Skip to main content

SBPA: Sign Or Not Sign

tepuk dada tanya selera.
aku tak berhak mempengaruhi sesiapa.
itu hak masing2.
mcm mengundi nnti. mungkin mulut kata biru tapi hati kata lain.
cumanya aku ada beberapa pendapat org tua aku pasal sbpa ni.

1: bagi mereka yg masih bergred 41 n masih baru dlm perkhidmatan, katanya sign jer. sbb skim ni akan berubah rubah. ssm pun 2002 diperkenalkan.cukup 10 tahun dh ada skim baru. nnti lg 10 tahun mgkin ada lagi skim lain. kalo tukar pemerintah lagi la ada perubahan.

2: pendirian cuepacs, tak menggambarkan semua pendirian. sorry to say, bukan aku tak sokong cuepacs. tp hakikat nya kalo presiden cuepacs jumpa PM pun pecaya atau tidak hasilnya pasti sama. sbpa telah dirancang bukan suka suka.Kppa pun dh cerita pnjang lebar sbelum nih.

3: lampiran c yang masih samar2. sekarang ni mcm2 version kita dgr. x pyh g jauh. kat blog aku ni pun x tau kesahihan lampiran c nih. selagi korang x tgk n dapat sendirik dr admin korang sendirik, selagi tu la x sure. tp pecaya atau tidak. mengapa lampiran c ni tak didedahkan dl. betul ke sebab takut kalo didedahkan tiada siapa nak sign? atau mungkin, kalo didedahkan SEMUA org pulak nk sign!!

Hehehe. peningkan? apa kata sebelum korang sign. tanya pada yg MAHA MENGETAHUI. wat solat isthikarah. sesungguhnya kita hnya mampu merancang. Dia yg akan menenyukannya!!

Published with Blogger-droid v2.0.1

Comments

AMIR said…
Esok petang 18/12/11 ada taklimat khas oleh cuepas di CIDB convention center KL pukul 3 ptg. So sapa2 free nak dengar pendapat diorang bolehlah turun.
MARIAM JANIS said…
saya sign, gaji baru tanggung anak saya 8 org.

Popular posts from this blog

Tafsiran Mimpi Patah Gigi

Mimpi selalu dikaikan dengan mainan tidur ataupun mainan syaitan..biasanya kalo kita pk2 lebey sebelum tido kompem terbawak2 dalam tido..ada gak orang cakap kalo mimpi sebelum subuh tu bole la nak amik pakai..tp kalo mimpi lepas subuh tu kompem la mainan syaitan..apatah lagi kalo tak reti2 nak bgun solat subuh..ada gak kajian cakap ..kalo kita tido kat bilik terlalu sejuk a.k.a tido dlm A/C la..kita akan mudah mendapat mimpi ngeri berbanding tido dalam suhu biasa..aku tak tahu la betul ke tak..tp kalo korang nak try apa salah nya..set la A/C yang plg low..tgk apa jadi..

Entri kali ni aku nak cakap pasal mimpi patah gigi..or tercabut gigi ..biasanya org akan kaitkan mimpi ni dgn seseorang yang mungkin meninggalkan kita bermakna akan meninggal la.aku tak suh korang percaya 100%..ajal maut di tangan tuhan apa..tu mmg tak boleh disangkal lagi..apa pun aku nak berkongsi sket la pengalaman aku or family aku..

1. Wife aku mimpi cabut gigi atas ..awal tahun 2005 (x salah aku)..akhir 2005 ayaha…

Kenapa dan Kesan Hempedu Di Buang - Based on True Story

Semalam aku didatangi komen dari seorang pembaca...
Ni adalah Lanjutan dari Entri nih..  Erk..Kene Buang Hempedu?!!

Kesan

Alhamdulillah..dah 2 bulan lebih hempedu dibuang..tiada kesan sampingan yang boleh dilihat dari mata kasar..berat badan turun sedikit..bukan sbb kene pantang makan..dari segi pemakanan ..x ada apa yang kene pantang..cuma harus beringat dari segi penngambilan bende berlemak..so..kuantiti kene beringat la beb!..hehehe.. kalo dulu dah biasa makan KFC 3 ketul..makan la 2 ketul jer..lebih kurang macam tu lah

Sebabnya..doktor cakap..dulu aku ada hempedu untuk ditugaskan menghancurkan lemak2 makanan ni..sekara ni .. Hati yang ambil alih tugas tu..
So secara logiknya..kita tak nak lah Hati ni bekerja keras dari biasa..nnti overwork hati kita..dan sakit la hati kita nnti..hehehe..eh..ni betul ni..

Tp dari segi ilmu kedoktoran nnya..nak elakkan hati kita jadi Fatty Liver..hati berlemak lah..
So..kalo dirumuskan.. Alhamdullillah dengan kuasa Allah.. tiada kesan sampingan yan…

Masjid Berhampiran Stesen LRT/Monorel

Aku terpanggil nak tulis entri nih...
Bukan per..kadang2..orang bertanya ngan aku...mana masjid yang berdekatan dengan LRT..
Berdekatan ni maksudnya boleh jalan kaki la..tak lebih 500meter - 1 km gitu..pada aku la..tu pun kat 10 minit gak jalan kalo 1 km..

Orang bertanyakan soklan macam ni especially ari jumaat..sbb nak solat jumaat..kalo nak solat fardhu lain..biasanya ..surau bole kita jumpa kat mana2..

Klik untuk Besarkan Gambar

So..sepengetahuan aku..ada beberapa stesen LRT/Monorel yang berhampiran dengan masjid untuk menunaikan solat jumaat..
1. Stesen Masjid Jamek ( Star LRT / Putra LRT) --> Memang dekat benar dengan Masjid 2. Stesen Hang Tuah (Star LRT / Monorel) --> Kene cross bridge untuk ke Masjid 3. Stesen Titiwangsa (Star LRT / Monorel) --> Ni dalam 500 m dari stesen 4. Stesen KLCC ( Putra LRT) -- Yang ni agak jauh sket..tp bole ikut shopping mall..tp jgn terlajak plak..
Mungkin ada lagi stesen yang berhampiran dgn LRT/Monorel nih..tp aku je yang tak tahu..so..ka…