Klik Klik

Friday, January 6, 2012

1501 : Halatuju SBPA

Aku rasa majoritinya memilih opsyen bersara 60 Tahun..
Alasannya mudah...
Kalo golongan yang baru masuk govt, dah tentu sign, sebabnya lmbat lagi 60 tahun.
Kalo golongan senior, dah tentu sign, sebabnya dah tentu nak BERKUASA lagi..
Hehehe.. mudah bukan...x caya..tepuk dada sendirik lar..
Cer bgtau kat aku sapa yang tak sign opsyen nih..

Tentang soal gaji..nak memuaskan hati semua orang memang la susah...
Nak berlaku adil..lagi lah susah..harus diingatkan Adil x semestinya Sama kan??
Kini isu gaji pensyarah plak..kata nya terpinggir..
Fuhh..pening2...

Aku tak tahu la camana JPA pikirkan untuk selesaikan kemelut nih..
Orang govt, beruntung sebab ada CUEPACS..
Tp... org awam sering pk orang govt ni lebih sudu dari kuah la..itu lah.. ini lah..
X puas hati..apasal korang tak apply SPA ..masuk kerja govt..
Senyap udah lah..
Apa..ingat korang sorang jer bayar tax..kitaorang pun bayar apa..

Tapi aku harap bende ni tak drag lama lagi..
Kesian weh..
Aku terbaca satu komen dalam satu blog tu..
Dia kata gaji dia dah langgar dinding dan..sebelum pencen ni..dia kata nak merasa gak naik gaji..
Hehehe..kan aku dah cakap..
Nak memuaskan hati semua orang tu susah giler....

Macam ginilah..rezeki Allah itu luas..
Percaya pada diri sendirik.. buat yang terbaik..
InsyaAllah satu hari kita dapat jugak balasan baik..
Amin.

1 comment:

Jo Qusary said...

Aku pernah apply keja gomen melalui SPA... dia punya saringan saiko giler, kena lari kat tepi gigi air la... lompat katak sana sini la... debat pasal ekonomi Amerika la...

Last2 aku jadi pensyarah je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...