Klik Klik

Monday, April 30, 2012

Pathmanabhan Dibebaskan

Update: Pathmanabhan,tigapekerjaladangdiperintahbela diri SHAH ALAM 30 April - Bekas peguam, N. Pathmanabhan dan tiga pekerja ladangnya, T. Thilaiyalagan,R. Matan serta R. Kathavarayan hari ini diperintahmembela diri olehMahkamahTinggidisini atas tuduhan membunuh jutawan kosmetik,DatukSosilawati Lawiya dan tiga lagi,dua tahun lalu. Hakim Datuk Akhtar Tahir memutuskan demikiandiakhir kes pendakwaan selepasberpuas hati bahawapihak pendakwaan berjaya membuktikan kes primafacieterhadap kesemua tertuduh.- UTUSAN ------------------------

? (sorry terlupa letak kat tajuk diatas)

Apa akan berlaku jika perkara diatas menjadi kenyataan.
Byk pengajaran yang bole kita ambil.

Sebenarnya rakyat kita dah menghukum dia sebelum mahkamah buat keputusan.
Semasa berita ni jadi sensasi, setiap hari org dok ckp citer ni.
maaf cakap, yg ambil kesempatan pon ramai.
akhbar apatah lagi.
sanggup siar gambar dia walaupun masa tu masih belum sure.

err. ada korang ikut perbicaraan kes ni.
aku berani cakap, ramai pon yg dh tak amik peduli.
korang tau ker yang bnyk bukti x cukup or tak kukuh?
haa.

ari tu, kita dah dok ckp kat dia macam2.
x berhati perut la, mcm binatang la,
tp kita lupa, kita judge dia sblm hakim yg judge dia.
aku ckp ni bkn la aku nk jd pembela dia.
tp sbb kita ni terlalu emosi.

so. tggu je la berita esok.
katanya ari ni tau keputusan.
cuma takut cite ni x di highlight kan.
silap2 kecik je kat dlm paper.
fuhh.

Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...