Skip to main content

Target 40K Sebelum 1.1.12

Target apa nih?
Duit simpanan ker?
Hehehe. itu tak mgkin dah.
melainkan ada org nak sedekah atau menang loteri lar.

Ni citer pasal PV.
Aku pernah mensia-sia kan peluang.
aku akur. tp itu jln yg aku pilih.
x apa. menyesal pun x guna.

Yang penting skarang aku hepi berblog.
walaupun x mengutip apa2 keuntungan wat masa sekarang nih.
tp aku puas!!
biarlah aku selalu ckp kat diri aku berhenti berharap, tp dlm dunia blog ni lain sket.
kalo niat korang nak wat duit dgn berblogging buat betul2, belajar betul2.

selain dari adik aku yg aku kenal berblog, aku patut rasa beruntung aku kenal sorang lagi dr alam maya nih.

Ben Ashaari.
tak payah la aku nak kenalkan siapa dia.
tak nak citer lebey, korang google jer la.
kalo aku jumpa dia kat mana2 pon, dia tak pernah buat dek jer aku.
walaupun aku kenal dia dari blog dia. nmpak sgt la dia ikhlas nak tolong org or ajak orang masuk ke dunia blog nih.

ok cukup pasal dia. kang korang kata aku mengampu plak.
dia hepi dgn cara dia, aku dgn cara aku. senang kan.
buat per nak pening2 kepala.
jgn kain masing2 dh la.

apa pun buat masa ni, aku rasa aku dh cuba.mengekalkan blog aku tu 'idop' . Alhamdulillah.

bg mereka yg selalu jenguk2, terima kasih diucapkan.
begitu jugak yang jadi follower. terima kasih jugak!!

ada 5 hari lagi nk kejar target nih.
mgkin pada org lain mudah jer.
tp pada aku, kene ukur baju badan sendirik lar.
baru muat bukan?

Published with Blogger-droid v2.0.1

Comments

BEN ASHAARI said…
wargkhhh .. thanks bro ! muahahha ..
Ezzu Raza said…
hehehe. ko dh x naik erl ni susah nak jumpa. kene g serbu bgnan ko. suruh team aku g audit bgnan ko nnti.

Popular posts from this blog

Tafsiran Mimpi Patah Gigi

Mimpi selalu dikaikan dengan mainan tidur ataupun mainan syaitan..biasanya kalo kita pk2 lebey sebelum tido kompem terbawak2 dalam tido..ada gak orang cakap kalo mimpi sebelum subuh tu bole la nak amik pakai..tp kalo mimpi lepas subuh tu kompem la mainan syaitan..apatah lagi kalo tak reti2 nak bgun solat subuh..ada gak kajian cakap ..kalo kita tido kat bilik terlalu sejuk a.k.a tido dlm A/C la..kita akan mudah mendapat mimpi ngeri berbanding tido dalam suhu biasa..aku tak tahu la betul ke tak..tp kalo korang nak try apa salah nya..set la A/C yang plg low..tgk apa jadi..

Entri kali ni aku nak cakap pasal mimpi patah gigi..or tercabut gigi ..biasanya org akan kaitkan mimpi ni dgn seseorang yang mungkin meninggalkan kita bermakna akan meninggal la.aku tak suh korang percaya 100%..ajal maut di tangan tuhan apa..tu mmg tak boleh disangkal lagi..apa pun aku nak berkongsi sket la pengalaman aku or family aku..

1. Wife aku mimpi cabut gigi atas ..awal tahun 2005 (x salah aku)..akhir 2005 ayaha…

Kenapa dan Kesan Hempedu Di Buang - Based on True Story

Semalam aku didatangi komen dari seorang pembaca...
Ni adalah Lanjutan dari Entri nih..  Erk..Kene Buang Hempedu?!!

Kesan

Alhamdulillah..dah 2 bulan lebih hempedu dibuang..tiada kesan sampingan yang boleh dilihat dari mata kasar..berat badan turun sedikit..bukan sbb kene pantang makan..dari segi pemakanan ..x ada apa yang kene pantang..cuma harus beringat dari segi penngambilan bende berlemak..so..kuantiti kene beringat la beb!..hehehe.. kalo dulu dah biasa makan KFC 3 ketul..makan la 2 ketul jer..lebih kurang macam tu lah

Sebabnya..doktor cakap..dulu aku ada hempedu untuk ditugaskan menghancurkan lemak2 makanan ni..sekara ni .. Hati yang ambil alih tugas tu..
So secara logiknya..kita tak nak lah Hati ni bekerja keras dari biasa..nnti overwork hati kita..dan sakit la hati kita nnti..hehehe..eh..ni betul ni..

Tp dari segi ilmu kedoktoran nnya..nak elakkan hati kita jadi Fatty Liver..hati berlemak lah..
So..kalo dirumuskan.. Alhamdullillah dengan kuasa Allah.. tiada kesan sampingan yan…

Masjid Berhampiran Stesen LRT/Monorel

Aku terpanggil nak tulis entri nih...
Bukan per..kadang2..orang bertanya ngan aku...mana masjid yang berdekatan dengan LRT..
Berdekatan ni maksudnya boleh jalan kaki la..tak lebih 500meter - 1 km gitu..pada aku la..tu pun kat 10 minit gak jalan kalo 1 km..

Orang bertanyakan soklan macam ni especially ari jumaat..sbb nak solat jumaat..kalo nak solat fardhu lain..biasanya ..surau bole kita jumpa kat mana2..

Klik untuk Besarkan Gambar

So..sepengetahuan aku..ada beberapa stesen LRT/Monorel yang berhampiran dengan masjid untuk menunaikan solat jumaat..
1. Stesen Masjid Jamek ( Star LRT / Putra LRT) --> Memang dekat benar dengan Masjid 2. Stesen Hang Tuah (Star LRT / Monorel) --> Kene cross bridge untuk ke Masjid 3. Stesen Titiwangsa (Star LRT / Monorel) --> Ni dalam 500 m dari stesen 4. Stesen KLCC ( Putra LRT) -- Yang ni agak jauh sket..tp bole ikut shopping mall..tp jgn terlajak plak..
Mungkin ada lagi stesen yang berhampiran dgn LRT/Monorel nih..tp aku je yang tak tahu..so..ka…