Skip to main content

Segmen Blog Ben - Dulu Aku Gaban ehh.. Nakal..

Segmen ini dibawakan khas oleh:-



Nama sekolah rendah dan sekolah menengah termasuk tahun ...
Sekolah Rendah Jengka 3 (1987~1991)
SHAH Pekan (1992~1997)  

 






Aktiviti ko kurikulum yang korang ceburi

Oleh kerana gilakan sijil..sanggup main kriket tuhhh..hahahaha...
 


 Jawatan yang di sandang dulu .. hehe..
Jawatan?? x layak la...haaa..ingat2..Ketua Dorm B23...Jawatan lain semuanya rotate2..mengamalkan demokrasi sekolah aku nih.. 

Nama guru kesayangan korang ..

Ramai laarr..tp aku paling ingat aku kena denda ngan cikgu zamri..subjek kimia..kena tulis formula asid sulfurik (H2SO4) 1000 kali.. 

Subjek paling disukai dan tak suka ..


Suka: Kimia
X Suka : Lukisan Kejuruteraan ..hampeh..takde bakat langsung.. 

 

Kawan baik masa sekolah ..
Fariq a.k.a Bentong....sampai sekarang pun... 

Cita cita masa sekolah dulu

Cikgu, Polis dan Bomba.. ala kan kene tulis 3 pilihan dalam laporan prestasi..hehehe.. 

Artis feveret masa sekolah dulu ..

OASIS 

Perkara yang paling tak dapat dilupakan masa sekolah


Kene jalan itik ..dari asrama sampai kelas..pergh..tercabut lutut..reason...lambat g kelas petang..
 

Jika dapat kembali ke zaman persekolahan , apakah yang ingin korang lakukan ..
Nak g balik kedai runcit ..yang selalu kitaorang g beli rokok tu..hahaha..x tahu ada lagi ke x.. 

Ceritakan kenakalan yang tak dapat dilupakan sewaktu sekolah dulu ( tak kurang 100 patah perkataan )

Err..nak mula dari mana ek.. ooo..ingat2..masa tu..tgh gile main race kereta kecik tu..ala yang pakai bateri tu la..so kitaorang main dah tgh malam..tiba dengar warden menjerit sambil meluru ke tingkat koridor kita orang..apa lagi..kitaorang pun balik la semem kereta mainan tu ke bawah..sambil wat tak tahu apa yang berlaku..bukti berjaya dilupuskan..hahaha..bengong tul..
 

Comments

tengkorakemas said…
hehe layan gak oasis dulu, tapi lagu wonderwall je
BeYLa! said…
minat OASIS ea?
haha kne jlan itik ke bro. malu kot! HAHA. jauh tak sarama dgn skola. sume org tgh blaja sti tgh tgok ko jln itik kan. kahkahkah!
haha ko tak suke LK ea.
Magrib said…
subjek yg suka.. dan x suka..

citarasa kita terbalik...
saya suka LK dan x suka kimia..

hahaha... erm... blog anda menarik..saya suka dan saya follow..
Rozuan Ismail said…
salam perkenalan..saya rozuan
Bayu Kenangan said…
zaman sekolah memang sukar nak dilupakan
misz nana said…
samalah jugak..suka kimia :)
ekeke . 1000x h2so4 . adoi . mesti ingat formula tu kan . ehehe
Anonymous said…
wah yang kene denda tu yg mint ye, kimia :)
rabiatul said…
Nakalnya !! Hehe. Salam perkenalan :)
Nur Mudrikah said…
dulu saya nak sangat belaja LK tapi cikgu tak bagi..last2 tukar sekolah amek akaun

datang dari umah encik ben ashaari singgah sini cari kawan.. salam ukhwah=)

Popular posts from this blog

Tafsiran Mimpi Patah Gigi

Mimpi selalu dikaikan dengan mainan tidur ataupun mainan syaitan..biasanya kalo kita pk2 lebey sebelum tido kompem terbawak2 dalam tido..ada gak orang cakap kalo mimpi sebelum subuh tu bole la nak amik pakai..tp kalo mimpi lepas subuh tu kompem la mainan syaitan..apatah lagi kalo tak reti2 nak bgun solat subuh..ada gak kajian cakap ..kalo kita tido kat bilik terlalu sejuk a.k.a tido dlm A/C la..kita akan mudah mendapat mimpi ngeri berbanding tido dalam suhu biasa..aku tak tahu la betul ke tak..tp kalo korang nak try apa salah nya..set la A/C yang plg low..tgk apa jadi..

Entri kali ni aku nak cakap pasal mimpi patah gigi..or tercabut gigi ..biasanya org akan kaitkan mimpi ni dgn seseorang yang mungkin meninggalkan kita bermakna akan meninggal la.aku tak suh korang percaya 100%..ajal maut di tangan tuhan apa..tu mmg tak boleh disangkal lagi..apa pun aku nak berkongsi sket la pengalaman aku or family aku..

1. Wife aku mimpi cabut gigi atas ..awal tahun 2005 (x salah aku)..akhir 2005 ayaha…

Kenapa dan Kesan Hempedu Di Buang - Based on True Story

Semalam aku didatangi komen dari seorang pembaca...
Ni adalah Lanjutan dari Entri nih..  Erk..Kene Buang Hempedu?!!

Kesan

Alhamdulillah..dah 2 bulan lebih hempedu dibuang..tiada kesan sampingan yang boleh dilihat dari mata kasar..berat badan turun sedikit..bukan sbb kene pantang makan..dari segi pemakanan ..x ada apa yang kene pantang..cuma harus beringat dari segi penngambilan bende berlemak..so..kuantiti kene beringat la beb!..hehehe.. kalo dulu dah biasa makan KFC 3 ketul..makan la 2 ketul jer..lebih kurang macam tu lah

Sebabnya..doktor cakap..dulu aku ada hempedu untuk ditugaskan menghancurkan lemak2 makanan ni..sekara ni .. Hati yang ambil alih tugas tu..
So secara logiknya..kita tak nak lah Hati ni bekerja keras dari biasa..nnti overwork hati kita..dan sakit la hati kita nnti..hehehe..eh..ni betul ni..

Tp dari segi ilmu kedoktoran nnya..nak elakkan hati kita jadi Fatty Liver..hati berlemak lah..
So..kalo dirumuskan.. Alhamdullillah dengan kuasa Allah.. tiada kesan sampingan yan…

Masjid Berhampiran Stesen LRT/Monorel

Aku terpanggil nak tulis entri nih...
Bukan per..kadang2..orang bertanya ngan aku...mana masjid yang berdekatan dengan LRT..
Berdekatan ni maksudnya boleh jalan kaki la..tak lebih 500meter - 1 km gitu..pada aku la..tu pun kat 10 minit gak jalan kalo 1 km..

Orang bertanyakan soklan macam ni especially ari jumaat..sbb nak solat jumaat..kalo nak solat fardhu lain..biasanya ..surau bole kita jumpa kat mana2..

Klik untuk Besarkan Gambar

So..sepengetahuan aku..ada beberapa stesen LRT/Monorel yang berhampiran dengan masjid untuk menunaikan solat jumaat..
1. Stesen Masjid Jamek ( Star LRT / Putra LRT) --> Memang dekat benar dengan Masjid 2. Stesen Hang Tuah (Star LRT / Monorel) --> Kene cross bridge untuk ke Masjid 3. Stesen Titiwangsa (Star LRT / Monorel) --> Ni dalam 500 m dari stesen 4. Stesen KLCC ( Putra LRT) -- Yang ni agak jauh sket..tp bole ikut shopping mall..tp jgn terlajak plak..
Mungkin ada lagi stesen yang berhampiran dgn LRT/Monorel nih..tp aku je yang tak tahu..so..ka…