Skip to main content

Entri Sempena Musim Org Kawen: 'Gay or Not!!'

Apa kejadah nyer nih?
Aku kesian sebenarnya, dah la kaum hawa skang ni ramai, bule plak yg kaum adam ni plak ada yang ada nafsu sesama sendiri plak.
Haru kan?
Tapi aku nak kongsi sket la, drpada apa yg aku baca, apa yg aku dgr n tgk. Ada beberapa perkara yg kita bole cross check, especially sebelum kaum2 hawa ni decide untuk berumah tangga.
yer lah , cuba korang bayangkan. bila dapat tau laki korang tu gay. pastu bawak balik 'laki' masuk rumah.
camana tu?
takkan nak wat repot kat JAWI bgtau laki saya bwak laki masuk rumah!!
lain la kalo bawak pompuan lain masuk rumah.heheh

1: Golongan gay ni kadang2 lagi macho dari lelaki yg straight nih.aku tak kata lelaki yg normal nih selekeh, tp kami yg bernafsu normal ni, sederhana je.x de la nak macho over sgt.

2: Kalo korang berkesempatan nak akses hp, ce tgk kat galery. ada tak dia ni asyik amik gambar ngan. sorang lelaki tu je.mcm spesel je plak lelaki tu.mgkin dia tak pose over2.tp korang bole tnya la sapa 'kawan' lelaki tu.

3: Ada jugak lelaki gay ni amik keputusan utk kawen dgn pompuan.dan kebiasaannya dia tak berapa kisah kalo pompuan tu diperkenalkan dr pihak keluarga masing2. sbbnya mudah, dgn kawen dia akan mudah lagi wat 'kerja' dia tu.ye la.apa nak heran kalo bawak gay partner balik umah.x de nye org nak argue sgt. so, satu saranan, kalo ada peluang dijodohkan oleh lelaki pilihan keluarga.kene aware sket.aku tak kata semua begitu.ada gak pilihan keluarga adalah pilihan terbaik.tp, x salahkan kalo kita nak amik tahu siapa dia.jgn la main sapu jer.kita yang nak idop ngan dia.bkn famili kita.

4: Yg ni agak mustahil la, tp kalo berkesempatan belek wallet dia, ce tgk selain drpada kad bank, or kad metrojaya ada x kad2 yg mmg anda x pernah nampak? bkn per. skang ni gay byk club card.so kalo terserempak ngan kad2 mcm tu.cuba amik nama kad tu.mgkin dia member club gay kat mana2.

5: Lagi satu tnya sapa idola hidop dia.biasanya lelaki gay ni akan pilih idola yg gay gak.tak kisah la artis barat mana ker.yg penting, kalo idola dia tu nama yg kita x pernah dgr.check la.jgn main angguk jer.

So. aku harap info ni berguna. Tp sebenarnya, yg paling penting.wat semayang sunat isthikarah selepas kita dah berusaha.InsyaAllah, akan ada petunjuk dariNya.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Comments

Jo Qusary said…
Ayat akhir no.3 tu aku tak berape setuju sket psl bukan kita je yg nak hidup dgn pasangan tu, keluarga pun sama... oleh itu, baik cari lelaki yg dari keluarga baik2 je (genetik bukan gay sgt dititikberatkan dlm hal ini)...
Ezzu Raza said…
Hehe..betul gak tu Jo..tapi kadang2 yang menanggung derita lebey tu empunya badan la.bila jumpa family..masing2 kontrol macho..mcm tiada apa yang berlaku...anyway tq for the feedback!!
Durian said…
Point no 1 tu aku setuju.. tapi yang lain lain tu aku rasa kau kena gali lagi fact fact yang lebih tepat... cheers bro
NISYA HASSIM said…
Lagi menakutkan klu suami tu bisexual.. 2-2 pon dia on.. Tu lg susah trace..
My Little Diary said…
huuuu... ngeri siot kalau kawen dah lama, tetiba baru dpt tau...
mau nangis ni...

Popular posts from this blog

Tafsiran Mimpi Patah Gigi

Mimpi selalu dikaikan dengan mainan tidur ataupun mainan syaitan..biasanya kalo kita pk2 lebey sebelum tido kompem terbawak2 dalam tido..ada gak orang cakap kalo mimpi sebelum subuh tu bole la nak amik pakai..tp kalo mimpi lepas subuh tu kompem la mainan syaitan..apatah lagi kalo tak reti2 nak bgun solat subuh..ada gak kajian cakap ..kalo kita tido kat bilik terlalu sejuk a.k.a tido dlm A/C la..kita akan mudah mendapat mimpi ngeri berbanding tido dalam suhu biasa..aku tak tahu la betul ke tak..tp kalo korang nak try apa salah nya..set la A/C yang plg low..tgk apa jadi..

Entri kali ni aku nak cakap pasal mimpi patah gigi..or tercabut gigi ..biasanya org akan kaitkan mimpi ni dgn seseorang yang mungkin meninggalkan kita bermakna akan meninggal la.aku tak suh korang percaya 100%..ajal maut di tangan tuhan apa..tu mmg tak boleh disangkal lagi..apa pun aku nak berkongsi sket la pengalaman aku or family aku..

1. Wife aku mimpi cabut gigi atas ..awal tahun 2005 (x salah aku)..akhir 2005 ayaha…

Kenapa dan Kesan Hempedu Di Buang - Based on True Story

Semalam aku didatangi komen dari seorang pembaca...
Ni adalah Lanjutan dari Entri nih..  Erk..Kene Buang Hempedu?!!

Kesan

Alhamdulillah..dah 2 bulan lebih hempedu dibuang..tiada kesan sampingan yang boleh dilihat dari mata kasar..berat badan turun sedikit..bukan sbb kene pantang makan..dari segi pemakanan ..x ada apa yang kene pantang..cuma harus beringat dari segi penngambilan bende berlemak..so..kuantiti kene beringat la beb!..hehehe.. kalo dulu dah biasa makan KFC 3 ketul..makan la 2 ketul jer..lebih kurang macam tu lah

Sebabnya..doktor cakap..dulu aku ada hempedu untuk ditugaskan menghancurkan lemak2 makanan ni..sekara ni .. Hati yang ambil alih tugas tu..
So secara logiknya..kita tak nak lah Hati ni bekerja keras dari biasa..nnti overwork hati kita..dan sakit la hati kita nnti..hehehe..eh..ni betul ni..

Tp dari segi ilmu kedoktoran nnya..nak elakkan hati kita jadi Fatty Liver..hati berlemak lah..
So..kalo dirumuskan.. Alhamdullillah dengan kuasa Allah.. tiada kesan sampingan yan…

Masjid Berhampiran Stesen LRT/Monorel

Aku terpanggil nak tulis entri nih...
Bukan per..kadang2..orang bertanya ngan aku...mana masjid yang berdekatan dengan LRT..
Berdekatan ni maksudnya boleh jalan kaki la..tak lebih 500meter - 1 km gitu..pada aku la..tu pun kat 10 minit gak jalan kalo 1 km..

Orang bertanyakan soklan macam ni especially ari jumaat..sbb nak solat jumaat..kalo nak solat fardhu lain..biasanya ..surau bole kita jumpa kat mana2..

Klik untuk Besarkan Gambar

So..sepengetahuan aku..ada beberapa stesen LRT/Monorel yang berhampiran dengan masjid untuk menunaikan solat jumaat..
1. Stesen Masjid Jamek ( Star LRT / Putra LRT) --> Memang dekat benar dengan Masjid 2. Stesen Hang Tuah (Star LRT / Monorel) --> Kene cross bridge untuk ke Masjid 3. Stesen Titiwangsa (Star LRT / Monorel) --> Ni dalam 500 m dari stesen 4. Stesen KLCC ( Putra LRT) -- Yang ni agak jauh sket..tp bole ikut shopping mall..tp jgn terlajak plak..
Mungkin ada lagi stesen yang berhampiran dgn LRT/Monorel nih..tp aku je yang tak tahu..so..ka…