Klik Klik

Friday, February 4, 2011

Brendan Gan

Dulu time2 Bola Sepak Semi Pro..kalo sapa2 follow..mesti kenal Fandi Ahmad..Ervin Boban, Abbas Saad..ala..antara awang2 import menghiasi bola sepak kita la..aku rasa masa tu..liga bola kita mmg dapat sambutan..ada game jer..mesti orang beria-ria nak g stadium negeri masing2..sekarang ni walaupun dah nampak kemajuan dari segi sambutan penyokong..aku harap keaadaan ni akan berterusan..jgn kerana kita hanya dah menang Piala Suzuki sbb sokong bola sepak kita..tp sbb kita mmg ikhlas nak tgk sukan bola sepak kita maju mcm negara lain..

Dahulu..skuad kita ni..Jepun n Korea Selatan pun gerun..kalo setakat dlm ASEAN..sapa2 pun tak berani lawan kita..bukan kelas kita kata diaorang..maksudnya ..kita ni dah terlalu kuat waktu tu..tatkala jepun n korea makin ke hadapan..kita merudum jauh ke belakang..hanya kita sekadar berbangga dengan lagenda-lagenda dulu...

Kali ni..aku nak kongsi sket pasal Brendan Gan..Anak kacukan Australia n Malaysia ni nampak gaya nye berminat nak sertai kita..lepas di interview oleh astro awani baru2 nih..minat betul dia nak sertai Malaysia..
Pendapat aku..tak salah pun bagi dia peluang..bukan nak kata dia dah main kat Liga Australia so dia terus je dapat tiket percuma sarung jersi negara..tp x salahkan kalo jurulatih bukak pintu..evaluate betul2..then decide larr..

Ye lah orang malaysia ni..aku pun tak paham..termasuk diri aku sendirik lar..suka sangat wat spekulasi..itu lah..ini lah..tu yang last2 satu hapak pun tak jadik..sbb takut pun nak cuba...korang boleh google nama Brendan Gan nih..terus kuar dalam wikipedia..panjang lebar pasal dia..kalo dia boleh bantu majukan bola sepak kita..kenapa kita tak sokong...kan..

1 comment:

BLADE EDGE said...

salam bro...

asalkan anak malaysia, patutnya diberi peluang utk tonjolkan bakat..kelebihan tu blh diasah dan digunakan utk majukan lg sukan bolasepak negara..kiranya satu sumbangan utk negara jugak kan??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...