Klik Klik

Tuesday, December 21, 2010

Dua Perkara Mudah Nak Check Berry2 Anda

Ni ada perkara yang boleh dikongsikan..mungkin ada yang tahu..tapi kalo belum tahu..bole la ambil tahu...
Yer la..skang ni kan dah byk sangat barang ciplak..mcm2..kalo ko umah kita tu tak tahu la apa yang original..silap2 anak2 dan bini je yang original ..hehehe..ok..melebey lebey plakk..

Ni ada 2 cara nak tahu Black Berry yang korang pakai tu original ker x..especially kalo ada yang berminat nak beli la kan..so 2 step mudah ni ..

1.To Check Your Device General Information:

At the home screen of your Berry
press: alt + shift + h



Patut..dekat PIN tu ada no pin..dan bukan nye tak ada apa2.. 


2.To Check Your Device Voice/Data Usage:

A Brand New item should not exceed the limit

Go to: Options > Status > Type: BUYR (for qwerty KeyPad)

Go to: Options > Status > Type: BUZR (for qwertz KeyPad)

   
Logik akal la..takkan data usage dah exceeded limit kan..kalo sket2 utk testing tu reasonable la kan...

Ok..selamat kongsi2..

3 comments:

My Little Diary said...

salam,

hahaha anak2 & bini je original ye!... nasib baik laki den pun original gak... ;p

thx for sharing..

kella said...

ku tekan tekan tak kuar.. puas ku bedek2 tak dapat dapat!
ohhhhh... lupe...
hp ku ini bukan blackberry!!! huhuhuhuh :p

Ezzu Raza said...

hehehe..nice try kella!!..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...