terlajak plak..
Mungkin ada lagi stesen yang berhampiran dgn LRT/Monorel nih..tp aku je yang tak tahu..so..ka…