Klik Klik

Thursday, May 17, 2012

Cara Protes Alaf Baru

Malaysia dlm menuju wawasan 2020, telah menunjukkan 'kematangan' dgn memperkenalkan cara protes alaf baru.

Aku pun tak sure sama ada dicedok atau tidak, tp apa yg pasti cara baru ini melibatkan makanan.
Lepas gerai burger dpn rumah ambiga, ada plak sekumpulan org nak masak tosai depan rumah timbalan IGP.

Katanya free, tp aku nasihatkan, tak payahlah korang nak menyibuk semata mata nak tosai free.
nnti x pasai2 kene tgkap.

Puas aku cuba carik mana asalnya cara protes mcm nih. protes or mogok lapar biasa la dgr. ni stail masak2 ni first time plak. nmpk sgt malaysia ni mewah makanan.


Kata Aku: Dari bukak gerai dpn rumah org yg pastinya mampu dan berduit, baik p sedekah kat umah anak2 yatim yg kompem tak cukup makan.

Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...