Klik Klik

Wednesday, October 27, 2010

Cerita Di Sebalik Tabir - Pembaziran Terhormat

* Gambar ini di ambil di sebalik tabir rumah aku , kol 2 Pagi (21 Oct 2010) waktu tempatan.

*Prime Minister Office dan Masjid Putrajaya adalah 'landmark' supaya korang tahu kedudukan gambar nih.

Entri kali ni bukan berniat nak memburukkan sesiapa..tp aku nak bawak diri aku sendiri dan rakan2..menyelami betapa kita sangat bertuah..dan betapa membazirnya kita..

  1. Cerah kan..walaupun dah kol 2 pagi..aku tak suruh kita tutup semua lampu jalan..tp aku rasa kita mesti bole fikirkan satu standard pencahayaan yang selamat la.tp tak perlu terang2 sgt cam ni..Ini silap2 pilot bole silau nih!!.
  2. Ada satu bangunan tu terang benderang..n aku tak sure bangunan apa..tp for sure bkn rumah api lar..agak2 la kan..kalo dari rumah aku yang bbrapa kilometer ni bole nampak jelas..amik gambar dgn hp camera 3.2MP pun bole captured elok jer..something wrong la kan..mesti somebody kene pantau nih..
Macam ni la kan..lampu2 jalan or lampu2 bangunan tu mesti ada orang yang kene byr bil nye kan..kalo lampu jalan tu for sure la dtg dari duit kita..silap2 banggunan yang terang benderang tu kalo bangunan kerajaan..haa..kan dah merugikan tu..dlm erti kata..kan dah membazir!!..kan dah terusik duit rakyat tu..kan dah tak cukup nak bayar bonus penjawat awam tuh..opss!!!.by the way aku suka cakap bos aku 'Beri Ikut Mampu !!' Perghhhhh.....

4 comments:

L@n@ a.k.a Mak Budak said...

kalau kata "beri ikut mampu" .. mewah penjawat awam .. agree k;jaan mmg banyak sangat membazirkan duit rakyat .. tapi hak rakyat dia tak bagi .. ni yg kita nampak .. yg sorok2 tu .. leih dasyat.. sabo je la..

Tuan Tanah said...

bro, pasal lampu jalan ni memang dah lama sangat aku nampak. ntah berapa juta2 la bil bulanan kena bayar nak meriahkan putrayaja ni kan? meriah lampu jek watpe tapi suasana sunyi sepi.

Ezzu Raza said...

Itu la pasal 'Tuan Tanah'..meriah x bertempat..

~aTieSs~ said...

sye setuju..
wat pe lmpu jln 2 ad byk..
kalo dh tgh mlm 2... just pasg 2/3 lmpu sdh..
x pyah sme...
contohnyr...selang 5 tiahg lmpu, bru bukak lg 1... wat lh system lmpu yg mcm 2... mybe bleyh save ckit..
psl bgunn 2..sye x sure lh knp dowg x tutup...haa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...