Klik Klik

Tuesday, November 2, 2010

Nak Jimat Bil Letrik - Mukadimah

Korang pernah tak g pasaraya..pastu ada agen introduce satu barang kat korang.. 'Encik , bil api rumah berapa sebulan? ..oo..mahal tu..encik beli alat ni ..saya gerenti..bil api bole jimat samapai 20%'..amacam ? anda pernah mengalami situasi yang sama x?..

Ada satu alat tu..namanya voltage stabilizer x salah aku..aku pun tak sure sgt..tp pada aku sebelum korang nak beli alat2 mcm nih..korang kene pantau pengurusan elektrik kat umah..tu yang paling penting..punca pembaziran byk berlaku sbb 'Human Factor' bukan bende lain..

So aku akan bahagikan kepada berberapa 3 bahagian je...
Nak Jimat Bil Letrik - Part 1 ( Pengurusan Lampu & Kipas)
Nak Jimat Bil Letrik - Part 2 ( Pengurusan Plug)
Nak Jimat Bil Letrik - Part 3 (Pengurusan A/C)

Tu jer yang kita nak pantau pon..er satu soklan cepu emas..sapa yang tak pernah amik tahu pasal tariff letrik umah kita..??? haa..jgn terkejut ada yang wat tak tahu jer..kita ni mewah tul..negara2 lain tariff letrik tinggi woo..apa pun ni aku nak kongsi kan..so kalo nnti tariff naik ada idea la nak protes pun..hehehe

2 comments:

My Little Diary said...

hehehe... saya lah antara org yg tak amik tahu pasal tariff ni... TQ3x... good info

entry terbaru "mencari identiti blogger yang hilang"

BLADE EDGE said...

salam...

hahahahaha...saya pun xtau sgt pasal tarif ni :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...