Skip to main content

Piala Malaysia 2010 - Apa yang Puas Dan Tak Puas Hati

Semalam terjawab teka teki sapa juara piala malaysia 2010..Tahniah Kelantan aku ucapkan..
Apa pun seperti biasa post mortem sket..apa yang aku puas dan tak puas hati tentang game malam semalam..


Puas Hati
  1. Aku rasa game malam semalam cukup menghiburkan..dah lama giler aku tak tengok game mcm tu..terkenang zaman2 azman adnan, subadron aziz, sapa lagi..haaa..fandi ahmad..dollah salleh..matlan marjan..zanal abidin hassan..korang kenal ker diaorang nih..apa lagi google lar..
  2. Sambutan penyokong..mmg superb..bagus la penyokong kelantan..bukan senang nak tgk liga malaysia semeriah nih..silap2 kebiasaannya org tgk liga EPL kat kedai mamak lagi meriah berbanding perlawanan liga malaysia..
  3. Aku puas hati tul ngan komen coach kelantan- Sathia..mmg betul..kalo dapat sokongan pengurusan..apa yang kita nak buat..kita rancang akan jd lebey mudah..
Tak Puas Hati
  1. Err..ada lagi mercun2 yang meletup..kata kawalan ketat..tolong la ekk..harga tiket dah naik..kawalan kene lebey sket lar..
  2. Yang ni mesti ada yang x setuju ngan aku kot..sebenarnya aku nak dengar sangat ulasan perlawan dr Hasbullah Awang..tp bila bukak TV1..gambar x clear la compare ngan 801..so sebenarnya sedikit tak puas hati larr...sbb pengulas 801..frankly speaking..aku berasa sedikit busan larr..
Rasanya tu je nak dikongsi..rasanya kalo semangat pasukan negeri ni dibawa ke pasukan nasional..byk perubahan bole berlaku..InsyaAllah

Comments

tengkorakemas said…
memang puas hati gak tgk match semalam, cuma part baling botol semua tu patut takdelah,

TV1 punya ulasan memang lagi best hehe

p/s:bro, saya ada tag bro dalam entri mencari identiti blogger yg hilang, kalau ada masa bro buatlah, tapi kalau dah buat takpe, cuma letak link tu boleh saya baca hehe
Ezzu Raza said…
Ok insyaAllah aku try wat..apa2 pun tq sbb tag aku..tu pun dah satu penghargaan dah!!..tq
wa kaljis said…
mmg dasat le game kelatan-n9.. semangat kenegerian mmg bagus klu diserapkan ke peringkat nasional.. :)
axelida said…
saya setuju semua di atas.. hehe. encek suami pon bengang ngan pengulas 801.. mengomen mcm dia pulak yg coach... siap nak cari nama org tu utk emel sbb tak puas ati.. hahahaha

hasbul jugak yg terbaekkkk!
hakem said…
semangat kenegerian memang sinonim dengan negeri kelantan...bagi aku dalam bola sepak peminat teramat2 penting...terima kasih Datuk Anuar Musa yang berjaya mengurus dan mempromosi pasukan kelantan dengan baik..contoh mudah jersi2 yang dijual dicetak sekali ngan nama2 pemain seperti indra, farhan dan bnyk lagi..ini akan membuatkan peminat2 lebih rapat dgn pemain...

Popular posts from this blog

Tafsiran Mimpi Patah Gigi

Mimpi selalu dikaikan dengan mainan tidur ataupun mainan syaitan..biasanya kalo kita pk2 lebey sebelum tido kompem terbawak2 dalam tido..ada gak orang cakap kalo mimpi sebelum subuh tu bole la nak amik pakai..tp kalo mimpi lepas subuh tu kompem la mainan syaitan..apatah lagi kalo tak reti2 nak bgun solat subuh..ada gak kajian cakap ..kalo kita tido kat bilik terlalu sejuk a.k.a tido dlm A/C la..kita akan mudah mendapat mimpi ngeri berbanding tido dalam suhu biasa..aku tak tahu la betul ke tak..tp kalo korang nak try apa salah nya..set la A/C yang plg low..tgk apa jadi..

Entri kali ni aku nak cakap pasal mimpi patah gigi..or tercabut gigi ..biasanya org akan kaitkan mimpi ni dgn seseorang yang mungkin meninggalkan kita bermakna akan meninggal la.aku tak suh korang percaya 100%..ajal maut di tangan tuhan apa..tu mmg tak boleh disangkal lagi..apa pun aku nak berkongsi sket la pengalaman aku or family aku..

1. Wife aku mimpi cabut gigi atas ..awal tahun 2005 (x salah aku)..akhir 2005 ayaha…

Kenapa dan Kesan Hempedu Di Buang - Based on True Story

Semalam aku didatangi komen dari seorang pembaca...
Ni adalah Lanjutan dari Entri nih..  Erk..Kene Buang Hempedu?!!

Kesan

Alhamdulillah..dah 2 bulan lebih hempedu dibuang..tiada kesan sampingan yang boleh dilihat dari mata kasar..berat badan turun sedikit..bukan sbb kene pantang makan..dari segi pemakanan ..x ada apa yang kene pantang..cuma harus beringat dari segi penngambilan bende berlemak..so..kuantiti kene beringat la beb!..hehehe.. kalo dulu dah biasa makan KFC 3 ketul..makan la 2 ketul jer..lebih kurang macam tu lah

Sebabnya..doktor cakap..dulu aku ada hempedu untuk ditugaskan menghancurkan lemak2 makanan ni..sekara ni .. Hati yang ambil alih tugas tu..
So secara logiknya..kita tak nak lah Hati ni bekerja keras dari biasa..nnti overwork hati kita..dan sakit la hati kita nnti..hehehe..eh..ni betul ni..

Tp dari segi ilmu kedoktoran nnya..nak elakkan hati kita jadi Fatty Liver..hati berlemak lah..
So..kalo dirumuskan.. Alhamdullillah dengan kuasa Allah.. tiada kesan sampingan yan…

Masjid Berhampiran Stesen LRT/Monorel

Aku terpanggil nak tulis entri nih...
Bukan per..kadang2..orang bertanya ngan aku...mana masjid yang berdekatan dengan LRT..
Berdekatan ni maksudnya boleh jalan kaki la..tak lebih 500meter - 1 km gitu..pada aku la..tu pun kat 10 minit gak jalan kalo 1 km..

Orang bertanyakan soklan macam ni especially ari jumaat..sbb nak solat jumaat..kalo nak solat fardhu lain..biasanya ..surau bole kita jumpa kat mana2..

Klik untuk Besarkan Gambar

So..sepengetahuan aku..ada beberapa stesen LRT/Monorel yang berhampiran dengan masjid untuk menunaikan solat jumaat..
1. Stesen Masjid Jamek ( Star LRT / Putra LRT) --> Memang dekat benar dengan Masjid 2. Stesen Hang Tuah (Star LRT / Monorel) --> Kene cross bridge untuk ke Masjid 3. Stesen Titiwangsa (Star LRT / Monorel) --> Ni dalam 500 m dari stesen 4. Stesen KLCC ( Putra LRT) -- Yang ni agak jauh sket..tp bole ikut shopping mall..tp jgn terlajak plak..
Mungkin ada lagi stesen yang berhampiran dgn LRT/Monorel nih..tp aku je yang tak tahu..so..ka…