Skip to main content

Bila Boleh Dapat Gaji SBPA?

Info Update (27 Jan 2012) :  Klik SINI

Lagi mengenai gaji SBPA, ntah kenapa ada 2 version pasal nih.
Version 1:
16hb ni penjawat awam akan dapat gaji ssm dl, then pada 25hb Jan baru dapat lebihan yg sepatutnya penjawat awam dapat kalo ikut SBPA.
Version 2:
Gaji SBPA akan dapat start pada hari gaji bln feb.
maknanya bulan jan ni dpt gaji ssm dulu lar.
then bukan feb nnti dapat gaji baru beserta lebihan yang patut korang dapat pada Jan 2012.
Amacam? mana satu korang percaya? hehehe
Published with Blogger-droid v2.0.2

Comments

Ekjozbuluh said…
true vers : 16hb SSM, 31hb LEBIHAN, 23feb SBPA
Jo Qusary said…
aku cuma tau psl 16 hb tu...
Anonymous said…
Kt sini, dlm pay slip da tulis total gaji SBPA masuk 16hb..tpi y kt bank tu masuk bape xsure lagi...
Ezzu Raza said…
ye ker? dlm payslip aku gaji ssm jer.hehehe.kementerian mana weh?
Anonymous said…
Version 2 tu yang betul sbb dah ada surat pekeliling..
Anonymous said…
arini tgk kat bank, mmg gaji SBPA..hehe..aku kat bwh SUK n9..so, org noghori untung la arini..(sebaik kakitangn sikit, senang admin nak bt keje)..
aku_ein said…
payslips SSM..check online pun SSM.tunggu je la bulan 2 nanti..

pemakaian kat SUK xsama, sebab setahu aku SUK bawah kerajaan negeri..kalau ikut pekeliling pun tertakhluk kepada budi bicara kerajaan negeri..

takut SBPA kuat kuasa lewat,(selepas pindaan) sapa yang dapat awal kena bayar balik..sebab KSN dah cakap, nak wat kajian..bulan 4 baru dapat jawapan..jawapan diperingkat kajian..kena tunggu lagi diperingkat perlaksanaan yang xtahu bila lagi..sabar je la..

ada rezeki untuk kita, ada la..kalau xde, Allah maha Mengetahui..
Ejang said…
hari tu ada umum dalam berita utama TV3, walaupun semakan SBPA dibuat, pelaksanaan tetap bermula pada Januari 2012..jadi yg aku faham, w'pun result semakan kuar bln 4/5/6...../2013/4/5, pelarasan ttp dikira dari jan 2012..wallahualam..
Anonymous said…
aku rasa kan aku_ein , pemakaian sistem pulang balik tu tak de dalm kerajaan..slalunye, ape y dibagi tetap akn dibagi...ape2pun keputusannye..bulan 4 nnti ade lah penentuannye..y pasti tak kan ade pengurangn dri y diterima sekarg SBPA (bgi y da trime, kekal tu mgkin...

Ejang ckp tu benar, pelaksanaan tetap dikire pada 1/1/2012...so bulan 4 ni tetp dpt backdatd bgi y tak dpt lagi..
Anonymous said…
pada pnndapat aku lakan...semakan 2 klu nk wat,watla...tp gaji 2 kenela teruskan...pas2 watla secara berperingkat klu nk pembaikpulihan ke ape ke...nie x,kejap tangguh akhir bln,kejap bln feb la,kejap akan diberitahu smpi masanye la...xde yg pasti...sekurg2nye bgla kepastian ke...kan da diumumkan dlm budget 2012...jd should be la laksana kan...w/p dipikir mmg la ade rezeki,adela...klu xder rezeki,xderla...pas2 ade yg kementrian yg da dpt,ader yg blum...so cmno 2...xdiselaraskann nape...walau askar ke cikgu ke nurse ke even bhgn sokongan sekalipun 2 kan tetap penjawat awam nape ade kes cm2?ade yg da dpt ader yg tangguh???nntahla,2 pendpat aku jer...

Popular posts from this blog

Tafsiran Mimpi Patah Gigi

Mimpi selalu dikaikan dengan mainan tidur ataupun mainan syaitan..biasanya kalo kita pk2 lebey sebelum tido kompem terbawak2 dalam tido..ada gak orang cakap kalo mimpi sebelum subuh tu bole la nak amik pakai..tp kalo mimpi lepas subuh tu kompem la mainan syaitan..apatah lagi kalo tak reti2 nak bgun solat subuh..ada gak kajian cakap ..kalo kita tido kat bilik terlalu sejuk a.k.a tido dlm A/C la..kita akan mudah mendapat mimpi ngeri berbanding tido dalam suhu biasa..aku tak tahu la betul ke tak..tp kalo korang nak try apa salah nya..set la A/C yang plg low..tgk apa jadi..

Entri kali ni aku nak cakap pasal mimpi patah gigi..or tercabut gigi ..biasanya org akan kaitkan mimpi ni dgn seseorang yang mungkin meninggalkan kita bermakna akan meninggal la.aku tak suh korang percaya 100%..ajal maut di tangan tuhan apa..tu mmg tak boleh disangkal lagi..apa pun aku nak berkongsi sket la pengalaman aku or family aku..

1. Wife aku mimpi cabut gigi atas ..awal tahun 2005 (x salah aku)..akhir 2005 ayaha…

Kenapa dan Kesan Hempedu Di Buang - Based on True Story

Semalam aku didatangi komen dari seorang pembaca...
Ni adalah Lanjutan dari Entri nih..  Erk..Kene Buang Hempedu?!!

Kesan

Alhamdulillah..dah 2 bulan lebih hempedu dibuang..tiada kesan sampingan yang boleh dilihat dari mata kasar..berat badan turun sedikit..bukan sbb kene pantang makan..dari segi pemakanan ..x ada apa yang kene pantang..cuma harus beringat dari segi penngambilan bende berlemak..so..kuantiti kene beringat la beb!..hehehe.. kalo dulu dah biasa makan KFC 3 ketul..makan la 2 ketul jer..lebih kurang macam tu lah

Sebabnya..doktor cakap..dulu aku ada hempedu untuk ditugaskan menghancurkan lemak2 makanan ni..sekara ni .. Hati yang ambil alih tugas tu..
So secara logiknya..kita tak nak lah Hati ni bekerja keras dari biasa..nnti overwork hati kita..dan sakit la hati kita nnti..hehehe..eh..ni betul ni..

Tp dari segi ilmu kedoktoran nnya..nak elakkan hati kita jadi Fatty Liver..hati berlemak lah..
So..kalo dirumuskan.. Alhamdullillah dengan kuasa Allah.. tiada kesan sampingan yan…

Masjid Berhampiran Stesen LRT/Monorel

Aku terpanggil nak tulis entri nih...
Bukan per..kadang2..orang bertanya ngan aku...mana masjid yang berdekatan dengan LRT..
Berdekatan ni maksudnya boleh jalan kaki la..tak lebih 500meter - 1 km gitu..pada aku la..tu pun kat 10 minit gak jalan kalo 1 km..

Orang bertanyakan soklan macam ni especially ari jumaat..sbb nak solat jumaat..kalo nak solat fardhu lain..biasanya ..surau bole kita jumpa kat mana2..

Klik untuk Besarkan Gambar

So..sepengetahuan aku..ada beberapa stesen LRT/Monorel yang berhampiran dengan masjid untuk menunaikan solat jumaat..
1. Stesen Masjid Jamek ( Star LRT / Putra LRT) --> Memang dekat benar dengan Masjid 2. Stesen Hang Tuah (Star LRT / Monorel) --> Kene cross bridge untuk ke Masjid 3. Stesen Titiwangsa (Star LRT / Monorel) --> Ni dalam 500 m dari stesen 4. Stesen KLCC ( Putra LRT) -- Yang ni agak jauh sket..tp bole ikut shopping mall..tp jgn terlajak plak..
Mungkin ada lagi stesen yang berhampiran dgn LRT/Monorel nih..tp aku je yang tak tahu..so..ka…