Skip to main content

Perihal Bomba, Sakit Belakang Dan Middle Class Income

Tajuk di atas jgn dicampurkan..aku tak suruh korang campurkan pun..apatah lagi nak dijadikan satu ayat..hehehe..tunggang langgang weh...

Cam ni...ari2 aku jalan kaki ke stesen ERL..aku akan lalu Balai Bomba...ntah ari ni tetiba aku dengar bunyi siren bomba plak...tak sampai 30 saat daripada bunyi siren tu..berdesup kereta bomba kuar dari balai tuh..fuhh..bangga aku..mmg cekap anggota bomba mesia nih..tp dalam pada masa tu aku terpk...jarang sgt kita dgr ahli bomba ni diberi insentif mcm polis or tentera..kalo salah info..betulkan aku ek..sbb akhir2 ni dgn macam2 bencana..aku rasa diaorang ni pun turut sama bertungkus lumus beb..sama la gak cam polis n tentera..bersabung nyawa gak..aku rasa..dah sampai masa diaorang ni diberi pengiktirafan setimpal..

Sakit belakang...mmm..lately byk dengar citer nih..aku pun kadang2 sakit belakang gak...biasala ..tulang dah dimakan usia..tp ni sakit belakang citer2 politik..adoi...penyakit pun boleh jadi isu politik..mujurlah aku ni tak fanatik mana2...kalo salah ..aku cakap salah..takkan nak kita betulkan jugak..tu la masalahnya...orang yang fanatik ni tak bole terima langsung kekurangan..sama la ..kerajaan ke pembangkang..sama je pe'el nye..sbbtu kalo aku berborak dengan orang fanatik ni aku diam jer..diaorang suh bagi pendapat..tap tak bukak pun minda diaorang nak terima pendapat kita..apa ce..lop!!..

Middle Class Income..ni aku dapat dari twitter..ader orang cakap bajet 2012..orang kaya dapat pengurangan cukai...orang miskin x payah byar langsung..orang tengah2 kene bayar seme....amacam ?? setuju tak?? ...mmmm..ader betulnya kot...so kita patut jadi apa ek..sederhana kaya??..or sederhana miskin??...hehehe...tak per..usaha kene usaha...jgn putus asa...

Comments

Popular posts from this blog

Tafsiran Mimpi Patah Gigi

Mimpi selalu dikaikan dengan mainan tidur ataupun mainan syaitan..biasanya kalo kita pk2 lebey sebelum tido kompem terbawak2 dalam tido..ada gak orang cakap kalo mimpi sebelum subuh tu bole la nak amik pakai..tp kalo mimpi lepas subuh tu kompem la mainan syaitan..apatah lagi kalo tak reti2 nak bgun solat subuh..ada gak kajian cakap ..kalo kita tido kat bilik terlalu sejuk a.k.a tido dlm A/C la..kita akan mudah mendapat mimpi ngeri berbanding tido dalam suhu biasa..aku tak tahu la betul ke tak..tp kalo korang nak try apa salah nya..set la A/C yang plg low..tgk apa jadi..

Entri kali ni aku nak cakap pasal mimpi patah gigi..or tercabut gigi ..biasanya org akan kaitkan mimpi ni dgn seseorang yang mungkin meninggalkan kita bermakna akan meninggal la.aku tak suh korang percaya 100%..ajal maut di tangan tuhan apa..tu mmg tak boleh disangkal lagi..apa pun aku nak berkongsi sket la pengalaman aku or family aku..

1. Wife aku mimpi cabut gigi atas ..awal tahun 2005 (x salah aku)..akhir 2005 ayaha…

Kenapa dan Kesan Hempedu Di Buang - Based on True Story

Semalam aku didatangi komen dari seorang pembaca...
Ni adalah Lanjutan dari Entri nih..  Erk..Kene Buang Hempedu?!!

Kesan

Alhamdulillah..dah 2 bulan lebih hempedu dibuang..tiada kesan sampingan yang boleh dilihat dari mata kasar..berat badan turun sedikit..bukan sbb kene pantang makan..dari segi pemakanan ..x ada apa yang kene pantang..cuma harus beringat dari segi penngambilan bende berlemak..so..kuantiti kene beringat la beb!..hehehe.. kalo dulu dah biasa makan KFC 3 ketul..makan la 2 ketul jer..lebih kurang macam tu lah

Sebabnya..doktor cakap..dulu aku ada hempedu untuk ditugaskan menghancurkan lemak2 makanan ni..sekara ni .. Hati yang ambil alih tugas tu..
So secara logiknya..kita tak nak lah Hati ni bekerja keras dari biasa..nnti overwork hati kita..dan sakit la hati kita nnti..hehehe..eh..ni betul ni..

Tp dari segi ilmu kedoktoran nnya..nak elakkan hati kita jadi Fatty Liver..hati berlemak lah..
So..kalo dirumuskan.. Alhamdullillah dengan kuasa Allah.. tiada kesan sampingan yan…

Masjid Berhampiran Stesen LRT/Monorel

Aku terpanggil nak tulis entri nih...
Bukan per..kadang2..orang bertanya ngan aku...mana masjid yang berdekatan dengan LRT..
Berdekatan ni maksudnya boleh jalan kaki la..tak lebih 500meter - 1 km gitu..pada aku la..tu pun kat 10 minit gak jalan kalo 1 km..

Orang bertanyakan soklan macam ni especially ari jumaat..sbb nak solat jumaat..kalo nak solat fardhu lain..biasanya ..surau bole kita jumpa kat mana2..

Klik untuk Besarkan Gambar

So..sepengetahuan aku..ada beberapa stesen LRT/Monorel yang berhampiran dengan masjid untuk menunaikan solat jumaat..
1. Stesen Masjid Jamek ( Star LRT / Putra LRT) --> Memang dekat benar dengan Masjid 2. Stesen Hang Tuah (Star LRT / Monorel) --> Kene cross bridge untuk ke Masjid 3. Stesen Titiwangsa (Star LRT / Monorel) --> Ni dalam 500 m dari stesen 4. Stesen KLCC ( Putra LRT) -- Yang ni agak jauh sket..tp bole ikut shopping mall..tp jgn terlajak plak..
Mungkin ada lagi stesen yang berhampiran dgn LRT/Monorel nih..tp aku je yang tak tahu..so..ka…