Klik Klik

Thursday, November 10, 2011

Entri Sempena Musim Org Kawen: 'Gay or Not!!'

Apa kejadah nyer nih?
Aku kesian sebenarnya, dah la kaum hawa skang ni ramai, bule plak yg kaum adam ni plak ada yang ada nafsu sesama sendiri plak.
Haru kan?
Tapi aku nak kongsi sket la, drpada apa yg aku baca, apa yg aku dgr n tgk. Ada beberapa perkara yg kita bole cross check, especially sebelum kaum2 hawa ni decide untuk berumah tangga.
yer lah , cuba korang bayangkan. bila dapat tau laki korang tu gay. pastu bawak balik 'laki' masuk rumah.
camana tu?
takkan nak wat repot kat JAWI bgtau laki saya bwak laki masuk rumah!!
lain la kalo bawak pompuan lain masuk rumah.heheh

1: Golongan gay ni kadang2 lagi macho dari lelaki yg straight nih.aku tak kata lelaki yg normal nih selekeh, tp kami yg bernafsu normal ni, sederhana je.x de la nak macho over sgt.

2: Kalo korang berkesempatan nak akses hp, ce tgk kat galery. ada tak dia ni asyik amik gambar ngan. sorang lelaki tu je.mcm spesel je plak lelaki tu.mgkin dia tak pose over2.tp korang bole tnya la sapa 'kawan' lelaki tu.

3: Ada jugak lelaki gay ni amik keputusan utk kawen dgn pompuan.dan kebiasaannya dia tak berapa kisah kalo pompuan tu diperkenalkan dr pihak keluarga masing2. sbbnya mudah, dgn kawen dia akan mudah lagi wat 'kerja' dia tu.ye la.apa nak heran kalo bawak gay partner balik umah.x de nye org nak argue sgt. so, satu saranan, kalo ada peluang dijodohkan oleh lelaki pilihan keluarga.kene aware sket.aku tak kata semua begitu.ada gak pilihan keluarga adalah pilihan terbaik.tp, x salahkan kalo kita nak amik tahu siapa dia.jgn la main sapu jer.kita yang nak idop ngan dia.bkn famili kita.

4: Yg ni agak mustahil la, tp kalo berkesempatan belek wallet dia, ce tgk selain drpada kad bank, or kad metrojaya ada x kad2 yg mmg anda x pernah nampak? bkn per. skang ni gay byk club card.so kalo terserempak ngan kad2 mcm tu.cuba amik nama kad tu.mgkin dia member club gay kat mana2.

5: Lagi satu tnya sapa idola hidop dia.biasanya lelaki gay ni akan pilih idola yg gay gak.tak kisah la artis barat mana ker.yg penting, kalo idola dia tu nama yg kita x pernah dgr.check la.jgn main angguk jer.

So. aku harap info ni berguna. Tp sebenarnya, yg paling penting.wat semayang sunat isthikarah selepas kita dah berusaha.InsyaAllah, akan ada petunjuk dariNya.
Published with Blogger-droid v1.7.4

5 comments:

Jo Qusary said...

Ayat akhir no.3 tu aku tak berape setuju sket psl bukan kita je yg nak hidup dgn pasangan tu, keluarga pun sama... oleh itu, baik cari lelaki yg dari keluarga baik2 je (genetik bukan gay sgt dititikberatkan dlm hal ini)...

Ezzu Raza said...

Hehe..betul gak tu Jo..tapi kadang2 yang menanggung derita lebey tu empunya badan la.bila jumpa family..masing2 kontrol macho..mcm tiada apa yang berlaku...anyway tq for the feedback!!

Durian said...

Point no 1 tu aku setuju.. tapi yang lain lain tu aku rasa kau kena gali lagi fact fact yang lebih tepat... cheers bro

NISYA HASSIM said...

Lagi menakutkan klu suami tu bisexual.. 2-2 pon dia on.. Tu lg susah trace..

My Little Diary said...

huuuu... ngeri siot kalau kawen dah lama, tetiba baru dpt tau...
mau nangis ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...