Klik Klik

Sunday, February 12, 2012

Isu Kashgari: Polis Malaysia Perlu Bertindak Bijak

Seme org tau pasal blogger arab yang kutuk Nabi Muhammad dlm twitter dia.
Polis kita dah tangkap mamat ni.
Kalo korang baca twitter mmg sadis gila.
korang google la, malas aku nak tulis kat sini.

Dia bukan buat bende tu dalam x sedar. dia mmg sedar dan waras. jadinya tak ada sebab kene nak kene kompromi.
kene kene hantar dia balik ke negara dia.

bukan apa, ni ada plak badan hak asasi la konon keluarkan kenyataan cam ni.

'Penyelidikan kanan Human Rights Watch, Christoph Wilcke berkata Malaysia tidak perlu "bersubahat dengan menghantar Kashgari balik", sambil mendakwa dia tidak mungkin mendapat perbicaraan yang adil di sana.

"Ulama Saudi telahpun memutuskan bahawa Kashgari adalah murtad yang harus menghadapi hukuman," katanya.'

Pada aku kalau kerajaan sana dah cakap cam tu, kita hantar jer lah. lagi kita simpan lagi bahaya.
Sebabnya aku takut, nnti kalo ada org mesia yg salah dan polis kita cari dia. buatnya dia lari kat arab dah polis arab x nak cooperate ngan kita.

apesal plak ada badan hak asasi ni nak menyibok.
tok sah la dok sibuk nak bg kebebasan bersuara konon.
ni la jadinya.
dah tak tau mana satu betul dan salah!!

Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...