Skip to main content

Brendan Gan

Dulu time2 Bola Sepak Semi Pro..kalo sapa2 follow..mesti kenal Fandi Ahmad..Ervin Boban, Abbas Saad..ala..antara awang2 import menghiasi bola sepak kita la..aku rasa masa tu..liga bola kita mmg dapat sambutan..ada game jer..mesti orang beria-ria nak g stadium negeri masing2..sekarang ni walaupun dah nampak kemajuan dari segi sambutan penyokong..aku harap keaadaan ni akan berterusan..jgn kerana kita hanya dah menang Piala Suzuki sbb sokong bola sepak kita..tp sbb kita mmg ikhlas nak tgk sukan bola sepak kita maju mcm negara lain..

Dahulu..skuad kita ni..Jepun n Korea Selatan pun gerun..kalo setakat dlm ASEAN..sapa2 pun tak berani lawan kita..bukan kelas kita kata diaorang..maksudnya ..kita ni dah terlalu kuat waktu tu..tatkala jepun n korea makin ke hadapan..kita merudum jauh ke belakang..hanya kita sekadar berbangga dengan lagenda-lagenda dulu...

Kali ni..aku nak kongsi sket pasal Brendan Gan..Anak kacukan Australia n Malaysia ni nampak gaya nye berminat nak sertai kita..lepas di interview oleh astro awani baru2 nih..minat betul dia nak sertai Malaysia..
Pendapat aku..tak salah pun bagi dia peluang..bukan nak kata dia dah main kat Liga Australia so dia terus je dapat tiket percuma sarung jersi negara..tp x salahkan kalo jurulatih bukak pintu..evaluate betul2..then decide larr..

Ye lah orang malaysia ni..aku pun tak paham..termasuk diri aku sendirik lar..suka sangat wat spekulasi..itu lah..ini lah..tu yang last2 satu hapak pun tak jadik..sbb takut pun nak cuba...korang boleh google nama Brendan Gan nih..terus kuar dalam wikipedia..panjang lebar pasal dia..kalo dia boleh bantu majukan bola sepak kita..kenapa kita tak sokong...kan..

Comments

BLADE EDGE said…
salam bro...

asalkan anak malaysia, patutnya diberi peluang utk tonjolkan bakat..kelebihan tu blh diasah dan digunakan utk majukan lg sukan bolasepak negara..kiranya satu sumbangan utk negara jugak kan??

Popular posts from this blog

Tafsiran Mimpi Patah Gigi

Mimpi selalu dikaikan dengan mainan tidur ataupun mainan syaitan..biasanya kalo kita pk2 lebey sebelum tido kompem terbawak2 dalam tido..ada gak orang cakap kalo mimpi sebelum subuh tu bole la nak amik pakai..tp kalo mimpi lepas subuh tu kompem la mainan syaitan..apatah lagi kalo tak reti2 nak bgun solat subuh..ada gak kajian cakap ..kalo kita tido kat bilik terlalu sejuk a.k.a tido dlm A/C la..kita akan mudah mendapat mimpi ngeri berbanding tido dalam suhu biasa..aku tak tahu la betul ke tak..tp kalo korang nak try apa salah nya..set la A/C yang plg low..tgk apa jadi..

Entri kali ni aku nak cakap pasal mimpi patah gigi..or tercabut gigi ..biasanya org akan kaitkan mimpi ni dgn seseorang yang mungkin meninggalkan kita bermakna akan meninggal la.aku tak suh korang percaya 100%..ajal maut di tangan tuhan apa..tu mmg tak boleh disangkal lagi..apa pun aku nak berkongsi sket la pengalaman aku or family aku..

1. Wife aku mimpi cabut gigi atas ..awal tahun 2005 (x salah aku)..akhir 2005 ayaha…

Kenapa dan Kesan Hempedu Di Buang - Based on True Story

Semalam aku didatangi komen dari seorang pembaca...
Ni adalah Lanjutan dari Entri nih..  Erk..Kene Buang Hempedu?!!

Kesan

Alhamdulillah..dah 2 bulan lebih hempedu dibuang..tiada kesan sampingan yang boleh dilihat dari mata kasar..berat badan turun sedikit..bukan sbb kene pantang makan..dari segi pemakanan ..x ada apa yang kene pantang..cuma harus beringat dari segi penngambilan bende berlemak..so..kuantiti kene beringat la beb!..hehehe.. kalo dulu dah biasa makan KFC 3 ketul..makan la 2 ketul jer..lebih kurang macam tu lah

Sebabnya..doktor cakap..dulu aku ada hempedu untuk ditugaskan menghancurkan lemak2 makanan ni..sekara ni .. Hati yang ambil alih tugas tu..
So secara logiknya..kita tak nak lah Hati ni bekerja keras dari biasa..nnti overwork hati kita..dan sakit la hati kita nnti..hehehe..eh..ni betul ni..

Tp dari segi ilmu kedoktoran nnya..nak elakkan hati kita jadi Fatty Liver..hati berlemak lah..
So..kalo dirumuskan.. Alhamdullillah dengan kuasa Allah.. tiada kesan sampingan yan…

Masjid Berhampiran Stesen LRT/Monorel

Aku terpanggil nak tulis entri nih...
Bukan per..kadang2..orang bertanya ngan aku...mana masjid yang berdekatan dengan LRT..
Berdekatan ni maksudnya boleh jalan kaki la..tak lebih 500meter - 1 km gitu..pada aku la..tu pun kat 10 minit gak jalan kalo 1 km..

Orang bertanyakan soklan macam ni especially ari jumaat..sbb nak solat jumaat..kalo nak solat fardhu lain..biasanya ..surau bole kita jumpa kat mana2..

Klik untuk Besarkan Gambar

So..sepengetahuan aku..ada beberapa stesen LRT/Monorel yang berhampiran dengan masjid untuk menunaikan solat jumaat..
1. Stesen Masjid Jamek ( Star LRT / Putra LRT) --> Memang dekat benar dengan Masjid 2. Stesen Hang Tuah (Star LRT / Monorel) --> Kene cross bridge untuk ke Masjid 3. Stesen Titiwangsa (Star LRT / Monorel) --> Ni dalam 500 m dari stesen 4. Stesen KLCC ( Putra LRT) -- Yang ni agak jauh sket..tp bole ikut shopping mall..tp jgn terlajak plak..
Mungkin ada lagi stesen yang berhampiran dgn LRT/Monorel nih..tp aku je yang tak tahu..so..ka…