Klik Klik

Monday, November 8, 2010

Bila orang tua berebut...

Salam..biasa tak jumpa senario di atas??...
Buruk betul kan..kadang2 kita pun tak sedar..especially bila ada jualan murah ker..mega sale ker..mesti selalu kita lupa diri kan..berebut2 tak tentu hala..ados..

Tak caya?? tgk time raya..g la kat sogo..kompem la..tak pun jusco day..paling kelakar..ingat ke berebut apa..skali tu berebut trolly...hahahaha..

Tp aku lagi tak bole terima kalo berebut nak masuk dlm LRT or ERL..sbbnya..bole menyebabkan kemalangan..or kecederaan larr..so..camner nak mengatasi masalah ni..takkan nak kena wat iklan mcm "TAK NAK" merokok tuh..mmm..pada aku kesedaran ni..kesedaran sivik..sendirik mau ingat lar..betul tak..

So pas nih..nak wat sesuatu tindakan tu pk2 kan lah..malu weh..siap2 kalo yang peratikan kita tu budak2..lglah malu..betul x??

4 comments:

Jo Qusary said...

aku penah jadi mangsa rebutan... eh, bukan... mangsa dlm sesi rebutan barang serta tempat parking yg mana org2 tua memanipulasi rebutan tersebut... sebagai org muda yg stylo aku beralah je, ye la... org tua tu pun kejap lagi nak mati kan, biar la diorg enjoy dunia nie habis2an dulu

My Little Diary said...

salam,
saya pun kadang2 berebut gak, berebut nak solat, sbb kalau lmbt kena tunggu lagi setgh jam pulak.. maklumlah surau kat opis kecik jer.. huhu poyos ke??

entry terbaru "cinta dihujung usia"

Makbed said...

hmm... bab berebut ni kan, susah nak ckp tau. kalau makbed, mmg kirim salam la nak rebut-rebut. sanggup bagi chan org yang gelojoh naik dulu. sbb tu makbed tak naik pengangkutan awam. i cepat kesian.

Ezzu Raza said...

Jo:.suka ayat ko part yang last2 tu..

My Little Diary; Bagus la..tu baru betul berebut..tp jgn sampai ada yang jatuh2 dah laa..

MakBed:sesekali kena try gak naik pengankutan awam..heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...