Skip to main content

Kantoi!


Gambar mengungkap seribu satu mesej.. x payah lah aku nak ulas lebey2 gambar kat atas ekk..
ari ni muka depan utusan ader cakap pasal kes perceraian yang menjadi2..ada baca?
antara punca2 yang jelas..masalah akhlak n campur tangan orang ketiga..

mmg ..dah kawen mmg byk dugaan..dulu rilek jer..indah2 jerk..semuanya hebat2 belaka..
sekarang ni bkn jer kaum adam jer..kaum hawa pon dah advance..x caya..ni keratan akhbar gak nih..


so senang citer ..skang ni bukan lagi zaman lelaki jer nak monopoli wat jahat..wat curang ker..pompuan pun apa kurang nye kan..yang penting dua2 kene ada tanggungjawab..rasa hormat antara satu sama lain..tul x..insyaAllah kekal rumah tangga...

Comments

My Little Diary said…
salam,
kena saling hormat dan mempercayai.. insyaAllah rumahtangga kekal ke akhir hayat
Jo Qusary said…
nasib baik aku single lagi... hepi je hidup aku lalala~
Anonymous said…
betul2!!!
pompaun pun leh jewk curanG!
eiela said…
dalam perhubungan kena ada kejujuran tuh penting. dua-dua pihak mainkan peranan.
makcikkantin said…
salam kenal,

n3 nampak interesting, nanti nak baca lagi..harap2 sampai khatam..:)).
mia said…
setuju, dua3 ada tggjawab..dan kena sedar bahawa diri telah dimiliki..mmg nafsu tu ada..tp bila pk tgjawab dan anak3, mgkin rasa tu bole pergi sndiri..dia da jadi pasangan awak..mcmane pon dia, kena terima..jgn pgi cari yg laen pulak..aceh..sy bckp mcm da kawen pulak..haha..nice entry ni...
yut said…
kena horamat menghoramati antara satu sama lain..saling mempercayai..tak yah nak notty kat luar 2..dah ada suami,isteri dah berbaloi apa pun singgah la blog yut http://aku-sayuti.blogspot.com dan fan page http://www.facebook.com/pages/Blog-yut/165196373499733?v=wall saya blogger baru lagi..kalau ada salah leh tegur ok..
Tuan Tanah said…
bro ezzu, ko mmg pakar la bab² gambar pelik nih. haha!! ini lawak!

Popular posts from this blog

Tafsiran Mimpi Patah Gigi

Mimpi selalu dikaikan dengan mainan tidur ataupun mainan syaitan..biasanya kalo kita pk2 lebey sebelum tido kompem terbawak2 dalam tido..ada gak orang cakap kalo mimpi sebelum subuh tu bole la nak amik pakai..tp kalo mimpi lepas subuh tu kompem la mainan syaitan..apatah lagi kalo tak reti2 nak bgun solat subuh..ada gak kajian cakap ..kalo kita tido kat bilik terlalu sejuk a.k.a tido dlm A/C la..kita akan mudah mendapat mimpi ngeri berbanding tido dalam suhu biasa..aku tak tahu la betul ke tak..tp kalo korang nak try apa salah nya..set la A/C yang plg low..tgk apa jadi..

Entri kali ni aku nak cakap pasal mimpi patah gigi..or tercabut gigi ..biasanya org akan kaitkan mimpi ni dgn seseorang yang mungkin meninggalkan kita bermakna akan meninggal la.aku tak suh korang percaya 100%..ajal maut di tangan tuhan apa..tu mmg tak boleh disangkal lagi..apa pun aku nak berkongsi sket la pengalaman aku or family aku..

1. Wife aku mimpi cabut gigi atas ..awal tahun 2005 (x salah aku)..akhir 2005 ayaha…

Kenapa dan Kesan Hempedu Di Buang - Based on True Story

Semalam aku didatangi komen dari seorang pembaca...
Ni adalah Lanjutan dari Entri nih..  Erk..Kene Buang Hempedu?!!

Kesan

Alhamdulillah..dah 2 bulan lebih hempedu dibuang..tiada kesan sampingan yang boleh dilihat dari mata kasar..berat badan turun sedikit..bukan sbb kene pantang makan..dari segi pemakanan ..x ada apa yang kene pantang..cuma harus beringat dari segi penngambilan bende berlemak..so..kuantiti kene beringat la beb!..hehehe.. kalo dulu dah biasa makan KFC 3 ketul..makan la 2 ketul jer..lebih kurang macam tu lah

Sebabnya..doktor cakap..dulu aku ada hempedu untuk ditugaskan menghancurkan lemak2 makanan ni..sekara ni .. Hati yang ambil alih tugas tu..
So secara logiknya..kita tak nak lah Hati ni bekerja keras dari biasa..nnti overwork hati kita..dan sakit la hati kita nnti..hehehe..eh..ni betul ni..

Tp dari segi ilmu kedoktoran nnya..nak elakkan hati kita jadi Fatty Liver..hati berlemak lah..
So..kalo dirumuskan.. Alhamdullillah dengan kuasa Allah.. tiada kesan sampingan yan…

Masjid Berhampiran Stesen LRT/Monorel

Aku terpanggil nak tulis entri nih...
Bukan per..kadang2..orang bertanya ngan aku...mana masjid yang berdekatan dengan LRT..
Berdekatan ni maksudnya boleh jalan kaki la..tak lebih 500meter - 1 km gitu..pada aku la..tu pun kat 10 minit gak jalan kalo 1 km..

Orang bertanyakan soklan macam ni especially ari jumaat..sbb nak solat jumaat..kalo nak solat fardhu lain..biasanya ..surau bole kita jumpa kat mana2..

Klik untuk Besarkan Gambar

So..sepengetahuan aku..ada beberapa stesen LRT/Monorel yang berhampiran dengan masjid untuk menunaikan solat jumaat..
1. Stesen Masjid Jamek ( Star LRT / Putra LRT) --> Memang dekat benar dengan Masjid 2. Stesen Hang Tuah (Star LRT / Monorel) --> Kene cross bridge untuk ke Masjid 3. Stesen Titiwangsa (Star LRT / Monorel) --> Ni dalam 500 m dari stesen 4. Stesen KLCC ( Putra LRT) -- Yang ni agak jauh sket..tp bole ikut shopping mall..tp jgn terlajak plak..
Mungkin ada lagi stesen yang berhampiran dgn LRT/Monorel nih..tp aku je yang tak tahu..so..ka…