Klik Klik

Thursday, April 26, 2012

Semak Kesahihan Darjah Kebesaran Secara Online

Selalu kita dengar orang kene tipu oleh penipu yang menggelarkan dirinya 'Datuk' la, Tan Sri ker.
Kadang2 melibatkan jumlah duit yg byk.
Mudahnya kita di tipu.

So, mcm biasa. dlm bisnes kita kenala wat homework sket.
walaupun aku sekadar pernah jual nasik lemak dn kuih raya jer.
rasanya rule of thumb bisnes sama jer.
kene sentiasa bewaspada.

dah mmg itu realitinya.
apa pun, untuk nak check yg kita deal tu datuk kebesaran or sekadar datuk bercucu, kita dh ada altenatif.
bole semak online.

klik kat www.istiadat.gov.my
pastu pergi ke menu kebesaran negeri or persekutuan.
buatlah kerja lebey sket.
setakat dia mengaku n tunjuk certificate.
itu mudah sgt sekarang nih.
apa yang tak bole di'ciplak'?

orang pun kita bole ciplak apa.
so, org2 bisnes n byk duit kat luar sana, berhati hati la ek.
melainkan kalo korang buat duit x betul, maka Allah pun tarik la balik la tu kalo kene tipu plak.
Sendiri mau ingat ek!


Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...