Klik Klik

Tuesday, June 21, 2011

Serangan 'Anonymous'.

5 hari 189 laman web kene godam..so sehari 38 laman web..sejam lebey kurang 2 laman web kene godam...hebat2..err..berapa orang hacker yang diperlukan agak2 ek..hehehe..sorang cukup kot..ntah...

Tapi..kata aku..kita kene positif dlm hal ni..jgn mudah terngadah..panik x tentu pasal...amik hal ni sebagai titik permulaan nak kasik strong sket sistem security web kita..especially melibatkan hal2 keselamatan negara la..kalo setakat blog aku ni diaorang nak hack..buat karen jer..apa pun tarak...

Ntah2..kalo la takder serangan anonymous nih..kita amik endah tak endah pun..dan orang yang senyap2 hack web kita..semut pun tak tahu..hehehe..lagi naya..sonang2 jer pakcik tu jual info kat negara laen..tahu2 jer jadi wikileaks tu kan..

So..setiap yang berlaku pasti ader hikmahnya...!!!

1 comment:

aku_ein said...

Sekurang2nya melatih la sikit pakar IT kat gov dept.bukan la aku nak kata diorang ni xwat kerja, mungkin kepakaran yang diorang ada belum teruji lagi.jadi masa ni la nak asah bakat kan..

Lagi satu masa ni la nak tau segala firewall n apekebenda ntah lagi yang dicanangkan oleh pakar IT yang kita ada tu nak diuji.ni balik2 dok kata canggih la, tahan serangan la, belum teruji memang la kata macam2.ala contoh mudah, masa sekolah dulu atau masa nak peksa mesti cakap aku dah bersedia.time jumpa kertas soalan menggigil lak nak jawab kan.cabaran tu semua.

Sudah tentu orang akan kata hackers ni menyusahkan orang la.ada gak yang kata virus tu dicipta oleh syarikat pembuat antivirus.jadi aku rasa hackers ni pun sama gak kot..hehehe..pendapat aku je bro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...