Klik Klik

Friday, November 19, 2010

Soal Asyraf



Assalamualaikum semua...still mode raya haji lagi ker?
Ok..kali ni nak citer sket..pernah tgk rancangan Soal Asyraf kat astro oasis?? Ok la..sebelum tu..pernah tgk Imam Muda x?? kalo pernah ..kenal la sapa Ustaz Asyraf nih..

So apa aku nak citer nih..aku ader tgk rancangan ni baru2 ni..isu dia..mmg panazzz..Isu Kaki Clubbing..ala g kelab malam tu lahh..so byk laa..antara persoalan yang dikupas.

Aku bkn nak mempersoalkan kredebiliti asyraf..nak lawan hujah dari sudut agama yang bukan bidang kepakaran aku pun..cuma aku terfikir..sbb bila kita kupas isu clubbing ni ..mcm tak kena jerkk..

yerlah ..at first pon ..pegi clubbing pun mmg dah tak betul dah..nk cakap pasal menari kat dalam tuh..minum air halal dlm bekas air arak..mmm..dah kompem dah..mmg salah pon....so senang citer isu ni kalo nak dikupaskan pon...simple jer..pegi clubbing tu mmg dah ke arah maksiat dah pon..apa yang berlaku kat dlm tu pon..tok sah la penat2 nak pk betul ke idak..pada aku mmg tak betul pon..

so ..apa cadangan aku..ye lah..takkan nak komen jerk..cadangan tarak...Adalah di cadangkan :

1. Bincangkan isu2 yang remeh tp kita kena tahu...contoh..bab2 semayang ker..mcm..kalo kita dah g semayang raya pada hari jumaat..perlukah kita wat semayang zohor jer..or still kene wat semayang jumaat?..or semayang sambil dukung anak..bole ker..??

2.Isu2 sensitif yang 18SX sket ker..contoh...kalo kita terminum susu isteri kita..apa hukumnya..(sory2 kalo ada  ynag tak senang) tapi kita kene tahu kann??

3. Isu anak luar nikah..anak tu..mcmana kita nk didik dia..camana status dia...

So mmg harapan aku la..kalu bincang isu2 sesitif mcm nih..terbukak sket minda kita nih..byk isu remeh yang kita malu nak bertanya secara terus..tp..inilah salurannya yang aku pk paling tepat..semua orang boleh ambil manfaat..InsyaAllah..

5 comments:

Makbed said...

minum susu isteri tu hukumnye tak haram. hahahaaa.... sbb tak minum smpai belahak kann?? dia kena 5 kali belahak tau! [tau ke belahak tu hape?]

iamnerves said...

yup...i so agree w u..
ni ntah pape ntah g bincang bende yang dah tau2 kalo buat gak.memang akan terjebak dengan bende2 yg haram...
nak salahkan si ustad asrap tu pun die masih mude baru so mayb die folo je la sipembuat program ni..
yang buat tajuk isu ni yang patut dihentak kepala kat dinding laju2..
heee
*mode emo sket

princeduyong said...

good info..thanks...

tengkorakemas said...

betul tu bro..kalau dah namanya clubbing, 1st impression dah tau benda tu tak elok, mungkin mereka nak sedarkan mereka yg buat2 tak tahu kot..

pasal solat jumat tu, saya ada cdgn juga, bincangkan rukun jumat yg ramai tak sedar, dua khutbah tu rukun, tapi ramai yg ambil kesempatan dtg time nak solat je

Inchik Moza said...

agree ngan makbed...

saya pernah dengar dalam satu ceramah, susu isteri tu jatuh hukum anak susuan bila yg minum tu umur 2 tahun ke bawah dan 3 kali kenyang secara berturut2.wallahualam.

so, kalau suami2 terminum, x jadi masalah cuma kesian la kat baby-sepatutnya hak anak, bukan suami :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...