Klik Klik

Monday, November 22, 2010

Cinta Tak Mengenal Warna Kulit

Dulu mgkin kahwin campur ni susah masyarakat kita susah nak terima...tp sekarang ..zaman dah berubah..kawan2 aku pon ader yang bernikah dgn chinese or indian..

Tidak menjadi masalah..as long..betul ikut lunas2 islam...
Tp baru2 ni..aku terdengar ..masih lagi ader orang yang tak dapat merima perkara mcm ni..
pada aku..kalo dah calon menantu tu..x kisah la laki or pompuan..kalo baik akhlaknya..tahu hormat orang tua..dan juga betul2 ader niat nak masuk islam bkn kerana cinta sahaja.. x payah la kita terlalu memilih..

mgkin senang bercakap dari menghadapinya...tp daripada berlaku benda yang lagi tak elok..jd perlulah kita berfikir secara rasional sket..apa pun aku ader gambar nak dikongsikan..sedangkan binatang pon tak memilih warna bulu..hehehehe...

9 comments:

Sideq's Stories said...

salam
singgah sini bace2
nice =)
hope dapat singgah tempat saye gak
lau minat leh follow =)

http://sideqstories.blogspot.com/

Tn.Punya said...

betul2 aku setuju tu..hehehe

Azrul Hisham said...

salam ziarah dari blog ben...

datang guling2 melawat blogger baru kat sini... (^_^)V


Jom guling-guling disini pula:

Azrul Hisham -My Real Life

easy said...

salam singgah kembali.. cinta tu kan anugerah.jadi masing2 ada persepsi sendiri.y penting hati happy ;)

wahida said...

thanks follow blog saya...rajin2 singgah lg yer...

ladyship said...

yah .. suke entry ni ..

My Little Diary said...

salam,
hehe.. iye lah, unta padang pasir pun tak pilih bulu warna... nape pulak kita manusia nak pilih color, hitam ke putih ke, biru ke... janji islam... sok dlm kubo takder pun malaikat pilih warna utk tanya soklan kan..??? huhu

misza said...

Kalau dah jodoh memang tak kira warna. suka dengan statement My Little Diary.

Mimiey.. (^-^) said...

slm kenal dr mimiey...

nasyieen.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...