Skip to main content

Apa BBC Tulis Pasal BERSIH 3.0?

Ternyata, kalo nak tulis berita mesti kene sensasi.
baru tarik perhatian orang.

Terfikir juga, byk.kerosakan yang berlaku, ternyata org kita masih dibelengu dgn emosi.

baik polis atau peserta, ternyata gagal mengawal amarah masing2. yg berada kat sana semalam, dh sampai rumah, buat post mortem, kenapa kita gagal kawal perasaan.

slogan duduk bantah x semua patuhi.
aku tulis mcm ni x semestinya aku sokong kerajaan 100%.

mcm kata Dr. MAZA,
ada bende kerajaan buat kita tak setuju, dan sama juga ada bende pembangkang yg kita x setuju juga.

mana boleh kita terima je semua bende.
sbb tu Allah bg kita akal untuk berfikir.
Apa pun setakat ni belum ada berita tentang kematian.
Alhamdulillah.

Kat bawah ni aku copy dr BBC Online. Baca dan nilai!

Malaysia police fire tear gas at protesters
Malaysian riot police have fired tear gas and used water cannon on a crowd of protesters who had converged on the centre of the capital, Kuala Lumpur.

Thousands of protesters marched on a central square in the city calling for changes to the electoral system.

They believe the current arrangements will benefit Prime Minister Najib Razak's long-ruling coalition in forthcoming elections.

The rally is one of the largest in the country in the past decade.

A police spokesman estimated there were about 25,000 demonstrators at the protest, but some Malaysian news organisations put the numbers as high as 80,000.

Police had sealed off the city's historic Merdeka (Independence) Square with barbed wire and barricades and began firing tear gas when these were breached by the demonstrators.

At least 20 people were reported to have been detained by the authorities.

The demonstration was organised by an opposition-backed reform group, Bersih. Police said the group had no right to use the symbolically important square.

Malaysia's parliament approved a series of electoral reform measures this month, but activists say these do not address the main issue of electoral fraud which they maintain has kept the ruling Barisan Nasional coalition in power since independence.

Activists have alleged that the Election Commission is biased and that voter registration lists are tainted with fraudulent voters.

"I'm here because I'm a Malaysian and I love my country," one protester, information technology manager Burrd Lim said. "There's no election that's perfect, but I want one that's fair enough."

Published with Blogger-droid v2.0.4

Comments

Jo Qusary said…
Aku pun bukan semua benda oleh kerajaan aku setuju, mcm SPBA. Tapi kenyataan Bersih itu sgt biadab seolah2 undi aku selama ni satu penipuan oleh kerajaan dan bukan pilihan aku sendiri. Yg join Bersih tu pernah mengundi ke? Dah cukup umur mengundi ke? Dah daftar utk mengundi ke? Dah menang sampai 5 negeri termasuk negeri aku duduk skg ni tak bersih lagi ke? Aku undi BN tapi apasal PKR yg menang? Lu pikir la sendiri, bak kata Nabil.

Popular posts from this blog

Tafsiran Mimpi Patah Gigi

Mimpi selalu dikaikan dengan mainan tidur ataupun mainan syaitan..biasanya kalo kita pk2 lebey sebelum tido kompem terbawak2 dalam tido..ada gak orang cakap kalo mimpi sebelum subuh tu bole la nak amik pakai..tp kalo mimpi lepas subuh tu kompem la mainan syaitan..apatah lagi kalo tak reti2 nak bgun solat subuh..ada gak kajian cakap ..kalo kita tido kat bilik terlalu sejuk a.k.a tido dlm A/C la..kita akan mudah mendapat mimpi ngeri berbanding tido dalam suhu biasa..aku tak tahu la betul ke tak..tp kalo korang nak try apa salah nya..set la A/C yang plg low..tgk apa jadi..

Entri kali ni aku nak cakap pasal mimpi patah gigi..or tercabut gigi ..biasanya org akan kaitkan mimpi ni dgn seseorang yang mungkin meninggalkan kita bermakna akan meninggal la.aku tak suh korang percaya 100%..ajal maut di tangan tuhan apa..tu mmg tak boleh disangkal lagi..apa pun aku nak berkongsi sket la pengalaman aku or family aku..

1. Wife aku mimpi cabut gigi atas ..awal tahun 2005 (x salah aku)..akhir 2005 ayaha…

Kenapa dan Kesan Hempedu Di Buang - Based on True Story

Semalam aku didatangi komen dari seorang pembaca...
Ni adalah Lanjutan dari Entri nih..  Erk..Kene Buang Hempedu?!!

Kesan

Alhamdulillah..dah 2 bulan lebih hempedu dibuang..tiada kesan sampingan yang boleh dilihat dari mata kasar..berat badan turun sedikit..bukan sbb kene pantang makan..dari segi pemakanan ..x ada apa yang kene pantang..cuma harus beringat dari segi penngambilan bende berlemak..so..kuantiti kene beringat la beb!..hehehe.. kalo dulu dah biasa makan KFC 3 ketul..makan la 2 ketul jer..lebih kurang macam tu lah

Sebabnya..doktor cakap..dulu aku ada hempedu untuk ditugaskan menghancurkan lemak2 makanan ni..sekara ni .. Hati yang ambil alih tugas tu..
So secara logiknya..kita tak nak lah Hati ni bekerja keras dari biasa..nnti overwork hati kita..dan sakit la hati kita nnti..hehehe..eh..ni betul ni..

Tp dari segi ilmu kedoktoran nnya..nak elakkan hati kita jadi Fatty Liver..hati berlemak lah..
So..kalo dirumuskan.. Alhamdullillah dengan kuasa Allah.. tiada kesan sampingan yan…

Masjid Berhampiran Stesen LRT/Monorel

Aku terpanggil nak tulis entri nih...
Bukan per..kadang2..orang bertanya ngan aku...mana masjid yang berdekatan dengan LRT..
Berdekatan ni maksudnya boleh jalan kaki la..tak lebih 500meter - 1 km gitu..pada aku la..tu pun kat 10 minit gak jalan kalo 1 km..

Orang bertanyakan soklan macam ni especially ari jumaat..sbb nak solat jumaat..kalo nak solat fardhu lain..biasanya ..surau bole kita jumpa kat mana2..

Klik untuk Besarkan Gambar

So..sepengetahuan aku..ada beberapa stesen LRT/Monorel yang berhampiran dengan masjid untuk menunaikan solat jumaat..
1. Stesen Masjid Jamek ( Star LRT / Putra LRT) --> Memang dekat benar dengan Masjid 2. Stesen Hang Tuah (Star LRT / Monorel) --> Kene cross bridge untuk ke Masjid 3. Stesen Titiwangsa (Star LRT / Monorel) --> Ni dalam 500 m dari stesen 4. Stesen KLCC ( Putra LRT) -- Yang ni agak jauh sket..tp bole ikut shopping mall..tp jgn terlajak plak..
Mungkin ada lagi stesen yang berhampiran dgn LRT/Monorel nih..tp aku je yang tak tahu..so..ka…