Klik Klik

Friday, November 18, 2011

Sukan SEA dahulu dan sekarang

Sukan sea bukan lah bende baru bg kita nih.
sejak dulu lagi jadi perhatian rakyat kita.
cumanya kemeriahannya tak mcm dulu.
itu yg aku rasa la.
atau sbb dl aku masih bersekolah, aku rasakan , setiap acara aku amik tahu, especially olahraga.
kan dl takde astro arena, tv1 n tv2 je la harapan nak tahu update sukan sea nih.
tp, sekarang aku rasa bebudak sekolah tak amik tahu sgt.
x percaya?
g la tnya, silap2 sukan sea pun tak tahu apa.
kehebatan kita dlm sukan ni da makin terhad.
walaupun ada peningkatan especially dlm bola, tp dlm olahraga dah makin susut.
atau senang kata kita tak tahu kemampuan kita kat mana.
tu yg terbeli tiket awal tak sempat nk amik adiah tu.
malu weh!! so takkan nak ulas, kita ingat kita tak bole menang so beli la tiket awal. alasan sadis tuh.
aku rasa kita bkn tak ada infra, sekolah sukan pun ada.
trek pun ada.
mcm2 la kemudahan yg kita ada.
kalo ikut org dl2, ada yang terpaksa pinjam tempat org nak berlatih.
x pyh nak tuding sapa2, cari salah mmg mudah.
dl at least mesti ada nama somebody yg kita kenal untuk setiap sukan.
setuju x?
aku rasa sukan sea tak di angkat sebagai sukan yg berprestij lg.
sbb tu, org tumpu pada sukan yg lebih besar.
err, satu soklan.
kalo kat asea tenggara pun tak boleh nak bersaing? ada hati nak ckp pasal olimpik ker?
hehehe. ukur spike saiz kaki sendiri ek!!!
Published with Blogger-droid v1.7.4

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...