Skip to main content

Jiwang Sket - Selamat Ulangtahun Sayang

Entri kali ni jiwang sket lar..pada hari ni (27 Oct ) 4 tahun yang lepas..aku selamat diijabkabulkan.heheh.so hari ni genap la 4 tahun aku hidup sebagai suami isteri...tipu la kalo aku ckp semuanya indah belaka..x ada gaduh.. x ada selisih faham..x ada merajuk..mana mungkin kan..cuma aku rasa ..kehidupan kami masih lagi terkawal ..agama menjadi pegangan..kewarasan fikiran masih lagi di tahap yang optimum.. x de lah cerita2 sadis a.k.a yang tak masuk akal  mcm kat dalam paper nun..Alhamdulillah.

Apa pun dalam perkahwinan yang berusia 4 tahun ni..terlalu byk lagi yang perlu diterokai...apa pun aku suka mengimbas kembali pada usia kita 4 tahun apa saat2 yang aku lalui....

  1. Saat Sedih - Bila ultraman dh nyawa2 ikan..lampu merah kat badan tu dah lip lap..tambah plak kalo bapak aku nyakat ultraman tu dah nak mati..
  2. Saat Suka ria - Bila ayah kuar g town..mmg tau dah bila balik nnti beli mainan utk aku...
  3. Saat Rasa Dunia yang punya - Bila g kedai ngan mak..mak cakap ada duit lebeh..nak beli Ding Dang x...fuh..rasa teruja sungguh nak bukak apa mainan dapat dlm kotak Ding Dang Tuh..
  4. Saat Mencabar - Bila mak kata dah boleh cuba puasa..perghh..seingat aku pukul 10 pg dah bgtau mak kata tak nak pose..
So ..Moral Of the Story..aku bersyukur..Allah bg kekuatan untuk terus menerajui family yang kecil ni...4 tahun tu masih terlalu pendek berbanding org yang dah kawen puluhan tahun macam mak ayah kita.semoga perjalanan hidup ini terus diberkati..Amin..

Comments

Bb Hussain said…
Happy Anniversary to you and your wife. Many more happy returns to both of you ;)
Ezzu Raza said…
Tq Bb Hussain..pejam celik pejam celik jer..dh 4 tahun..

Popular posts from this blog

Tafsiran Mimpi Patah Gigi

Mimpi selalu dikaikan dengan mainan tidur ataupun mainan syaitan..biasanya kalo kita pk2 lebey sebelum tido kompem terbawak2 dalam tido..ada gak orang cakap kalo mimpi sebelum subuh tu bole la nak amik pakai..tp kalo mimpi lepas subuh tu kompem la mainan syaitan..apatah lagi kalo tak reti2 nak bgun solat subuh..ada gak kajian cakap ..kalo kita tido kat bilik terlalu sejuk a.k.a tido dlm A/C la..kita akan mudah mendapat mimpi ngeri berbanding tido dalam suhu biasa..aku tak tahu la betul ke tak..tp kalo korang nak try apa salah nya..set la A/C yang plg low..tgk apa jadi..

Entri kali ni aku nak cakap pasal mimpi patah gigi..or tercabut gigi ..biasanya org akan kaitkan mimpi ni dgn seseorang yang mungkin meninggalkan kita bermakna akan meninggal la.aku tak suh korang percaya 100%..ajal maut di tangan tuhan apa..tu mmg tak boleh disangkal lagi..apa pun aku nak berkongsi sket la pengalaman aku or family aku..

1. Wife aku mimpi cabut gigi atas ..awal tahun 2005 (x salah aku)..akhir 2005 ayaha…

Kenapa dan Kesan Hempedu Di Buang - Based on True Story

Semalam aku didatangi komen dari seorang pembaca...
Ni adalah Lanjutan dari Entri nih..  Erk..Kene Buang Hempedu?!!

Kesan

Alhamdulillah..dah 2 bulan lebih hempedu dibuang..tiada kesan sampingan yang boleh dilihat dari mata kasar..berat badan turun sedikit..bukan sbb kene pantang makan..dari segi pemakanan ..x ada apa yang kene pantang..cuma harus beringat dari segi penngambilan bende berlemak..so..kuantiti kene beringat la beb!..hehehe.. kalo dulu dah biasa makan KFC 3 ketul..makan la 2 ketul jer..lebih kurang macam tu lah

Sebabnya..doktor cakap..dulu aku ada hempedu untuk ditugaskan menghancurkan lemak2 makanan ni..sekara ni .. Hati yang ambil alih tugas tu..
So secara logiknya..kita tak nak lah Hati ni bekerja keras dari biasa..nnti overwork hati kita..dan sakit la hati kita nnti..hehehe..eh..ni betul ni..

Tp dari segi ilmu kedoktoran nnya..nak elakkan hati kita jadi Fatty Liver..hati berlemak lah..
So..kalo dirumuskan.. Alhamdullillah dengan kuasa Allah.. tiada kesan sampingan yan…

Masjid Berhampiran Stesen LRT/Monorel

Aku terpanggil nak tulis entri nih...
Bukan per..kadang2..orang bertanya ngan aku...mana masjid yang berdekatan dengan LRT..
Berdekatan ni maksudnya boleh jalan kaki la..tak lebih 500meter - 1 km gitu..pada aku la..tu pun kat 10 minit gak jalan kalo 1 km..

Orang bertanyakan soklan macam ni especially ari jumaat..sbb nak solat jumaat..kalo nak solat fardhu lain..biasanya ..surau bole kita jumpa kat mana2..

Klik untuk Besarkan Gambar

So..sepengetahuan aku..ada beberapa stesen LRT/Monorel yang berhampiran dengan masjid untuk menunaikan solat jumaat..
1. Stesen Masjid Jamek ( Star LRT / Putra LRT) --> Memang dekat benar dengan Masjid 2. Stesen Hang Tuah (Star LRT / Monorel) --> Kene cross bridge untuk ke Masjid 3. Stesen Titiwangsa (Star LRT / Monorel) --> Ni dalam 500 m dari stesen 4. Stesen KLCC ( Putra LRT) -- Yang ni agak jauh sket..tp bole ikut shopping mall..tp jgn terlajak plak..
Mungkin ada lagi stesen yang berhampiran dgn LRT/Monorel nih..tp aku je yang tak tahu..so..ka…