Klik Klik

Tuesday, April 24, 2012

Cara Pendaftaran Sekolah Murid Darjah Satu 2013/2014 Putrajaya



Ada anak lahir 2006 or 2007??
ha..jgn leka ek ibu2 bapak2 sekalian...termasuklah diri aku sendiri..

Aku beruntung..sbb bapak aku guru besar dulu..so dia selalu ingatkan aku..
bkn pe..takut terlepas..
nnti nak kene merayu lah..silap2 x dapat sekolah yang dekat ngan rumah kita..
kan dah menjadi masalah kan..

So ni cara2 nyer...

  1. Mula2 klik gambar kat atas..atau sini http://apps.moe.gov.my/sppm/
  2. Pastu klik nak daftar tahun 1 or pra sekolah
  3. Pastu isi lah maklumat diri/anak
  4. Then cetak untuk simpanan kita..
  5. Kita akan dapat email seperti di bawah :
  6. * Sila buat perakuan disekolah dimana anak jagaan didaftarkan dalam tempoh 14 hari selepas membuat pendaftaran

    * Keputusan penempatan akan di keluarkan pada 1 Jun 2013

    * Rayuan secara online akan dibuka pada 1 Jun 2013 hingga 30 Jun 2013

    * Keputusan Rayuan secara online akan diketahui pada 15 Julai 2013
Gambar kat bawah adalah dokumen yang kita perlu bawa masa g sekolah buat perakuan:



    Cepat ekk...

    Untuk tahun satu sesi 2013/2014 deadline untuk isi online 30 April 2012
    Untuk pra-sekolah 2013 deadline 31 Ogos 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...