Skip to main content

Kemusykilan Yang Remeh - Korang Perasan x ?

Pagi2 ni .. tiba2 terpk kemusykilan yang remeh..yang mungkin org ckp tu pun ko pk ker..tp takperlah..kepada yang ckp mcm tu aku harap2 sgt respon dr diaorang supaya 'kemusykilan' aku ni terungkai..Korang perasan x :

  1. Kalo kita g Mydin , tulisan  yang tulis kat label2 harga (ala..yang tergantung-gantung tu la..) Tulisan dia sama jer..mcm tulis ngan marker jer..tak mcm di printkan pon..tp g la mana2 mydin kat pelusuk negara nih..sama jer..atau mmg ader mesin printer khas?..atau ader orang yang terlatih kena tulis font yang sama untuk semua Mydin?
  2. Pegila mana2 Giant kat mesia ni..ramai yang datang adalah dr Kaum Cina naper ek..kalo pasaraya lain nampak yang datang tu lebey kurang sama jer..
  3. Orang kata beli barang basah kat pasar malam (bukan pasar borong) lagi murah berbanding g kat Tesco , Mydin or seangkatan dengan nya..betul ker..atau kita tertarik dengan 'crowd' jerk..

Cukupla 3 kemusykilan untuk edisi pasaraya nih...mmg ni pun aku terpk masa naik LRT pg tadi..heheheh..remeh kan..??

Comments

Bb Hussain said…
oh sama ek tulisan kat mydin tu..sungguh la tak perasan..
yang kedua tu..kalau giant kat sini jarang pergi la..tapi kalau kat jb dulu semua kaum sama je..
hasrul hassan said…
Salam ..
teringat lagu Yang Remeh Temeh nyanyian Pak Pandir....
My Little Diary said…
mungkin betul jgk brg basah baik beli di pasar borong...tapi kadang2 beli jgk kat mydin.. hehe


entry terbaru "kekasih gelapku"
BEN ASHAARI said…
naik lrt je , dalam kepala... kena jalan laju lagi.. ada 10 minit untuk punch in !
mekar said…
Mydin lama dah tak masuk. Kalu giant kt Kota damsara ni kelihatan seimbang jer. bergantung pada lokasi persekitaran disesebuah tempat, pada pendapat sya.

Popular posts from this blog

Tafsiran Mimpi Patah Gigi

Mimpi selalu dikaikan dengan mainan tidur ataupun mainan syaitan..biasanya kalo kita pk2 lebey sebelum tido kompem terbawak2 dalam tido..ada gak orang cakap kalo mimpi sebelum subuh tu bole la nak amik pakai..tp kalo mimpi lepas subuh tu kompem la mainan syaitan..apatah lagi kalo tak reti2 nak bgun solat subuh..ada gak kajian cakap ..kalo kita tido kat bilik terlalu sejuk a.k.a tido dlm A/C la..kita akan mudah mendapat mimpi ngeri berbanding tido dalam suhu biasa..aku tak tahu la betul ke tak..tp kalo korang nak try apa salah nya..set la A/C yang plg low..tgk apa jadi..

Entri kali ni aku nak cakap pasal mimpi patah gigi..or tercabut gigi ..biasanya org akan kaitkan mimpi ni dgn seseorang yang mungkin meninggalkan kita bermakna akan meninggal la.aku tak suh korang percaya 100%..ajal maut di tangan tuhan apa..tu mmg tak boleh disangkal lagi..apa pun aku nak berkongsi sket la pengalaman aku or family aku..

1. Wife aku mimpi cabut gigi atas ..awal tahun 2005 (x salah aku)..akhir 2005 ayaha…

Kenapa dan Kesan Hempedu Di Buang - Based on True Story

Semalam aku didatangi komen dari seorang pembaca...
Ni adalah Lanjutan dari Entri nih..  Erk..Kene Buang Hempedu?!!

Kesan

Alhamdulillah..dah 2 bulan lebih hempedu dibuang..tiada kesan sampingan yang boleh dilihat dari mata kasar..berat badan turun sedikit..bukan sbb kene pantang makan..dari segi pemakanan ..x ada apa yang kene pantang..cuma harus beringat dari segi penngambilan bende berlemak..so..kuantiti kene beringat la beb!..hehehe.. kalo dulu dah biasa makan KFC 3 ketul..makan la 2 ketul jer..lebih kurang macam tu lah

Sebabnya..doktor cakap..dulu aku ada hempedu untuk ditugaskan menghancurkan lemak2 makanan ni..sekara ni .. Hati yang ambil alih tugas tu..
So secara logiknya..kita tak nak lah Hati ni bekerja keras dari biasa..nnti overwork hati kita..dan sakit la hati kita nnti..hehehe..eh..ni betul ni..

Tp dari segi ilmu kedoktoran nnya..nak elakkan hati kita jadi Fatty Liver..hati berlemak lah..
So..kalo dirumuskan.. Alhamdullillah dengan kuasa Allah.. tiada kesan sampingan yan…

Masjid Berhampiran Stesen LRT/Monorel

Aku terpanggil nak tulis entri nih...
Bukan per..kadang2..orang bertanya ngan aku...mana masjid yang berdekatan dengan LRT..
Berdekatan ni maksudnya boleh jalan kaki la..tak lebih 500meter - 1 km gitu..pada aku la..tu pun kat 10 minit gak jalan kalo 1 km..

Orang bertanyakan soklan macam ni especially ari jumaat..sbb nak solat jumaat..kalo nak solat fardhu lain..biasanya ..surau bole kita jumpa kat mana2..

Klik untuk Besarkan Gambar

So..sepengetahuan aku..ada beberapa stesen LRT/Monorel yang berhampiran dengan masjid untuk menunaikan solat jumaat..
1. Stesen Masjid Jamek ( Star LRT / Putra LRT) --> Memang dekat benar dengan Masjid 2. Stesen Hang Tuah (Star LRT / Monorel) --> Kene cross bridge untuk ke Masjid 3. Stesen Titiwangsa (Star LRT / Monorel) --> Ni dalam 500 m dari stesen 4. Stesen KLCC ( Putra LRT) -- Yang ni agak jauh sket..tp bole ikut shopping mall..tp jgn terlajak plak..
Mungkin ada lagi stesen yang berhampiran dgn LRT/Monorel nih..tp aku je yang tak tahu..so..ka…