Klik Klik

Sunday, April 29, 2012

Apa BBC Tulis Pasal BERSIH 3.0?

Ternyata, kalo nak tulis berita mesti kene sensasi.
baru tarik perhatian orang.

Terfikir juga, byk.kerosakan yang berlaku, ternyata org kita masih dibelengu dgn emosi.

baik polis atau peserta, ternyata gagal mengawal amarah masing2. yg berada kat sana semalam, dh sampai rumah, buat post mortem, kenapa kita gagal kawal perasaan.

slogan duduk bantah x semua patuhi.
aku tulis mcm ni x semestinya aku sokong kerajaan 100%.

mcm kata Dr. MAZA,
ada bende kerajaan buat kita tak setuju, dan sama juga ada bende pembangkang yg kita x setuju juga.

mana boleh kita terima je semua bende.
sbb tu Allah bg kita akal untuk berfikir.
Apa pun setakat ni belum ada berita tentang kematian.
Alhamdulillah.

Kat bawah ni aku copy dr BBC Online. Baca dan nilai!

Malaysia police fire tear gas at protesters
Malaysian riot police have fired tear gas and used water cannon on a crowd of protesters who had converged on the centre of the capital, Kuala Lumpur.

Thousands of protesters marched on a central square in the city calling for changes to the electoral system.

They believe the current arrangements will benefit Prime Minister Najib Razak's long-ruling coalition in forthcoming elections.

The rally is one of the largest in the country in the past decade.

A police spokesman estimated there were about 25,000 demonstrators at the protest, but some Malaysian news organisations put the numbers as high as 80,000.

Police had sealed off the city's historic Merdeka (Independence) Square with barbed wire and barricades and began firing tear gas when these were breached by the demonstrators.

At least 20 people were reported to have been detained by the authorities.

The demonstration was organised by an opposition-backed reform group, Bersih. Police said the group had no right to use the symbolically important square.

Malaysia's parliament approved a series of electoral reform measures this month, but activists say these do not address the main issue of electoral fraud which they maintain has kept the ruling Barisan Nasional coalition in power since independence.

Activists have alleged that the Election Commission is biased and that voter registration lists are tainted with fraudulent voters.

"I'm here because I'm a Malaysian and I love my country," one protester, information technology manager Burrd Lim said. "There's no election that's perfect, but I want one that's fair enough."

Published with Blogger-droid v2.0.4

1 comment:

Jo Qusary said...

Aku pun bukan semua benda oleh kerajaan aku setuju, mcm SPBA. Tapi kenyataan Bersih itu sgt biadab seolah2 undi aku selama ni satu penipuan oleh kerajaan dan bukan pilihan aku sendiri. Yg join Bersih tu pernah mengundi ke? Dah cukup umur mengundi ke? Dah daftar utk mengundi ke? Dah menang sampai 5 negeri termasuk negeri aku duduk skg ni tak bersih lagi ke? Aku undi BN tapi apasal PKR yg menang? Lu pikir la sendiri, bak kata Nabil.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...