Klik Klik

Thursday, May 13, 2010

5 Langkah Pertama nak jadi Suami Mithali

Dipetik dan dirumuskan daripada isi buku Dato' Dr. Hj. Mohd. Fadzilah Kamsah
Credit to -PakarHow.Com-


1 Pasang niat dan berdoa untuk menjadi suami terbaik. Tanpa berniat dan berdoa anda tidak mungkin jadi suami yang cemerlang. Ramai suami terlupa.

2 Bersyukur kerana mempunyai pasangan hidup. Yakinlah bahawa isteri anda adalah pasangan terbaik yang Tuhan tentukan untuk anda. Ketentuan Tuhan adalah yang terbaik.

3 Suami mithali menjadi kebanggaan isteri. Pastikan anda membentuk sifat positif dan istimewa. Cuba tanya diri apakah sifat atau amalan yang boleh dibanggakan oleh isteri anda.

4 Setiap hari pulang dengan senyum dan bersemangat. Apabila suami tersenyum,isteri dan anak-anak akan bahagia dan rahmat Tuhan akan turun. Jadi, senyumlah apabila sampai ke rumah.

5 Pastikan anda ada masa untuk berbual dengan isteri setiap hari. Semua isteri bahagia apabila dapat berbual dengan suami. Berapa minit yang anda luangkan unutk berbual dengan isteri setiap hari ?

Komen aku;
Ustaz Azhar Idrus selalu cakap..kalo kita dok tahu camana kita nak beramal..kene ambil tahu dulu..baru ada peluang untuk beramal (dengan slang ganu die larr)..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...