Skip to main content

Lembu , Air Paip dan Ugutan Bunuh

Lembu..Lembu...Lembu

Sedar tidak sedar...walaupun raya haji telah pun berlalu..jemaah haji pun ada yang telah pulang...
Lembu masih menjadi bualan...
Hebat haiwan Cow nih..
x sangka aku..ingatkan masa musim korban jer Lembu menjadi sebutan di bibir-bibir..
Malah sekarang ni pun lembu masih di perkatakan..
Hebat media massa nih.. aku bukan nak elaborate dari segi politik ke apa..
Yang tu ramai blogger lain bole cakap..
Aku sekadar nak mengarut jer kat sini...
Cuma terlintas plak..bila plak haiwan kambing nak glamer..bagilah peluang kat kambing plak...

Air Paip

Sekali air paip kat kelantan bahaya la plak..
Kesian saing-saing aku..
Banyak logam plak katanya..betul atau idak..aku tak tahu..
Cuma pesan aku..kalo saing-saing aku yang merantau ni..bila balik kelate..
bawak balik magnet ekk..mana tahu..kot2 bole bukti sejauh mana kelogaman air kat kampung kalian..hehehe.
gurau jerkk...

Ugutan Bunuh

Kaloh bola sukan sea nak bunuh pelajar malaysia...
adoi..rilek la kawan..
adat sukan la..
Kalo nak ikutkan ramai gile PATI kat sini..
tak terlintas pun nak bunuh korang ni bila kita pernah kalah ngan diaorang..
siap kerajaan bagi pengampunan la..pemutihan la..
tak bersyukur langsung..kat kitaorang suruh kerajaan buat program 'pengahalauan' kan baru tahu..
tu ok lagi..setakat halau jer...
guna akai la sket...
nampak sgt dah kan..caci maki tu tak berpaedah langsung..
kalah jugak kan...

Comments

Jo Qusary said…
Pernah diugut bunuh oleh pekerja Indon sebab diorg tak puas hati kena buat kerja kat site... padahal gaji diorg kita yg bayar.

Popular posts from this blog

Tafsiran Mimpi Patah Gigi

Mimpi selalu dikaikan dengan mainan tidur ataupun mainan syaitan..biasanya kalo kita pk2 lebey sebelum tido kompem terbawak2 dalam tido..ada gak orang cakap kalo mimpi sebelum subuh tu bole la nak amik pakai..tp kalo mimpi lepas subuh tu kompem la mainan syaitan..apatah lagi kalo tak reti2 nak bgun solat subuh..ada gak kajian cakap ..kalo kita tido kat bilik terlalu sejuk a.k.a tido dlm A/C la..kita akan mudah mendapat mimpi ngeri berbanding tido dalam suhu biasa..aku tak tahu la betul ke tak..tp kalo korang nak try apa salah nya..set la A/C yang plg low..tgk apa jadi..

Entri kali ni aku nak cakap pasal mimpi patah gigi..or tercabut gigi ..biasanya org akan kaitkan mimpi ni dgn seseorang yang mungkin meninggalkan kita bermakna akan meninggal la.aku tak suh korang percaya 100%..ajal maut di tangan tuhan apa..tu mmg tak boleh disangkal lagi..apa pun aku nak berkongsi sket la pengalaman aku or family aku..

1. Wife aku mimpi cabut gigi atas ..awal tahun 2005 (x salah aku)..akhir 2005 ayaha…

Kenapa dan Kesan Hempedu Di Buang - Based on True Story

Semalam aku didatangi komen dari seorang pembaca...
Ni adalah Lanjutan dari Entri nih..  Erk..Kene Buang Hempedu?!!

Kesan

Alhamdulillah..dah 2 bulan lebih hempedu dibuang..tiada kesan sampingan yang boleh dilihat dari mata kasar..berat badan turun sedikit..bukan sbb kene pantang makan..dari segi pemakanan ..x ada apa yang kene pantang..cuma harus beringat dari segi penngambilan bende berlemak..so..kuantiti kene beringat la beb!..hehehe.. kalo dulu dah biasa makan KFC 3 ketul..makan la 2 ketul jer..lebih kurang macam tu lah

Sebabnya..doktor cakap..dulu aku ada hempedu untuk ditugaskan menghancurkan lemak2 makanan ni..sekara ni .. Hati yang ambil alih tugas tu..
So secara logiknya..kita tak nak lah Hati ni bekerja keras dari biasa..nnti overwork hati kita..dan sakit la hati kita nnti..hehehe..eh..ni betul ni..

Tp dari segi ilmu kedoktoran nnya..nak elakkan hati kita jadi Fatty Liver..hati berlemak lah..
So..kalo dirumuskan.. Alhamdullillah dengan kuasa Allah.. tiada kesan sampingan yan…

Masjid Berhampiran Stesen LRT/Monorel

Aku terpanggil nak tulis entri nih...
Bukan per..kadang2..orang bertanya ngan aku...mana masjid yang berdekatan dengan LRT..
Berdekatan ni maksudnya boleh jalan kaki la..tak lebih 500meter - 1 km gitu..pada aku la..tu pun kat 10 minit gak jalan kalo 1 km..

Orang bertanyakan soklan macam ni especially ari jumaat..sbb nak solat jumaat..kalo nak solat fardhu lain..biasanya ..surau bole kita jumpa kat mana2..

Klik untuk Besarkan Gambar

So..sepengetahuan aku..ada beberapa stesen LRT/Monorel yang berhampiran dengan masjid untuk menunaikan solat jumaat..
1. Stesen Masjid Jamek ( Star LRT / Putra LRT) --> Memang dekat benar dengan Masjid 2. Stesen Hang Tuah (Star LRT / Monorel) --> Kene cross bridge untuk ke Masjid 3. Stesen Titiwangsa (Star LRT / Monorel) --> Ni dalam 500 m dari stesen 4. Stesen KLCC ( Putra LRT) -- Yang ni agak jauh sket..tp bole ikut shopping mall..tp jgn terlajak plak..
Mungkin ada lagi stesen yang berhampiran dgn LRT/Monorel nih..tp aku je yang tak tahu..so..ka…