Klik Klik

Saturday, December 17, 2011

SBPA: Sign Or Not Sign

tepuk dada tanya selera.
aku tak berhak mempengaruhi sesiapa.
itu hak masing2.
mcm mengundi nnti. mungkin mulut kata biru tapi hati kata lain.
cumanya aku ada beberapa pendapat org tua aku pasal sbpa ni.

1: bagi mereka yg masih bergred 41 n masih baru dlm perkhidmatan, katanya sign jer. sbb skim ni akan berubah rubah. ssm pun 2002 diperkenalkan.cukup 10 tahun dh ada skim baru. nnti lg 10 tahun mgkin ada lagi skim lain. kalo tukar pemerintah lagi la ada perubahan.

2: pendirian cuepacs, tak menggambarkan semua pendirian. sorry to say, bukan aku tak sokong cuepacs. tp hakikat nya kalo presiden cuepacs jumpa PM pun pecaya atau tidak hasilnya pasti sama. sbpa telah dirancang bukan suka suka.Kppa pun dh cerita pnjang lebar sbelum nih.

3: lampiran c yang masih samar2. sekarang ni mcm2 version kita dgr. x pyh g jauh. kat blog aku ni pun x tau kesahihan lampiran c nih. selagi korang x tgk n dapat sendirik dr admin korang sendirik, selagi tu la x sure. tp pecaya atau tidak. mengapa lampiran c ni tak didedahkan dl. betul ke sebab takut kalo didedahkan tiada siapa nak sign? atau mungkin, kalo didedahkan SEMUA org pulak nk sign!!

Hehehe. peningkan? apa kata sebelum korang sign. tanya pada yg MAHA MENGETAHUI. wat solat isthikarah. sesungguhnya kita hnya mampu merancang. Dia yg akan menenyukannya!!

Published with Blogger-droid v2.0.1

2 comments:

AMIR said...

Esok petang 18/12/11 ada taklimat khas oleh cuepas di CIDB convention center KL pukul 3 ptg. So sapa2 free nak dengar pendapat diorang bolehlah turun.

MARIAM JANIS said...

saya sign, gaji baru tanggung anak saya 8 org.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...