Klik Klik

Thursday, September 23, 2010

Pulanglah..


Sejak menjadi-jadi kes anti-Malaysia ni..aku rasa eloklah rakyat kita kat sana tu pulang ke tanah air..
InsyaAllah rezeki kat bumi malaysia ni masih terbuka luas untuk anda..

Lagipun, berurusan dengan orang macam ni x ada kesudahan..aku yakin dan pasti rakyat indonesia yang carik makan kat sini mgkin tertekan..aku syorkan bapak-bapak indon yang berkerja kat sini buatlah sidang media kat sini betapa kami ni tak pernah pon nak menghalau mereka keluar..bahkan kita ni jugaklah yang membantu diaorang..mana tak nya..g pasar besar..jurujual indon..g opis..cleaner pun indon..g SOGO pun pembantu jurujual pon indon..tak pernah pon kita tak layan diaorang ..halau mereka suruh balik..

Jadi aku menyeru...kepada rakan sebumi dengan aku..pulanglah ke tanah air mu yang tercinta ni.....

2 comments:

Danial Ikhwan Jaafar said...

kalau students yang dihantar jpa ke mara ke, susah gak nak balik. =/

baru2 ni ada sekumpulan pelajar indo di malaysia yang study kat MMU cyberjaya buat "Damai Yuk". kartun upin dan kartun indonesia bersalaman.

ada usaha la jugak dari pihak sana.

Ezzu Raza said...

Tq for the comments n info sharing, betul tu gak ek..yang belajar kat sana mgkin susah sket la..
tp aku amat berharap mereka (rakyat indonesia) di sini bersuara lantang sedikit. supaya mereka yang di sana tahu yang kita ni tak pernah merungut rakyat mereka datang mencari rezeki atau ilmu di Malaysia..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...