Klik Klik

Monday, November 14, 2011

Perlaksanaan Waktu Kerja 9 Jam Bagi Guru Mulai Jan 2012

Aku bukan cikgu.
Tapi aku anak, cucu, dan juga anak saudara kepada cikgu.
Mgkin aku x pakai satu kasut dgn mereka, tp sedikit sebanyak darah yg mengalir dlm tubuh aku ni hasil daripada usaha keringat bapak aku mendidik anak bangsa.

Tentang perlaksanaan sistem kerja 9jam di empat buah negeri iaitu melaka, johor, pahang n sarawak stat pada jan 2012 depan, pada aku jgn di politik kan sgt.
media pun jgn amik kesempatan nak heboh citer ni lebey2.

lagipun, nama pun program perintis, kalo x nmpak keberkesanannya maka tak diteruskan punya.
tambah pula, aku yakin, kementerian tak buat bende ni suka suka lah.
mesti diaorang dah kaji. x kan lah smlm terpk hari ni terus nak wat.
kalo baca info dari intenet macam2 diaorang tulis.
tp pasti ker? sahih ke maklumat tu?

kepada guru2 jangan risau. walaupun aku lagi senang je nak suruh korang tak risau sbb bkn aku yg kerja sbgai guru, tp aku yakin dan pasti, dan mcm2 perubahan kerajaan dah wat kan.
x kisah lah, ada yg korang suka ke, x suka ke.
still korang tak pernah give up pun mendidik anak bangsa!!
insyaAllah jasa korang akan terbalas nnti.Amin.
Published with Blogger-droid v1.7.4

1 comment:

seorang guru said...

bukan panik, cuma nak luahkan perasaan. mereka yg bukan guru tak akan faham tugas guru...mendidik, membimbing, memimpin anak bangsa serta tanggungjawab guru terhadap murid. kerja2 lain lagi paper work, dukumentasi dan macam2 lagi. kami uda cukup terbeban. jika kerja 9 jam ni dilaksanakan, alamat ramai yg sakit mental. jika d kaji pesakit mental d hospital mesra, guru adalah yg teramai.Mengapa??? tiada PA yg lain yg akan faham akan tanggungjawab dan tugas guru. kasiannilah kami yg digelar guru, berilah kami ruang utk bernafas. saya memohon kepada kerajaan agar tidak menindas kami. kasianilah kami !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...