Klik Klik

Thursday, July 29, 2010

Em@il Office ....ku.

Sejak duduk dalam organisasi yang Logo dia ada Jambatan Pulau Pinang dan Bangunan Parlimen ni..dah dua kali aku tgk rakan sekerja yang menyalahgunakan em@il office...

Yang menjadi haru-biru tu..bukan setakat nak email kat rakan2 tertentu dalam office..malah seluruh cawangan..dah tentu2..ketua-ketua malah pengarah-pengarah cawangan akan menerima email ni..

Memang la nak promote bisnes..tp agak-agak..jgn la guna cara senang cam ni...email satu warga kerja..seluruh malaysia lak tu...dah tentu la..sahabat kita kat IT a.k.a Mail System Provider tu akan terlompak sakan...email yang di luar bidang kerja...so amaran telah dikeluarkan kepada semua...

Tp yang menyenak kan perut aku..ade lak Hamba Allah ni reply plak amaran dari Mail System Provider tu..tnya apa salah dia sbb terima amaran tu..adusss...geli hati tul..dah tentu la amaran tu secara general..tp ditujukan khas pada member yang dok promote bisnes td tuh...

Aku harap sgt la x jadi bende cam ni lagi..baru 1thn setengah join.dah macam2 hal...tp kalo bende basic camni pon tak leh pk..susah la...nak promote bisnes leh..guna la FB ker..blog ker..email yahoo ker ..gmail ker..kalu guna email opis ni..cam mengambil kesempatan lak..

Ingat..bukan senang nak senang !!!.....

3 comments:

Gerakan Timur said...

Salam Perjuangan,

Blog ini adalah kesinambungan perjuangan dari blog KALAM TIMUR yang telah disabotaj oleh blogger fuckatan!

Mohon link dari blog tuan. Saya sudah linkkan ke blog saya dan followww….

Ayuh, kita humban fuckatan ke lubang jamban!

http://gerakantimur.blogspot.com

Afzainizam said...

♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸*♥♥*¸.•'´¯)¸.•' ´¯)♥
♥♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸**¸.•'´¯)¸.•'´ ¯)♥♥
----==--Ramadan Mubarak---==----
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥♥♥*`'•.¸_)`'• .¸_)
♥(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥*`'•.¸_)`'•. ¸_)♥
Salam ramadan Al Mubarak..
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
Ampun maaf kami pinta kerana sudah lama tak ziarah blog kamu..Insya Allah kali ini ada peluang.. kami ziarah blog anda..
"Apabila datang bulan Ramadhan, dibukakan pintu langit dan ditutup pintu neraka serta dibelenggu segala syaitan."

Semoga dengan keberkatan Ramadhan ini kita akan dapat menggilap kembali hati kita yang pudar dan melumpuhkan nafsu-nafsu hitam yang bertahta di hati kita selama ini.

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°
--==--Salam Aidilfitri---==--
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
HA..BACA PANTUN NI DENGAN NADA DAN INTONASI YANG BETUL....

kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu...
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...
Sepadan Pahang singgah berbuko
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...
Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite cerie
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri
org kolumpo jgn kocik ati!!)

Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak...
Gulei tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupei
Pandu hemat ingat kampong
Ase(Asal) teman selamat sampei

Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepaih raya jgn dok triak
Kalu ceti mai kot dapoq

Perlis...
Padangbesaq kecik aja
Tempat siamlalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..

Joommmm balik kampung berhati-hatilah ketika dalam perjalanan pulang berhari raya ye....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...