Klik Klik

Wednesday, January 11, 2012

Bila Boleh Dapat Gaji SBPA?

Info Update (27 Jan 2012) :  Klik SINI

Lagi mengenai gaji SBPA, ntah kenapa ada 2 version pasal nih.
Version 1:
16hb ni penjawat awam akan dapat gaji ssm dl, then pada 25hb Jan baru dapat lebihan yg sepatutnya penjawat awam dapat kalo ikut SBPA.
Version 2:
Gaji SBPA akan dapat start pada hari gaji bln feb.
maknanya bulan jan ni dpt gaji ssm dulu lar.
then bukan feb nnti dapat gaji baru beserta lebihan yang patut korang dapat pada Jan 2012.
Amacam? mana satu korang percaya? hehehe
Published with Blogger-droid v2.0.2

10 comments:

Ekjozbuluh said...

true vers : 16hb SSM, 31hb LEBIHAN, 23feb SBPA

Jo Qusary said...

aku cuma tau psl 16 hb tu...

Anonymous said...

Kt sini, dlm pay slip da tulis total gaji SBPA masuk 16hb..tpi y kt bank tu masuk bape xsure lagi...

Ezzu Raza said...

ye ker? dlm payslip aku gaji ssm jer.hehehe.kementerian mana weh?

Anonymous said...

Version 2 tu yang betul sbb dah ada surat pekeliling..

Anonymous said...

arini tgk kat bank, mmg gaji SBPA..hehe..aku kat bwh SUK n9..so, org noghori untung la arini..(sebaik kakitangn sikit, senang admin nak bt keje)..

aku_ein said...

payslips SSM..check online pun SSM.tunggu je la bulan 2 nanti..

pemakaian kat SUK xsama, sebab setahu aku SUK bawah kerajaan negeri..kalau ikut pekeliling pun tertakhluk kepada budi bicara kerajaan negeri..

takut SBPA kuat kuasa lewat,(selepas pindaan) sapa yang dapat awal kena bayar balik..sebab KSN dah cakap, nak wat kajian..bulan 4 baru dapat jawapan..jawapan diperingkat kajian..kena tunggu lagi diperingkat perlaksanaan yang xtahu bila lagi..sabar je la..

ada rezeki untuk kita, ada la..kalau xde, Allah maha Mengetahui..

Ejang said...

hari tu ada umum dalam berita utama TV3, walaupun semakan SBPA dibuat, pelaksanaan tetap bermula pada Januari 2012..jadi yg aku faham, w'pun result semakan kuar bln 4/5/6...../2013/4/5, pelarasan ttp dikira dari jan 2012..wallahualam..

Anonymous said...

aku rasa kan aku_ein , pemakaian sistem pulang balik tu tak de dalm kerajaan..slalunye, ape y dibagi tetap akn dibagi...ape2pun keputusannye..bulan 4 nnti ade lah penentuannye..y pasti tak kan ade pengurangn dri y diterima sekarg SBPA (bgi y da trime, kekal tu mgkin...

Ejang ckp tu benar, pelaksanaan tetap dikire pada 1/1/2012...so bulan 4 ni tetp dpt backdatd bgi y tak dpt lagi..

Anonymous said...

pada pnndapat aku lakan...semakan 2 klu nk wat,watla...tp gaji 2 kenela teruskan...pas2 watla secara berperingkat klu nk pembaikpulihan ke ape ke...nie x,kejap tangguh akhir bln,kejap bln feb la,kejap akan diberitahu smpi masanye la...xde yg pasti...sekurg2nye bgla kepastian ke...kan da diumumkan dlm budget 2012...jd should be la laksana kan...w/p dipikir mmg la ade rezeki,adela...klu xder rezeki,xderla...pas2 ade yg kementrian yg da dpt,ader yg blum...so cmno 2...xdiselaraskann nape...walau askar ke cikgu ke nurse ke even bhgn sokongan sekalipun 2 kan tetap penjawat awam nape ade kes cm2?ade yg da dpt ader yg tangguh???nntahla,2 pendpat aku jer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...