Skip to main content

SPA Ikan Berbahaya Dan Datuk Karam Singh Walia

Lagi tajuk yang tak boleh dicampurkan yer kawan2...

Dua2 berita yang boleh dikatakan hangat selain daripada MU yang kalah besar..hehehe..dah dah la tu..kang ader plak orang yang nak bakar blog aku nih...hehehe..

Pernah cuba wat SPA Ikan tak..ala yang ikan2 kecik dok makan kulit2 kaki tu lah..Kementerian dah kuarkan amaran.. Terapi ikan atau lebih dikenali sebagai spa ikan kerana boleh menyebarkan pelbagai penyakit berbahaya, termasuk Hepatitis C, HIV/AIDS dan tibi serta beberapa penyakit lain yang berjangkit menerusi bawaan air.


Errk....bia bonar??.. adoi..camana la masa setup bisnes nih tak terpk plak (ni ayat sahabat baik aku nih)..orang wat spa ikan tu nak ilangkan penyakit..sekali p bawak penyakit plak...so..untuk langkah pencegahan..basuh la kaki anda sendirik ekk...kalo jaga kebersihan elok2..tak yah nak terapi terapi nih..betul tak??...paling tidak kita basuh dua2 kaki kita LIMA kali dalam sehari.betul tak??.belum kira mandi lagi tuh...

Aku bukan nak memusnahkan bisnes nih...kesian kat diaorang...harap2 ni bukan sabotaj la..tp dah kementerian yang keluarkan amaran tu..bukan cakap kosong lah tuh...

Ok..Masuk tajuk kedua..

Tahniah!! Datuk Karam Singh Walia ..beliau diberi gelaran Datuk oleh Sultan Pahang..
Harap2..dengan ada gelaran ni..beliau dapat bekerja lebih kuat untuk mendengar rintihan rakyat semua..
Jgn wujudkan 'gap' plak sebab 'title' tuh..
Jadilah 'Datuk' yang berjiwa rakyat..kompem akan disenangi oleh semua!!..


Comments

Jo Qusary said…
Indahnya Islam kerana telah menunjukkan kpd kita membasuh kaki 5 kali sehari pun dah memadai utk menjaga kebersihan... tak perlu membazir duit dan masa kat kedai2 spa ikan semata2 nak dera makhluk Tuhan lain yg tak berdosa makan daki di kaki...

Popular posts from this blog

Tafsiran Mimpi Patah Gigi

Mimpi selalu dikaikan dengan mainan tidur ataupun mainan syaitan..biasanya kalo kita pk2 lebey sebelum tido kompem terbawak2 dalam tido..ada gak orang cakap kalo mimpi sebelum subuh tu bole la nak amik pakai..tp kalo mimpi lepas subuh tu kompem la mainan syaitan..apatah lagi kalo tak reti2 nak bgun solat subuh..ada gak kajian cakap ..kalo kita tido kat bilik terlalu sejuk a.k.a tido dlm A/C la..kita akan mudah mendapat mimpi ngeri berbanding tido dalam suhu biasa..aku tak tahu la betul ke tak..tp kalo korang nak try apa salah nya..set la A/C yang plg low..tgk apa jadi..

Entri kali ni aku nak cakap pasal mimpi patah gigi..or tercabut gigi ..biasanya org akan kaitkan mimpi ni dgn seseorang yang mungkin meninggalkan kita bermakna akan meninggal la.aku tak suh korang percaya 100%..ajal maut di tangan tuhan apa..tu mmg tak boleh disangkal lagi..apa pun aku nak berkongsi sket la pengalaman aku or family aku..

1. Wife aku mimpi cabut gigi atas ..awal tahun 2005 (x salah aku)..akhir 2005 ayaha…

Kenapa dan Kesan Hempedu Di Buang - Based on True Story

Semalam aku didatangi komen dari seorang pembaca...
Ni adalah Lanjutan dari Entri nih..  Erk..Kene Buang Hempedu?!!

Kesan

Alhamdulillah..dah 2 bulan lebih hempedu dibuang..tiada kesan sampingan yang boleh dilihat dari mata kasar..berat badan turun sedikit..bukan sbb kene pantang makan..dari segi pemakanan ..x ada apa yang kene pantang..cuma harus beringat dari segi penngambilan bende berlemak..so..kuantiti kene beringat la beb!..hehehe.. kalo dulu dah biasa makan KFC 3 ketul..makan la 2 ketul jer..lebih kurang macam tu lah

Sebabnya..doktor cakap..dulu aku ada hempedu untuk ditugaskan menghancurkan lemak2 makanan ni..sekara ni .. Hati yang ambil alih tugas tu..
So secara logiknya..kita tak nak lah Hati ni bekerja keras dari biasa..nnti overwork hati kita..dan sakit la hati kita nnti..hehehe..eh..ni betul ni..

Tp dari segi ilmu kedoktoran nnya..nak elakkan hati kita jadi Fatty Liver..hati berlemak lah..
So..kalo dirumuskan.. Alhamdullillah dengan kuasa Allah.. tiada kesan sampingan yan…

Masjid Berhampiran Stesen LRT/Monorel

Aku terpanggil nak tulis entri nih...
Bukan per..kadang2..orang bertanya ngan aku...mana masjid yang berdekatan dengan LRT..
Berdekatan ni maksudnya boleh jalan kaki la..tak lebih 500meter - 1 km gitu..pada aku la..tu pun kat 10 minit gak jalan kalo 1 km..

Orang bertanyakan soklan macam ni especially ari jumaat..sbb nak solat jumaat..kalo nak solat fardhu lain..biasanya ..surau bole kita jumpa kat mana2..

Klik untuk Besarkan Gambar

So..sepengetahuan aku..ada beberapa stesen LRT/Monorel yang berhampiran dengan masjid untuk menunaikan solat jumaat..
1. Stesen Masjid Jamek ( Star LRT / Putra LRT) --> Memang dekat benar dengan Masjid 2. Stesen Hang Tuah (Star LRT / Monorel) --> Kene cross bridge untuk ke Masjid 3. Stesen Titiwangsa (Star LRT / Monorel) --> Ni dalam 500 m dari stesen 4. Stesen KLCC ( Putra LRT) -- Yang ni agak jauh sket..tp bole ikut shopping mall..tp jgn terlajak plak..
Mungkin ada lagi stesen yang berhampiran dgn LRT/Monorel nih..tp aku je yang tak tahu..so..ka…