Skip to main content

Harga Tiket Naik tapi Sold Out Gak!!

Isu yang hangat2 tahi ayam lewat ini adalah harga tiket perlawanan akhir Piala Malaysia yang naik RM10..
Tp dlm dok protes2 tu tiket pn dah habis dijual semalam..tp kalo kita pk betul2 ..isu yang betul2 nya adalah "Ulat Tiket" sebenarnya..

Nape aku ckp mcm tu..



  1. Oleh kerana nak senang, or sibuk bekerja..majoriti penyokong akan mendapatkan tiket melalui org tengah a.k.a ulat tiket la..so apa jadi.. bila harga tiket naik..diaorang pun up lagi la harga...n believe it or not..sebelum2 ni pun ..ada penyokong yang beli tiket mahal pada harga standard..mcm aku ckp td..nk senang..tak yah beratur panjang2..panaz2..only with one call jer...
  2. So sapa dalang ulat tiket ni..pada aku..dia akan balik semula pada cerita seperti DVD cetak rompak yang ada kat pasaran skang ni..kalo takder permintaan maka takdelah pengeluaran..senang bukan..so kalo la kita dok pakat2 beli tiket sendiri..beratur sendiri..takkan kaunter nak up lagi kot harga tiket..

Pada aku isu naik harga tiket tu sebenarnya 50% jer dr permasalahan sebenar..lgpun bila kita beli harga tiket mahal sket..mgkin 2-3 kali kot kita pk nak merusuh ker..baling2 botol air ker..ye lah kene jaga standard sket..kita bayar mahal tu..

Apa pun..aku doakan Kelantan menang..walaupun aku orang pahang..Support Pantai Timur la..tp yang paling penting aku tak nak dengar langsung pasal gaduh2 masa game ker..lepas game ker..tak kira la penyokong mana pun..kalo rasa2 tak boleh nak kawal marah tu..tgk jer kat umah..tak pun g je kedai mamak..tok sah wat kaco...senang kan..

Comments

Bb Hussain said…
betul2..tolong la behave wahai penyokong bola sepak ..malu seh..
Ezzu Raza said…
tu la pasal..org mesia ni dh bole di gelar Hooligan dahhh

Popular posts from this blog

Tafsiran Mimpi Patah Gigi

Mimpi selalu dikaikan dengan mainan tidur ataupun mainan syaitan..biasanya kalo kita pk2 lebey sebelum tido kompem terbawak2 dalam tido..ada gak orang cakap kalo mimpi sebelum subuh tu bole la nak amik pakai..tp kalo mimpi lepas subuh tu kompem la mainan syaitan..apatah lagi kalo tak reti2 nak bgun solat subuh..ada gak kajian cakap ..kalo kita tido kat bilik terlalu sejuk a.k.a tido dlm A/C la..kita akan mudah mendapat mimpi ngeri berbanding tido dalam suhu biasa..aku tak tahu la betul ke tak..tp kalo korang nak try apa salah nya..set la A/C yang plg low..tgk apa jadi..

Entri kali ni aku nak cakap pasal mimpi patah gigi..or tercabut gigi ..biasanya org akan kaitkan mimpi ni dgn seseorang yang mungkin meninggalkan kita bermakna akan meninggal la.aku tak suh korang percaya 100%..ajal maut di tangan tuhan apa..tu mmg tak boleh disangkal lagi..apa pun aku nak berkongsi sket la pengalaman aku or family aku..

1. Wife aku mimpi cabut gigi atas ..awal tahun 2005 (x salah aku)..akhir 2005 ayaha…

Kenapa dan Kesan Hempedu Di Buang - Based on True Story

Semalam aku didatangi komen dari seorang pembaca...
Ni adalah Lanjutan dari Entri nih..  Erk..Kene Buang Hempedu?!!

Kesan

Alhamdulillah..dah 2 bulan lebih hempedu dibuang..tiada kesan sampingan yang boleh dilihat dari mata kasar..berat badan turun sedikit..bukan sbb kene pantang makan..dari segi pemakanan ..x ada apa yang kene pantang..cuma harus beringat dari segi penngambilan bende berlemak..so..kuantiti kene beringat la beb!..hehehe.. kalo dulu dah biasa makan KFC 3 ketul..makan la 2 ketul jer..lebih kurang macam tu lah

Sebabnya..doktor cakap..dulu aku ada hempedu untuk ditugaskan menghancurkan lemak2 makanan ni..sekara ni .. Hati yang ambil alih tugas tu..
So secara logiknya..kita tak nak lah Hati ni bekerja keras dari biasa..nnti overwork hati kita..dan sakit la hati kita nnti..hehehe..eh..ni betul ni..

Tp dari segi ilmu kedoktoran nnya..nak elakkan hati kita jadi Fatty Liver..hati berlemak lah..
So..kalo dirumuskan.. Alhamdullillah dengan kuasa Allah.. tiada kesan sampingan yan…

Masjid Berhampiran Stesen LRT/Monorel

Aku terpanggil nak tulis entri nih...
Bukan per..kadang2..orang bertanya ngan aku...mana masjid yang berdekatan dengan LRT..
Berdekatan ni maksudnya boleh jalan kaki la..tak lebih 500meter - 1 km gitu..pada aku la..tu pun kat 10 minit gak jalan kalo 1 km..

Orang bertanyakan soklan macam ni especially ari jumaat..sbb nak solat jumaat..kalo nak solat fardhu lain..biasanya ..surau bole kita jumpa kat mana2..

Klik untuk Besarkan Gambar

So..sepengetahuan aku..ada beberapa stesen LRT/Monorel yang berhampiran dengan masjid untuk menunaikan solat jumaat..
1. Stesen Masjid Jamek ( Star LRT / Putra LRT) --> Memang dekat benar dengan Masjid 2. Stesen Hang Tuah (Star LRT / Monorel) --> Kene cross bridge untuk ke Masjid 3. Stesen Titiwangsa (Star LRT / Monorel) --> Ni dalam 500 m dari stesen 4. Stesen KLCC ( Putra LRT) -- Yang ni agak jauh sket..tp bole ikut shopping mall..tp jgn terlajak plak..
Mungkin ada lagi stesen yang berhampiran dgn LRT/Monorel nih..tp aku je yang tak tahu..so..ka…