Klik Klik

Thursday, October 13, 2011

Wahaha

ni apehal nih?
kalo korang google word ni mgkin korang jumpa a few meaning.
aku tertarik dgn founder company wahaha nih.
daripada seorang petani yang x ada pelajaran menjadi org terkaya kat china.tp aku x ingat tahun bila, 2010 kot.
yer la, kalo pengasas company besar lain, kebanyakkan berhenti belajar, at least ada juga pelajaran.ni dr petani beb, senang cite tak pernah masuk sekolah la.hatta tadika sekalipun.
maknanya mmg betul2 belajar sendirik la.
so ni membuktikan apa? pelajaran x penting or sekolah x penting?
hehehe.
x de la, maksudnya.kalo kita betul2 berusaha kita boleh berjaya punya.
cumanya org selalu share yg manis2 je. yang pahit2 tu jarang sgt!
sebenarnya tu yang patut kita dgr tu.
baru sedar bukan senang nak senang.

apa pun sedikit info psl kompeni nih.


Hangzhou Wahaha Group Co., Ltd.

Type Privately held company Industry
Food Founded 1987 Headquarters Hangzhou, Zhejiang, China
Key people Zong Qinghou, Chairman & CEO
Products Dairy products, water, soft drinks
Revenue RMB 15.2 billion (2005)
Operating income RMB 3.2 billion (2006)
Employees 20,000
Website en.wahaha.com.cn

Published with Blogger-droid v1.7.4

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...